Kategoriler
Gezilecek yerler Uncategorized

İstanbul’da Denize Girilecek Yerler & İstanbul Plajları

Yaz güzel bir mevsim. Kışın yükünü, ilkbaharın belirsizliğini güneşi ile kapatır, kıyafetler incelmeye, günler uzamaya, hava geç kararmaya başlar. Fakat bu kadar iyiliğinin sefasını deniz–kum– güneş üçlüsüyle buluşabilen, cefasını da İstanbul’da kalıp şehir sıcağıyla boğuşanlar çeker…

Eğer çeşitli sebeplerden dolayı yazı İstanbul’da geçirmek zorundaysanız karamsarlığa düşmeyin İstanbul sahilleriyle ve sayısı günden güne artan plajlarıyla yardımınıza koşacaktır. Siz de kendinizi bunalmış ve yaza ayak uyduramamış hissediyorsanız ama tatile gidecek durumda da değilseniz, İstanbul’un sizi sadece bir hafta sonu için şaşırtmasına izin verin.

İstanbul’da kendinizi Ege ve Akdeniz kıyılarına gitmiş gibi hissedeceğiniz kumsalları ve rüzgarına doyacağınız sahilleri sizin için yazdım.

En Güzel İstanbul Plajları

Burç Plajı

istanbul plajları burç plajı
Burç Plajı

Kafeye, bara ve restorana sahip, DJ performanslarının gerçekleştirildiği, Boğaziçi Üniversitesi’ne ait Burç Plajı’nda çeşitli aktiviteler eşliğinde bir gün geçirebilirsiniz.

Plajda uçurtma uçurmaktan, rüzgar sörfü ve plaj voleyboluna kadar istediğiniz aktiviteye katılabilirsiniz. Plajın ücretleri Boğaziçi mezunları ve plaj üyeleri dışında dışarıdan gelecek misafirlere hafta içi 30 hafta sonu ise 60 TL‘dir.
• Adres: Gümüşdere Mahallesi, Sarıtepe Kampüsü, Sarıyer, İstanbul

Baykuş Plajı

istanbul plajları baykuş plaji kilyos
Baykuş Plajı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin Kilyos Kısırkaya’da bulunan araştırma ve uygulama merkezinin sahil kısmında yer alıyor. Baykuş Plajı, ailenizle gidip rahatlıkla denize girebileceğiniz İstanbul’un nezih plajları arasında yer alıyor.

Burada dilerseniz şezlong kiralayıp, denize girin dilerseniz ise çadırınızı kurup kendinize küçük bir tatil hediye edip güneşin batışına ve doğuşuna şahit olun.

Baykuş Plajı’nda fiyatlar Mimar Sinan öğrencilerine 10-15, normal öğrencilere 10-20, diğer ziyaretçilere ise 20-30 Lira arasında değişiyor. Plajda çadırlı kalmanın ücreti ise 10 TL ile 20 TL arasındadır.
•Adres: Kilyos Gümüşdere Yolu., Gümüşdere Köyü, Sarıyer, İstanbul

Menekşe Plajı

istanbul’da denize girilecek yerler menekşe plajı
Menekşe Plajı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin işletmesi altında olan Bakırköy‘e bağlı Menekşe Plajı İstanbul’un Avrupa yakası plajlarından biridir. Plaja giriş ücretsiz olmakla birlikte, ücrete tabii hizmetler arasında duş ve giyinme kabinlerini kullanmak yer almaktadır.
•Adres: Florya Kenedy Cad., Fatih Mahallesi, Bakırköy, İstanbul

Güneş Plajı

istanbul’da denize girilecek yerler florya güneş plajı
Güneş Plajı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiği, Florya‘da bulunan Güneş Plajı da Avrupa yakasının temizlenen ve halka açılan plajlarından biridir. Plajın giriş ücreti ile birlikte şezlong ve şemsiye kiralama ücreti kişi başı tam 19 TL öğrenci 9 TL‘dir
•Adres: Florya Tren İstasyonu Karşısı Florya, İstanbul

Caddebostan Plajları

caddebostan plaji istanbul
Caddebostan Plajı

Caddebostan Plajları, Anadolu yakasında oturanlar için bir nevi ilaç yerine geçen Caddebostan Plajları güneşlenme şezlongları ve büfesiyle, hem denize girip hem de kısa yoldan güneşlenmeniz için güzel bir günü birlik tatil seçeneği.

Caddebostan’da 3 tane plaj bulunuyor. Bunlardan büyük kulüp binasının arkasında bulunan “Caddebostan 1 Plajı“na girmek için İstanbul Kartınızın olması gerekiyor. Ücretler ise tam 17, öğrenci 7 TL şeklinde… Caddebostan 2 ve 3 plajları ise ücretsiz hizmet vermektedir.
•Adres: Caddebostan Mahallesi, Caddebostan Sahil Yolu, İstanbul

Adalar’da Nerede Denize Girelim?

İstanbul’a bir vapur gezisi uzaklığında olan adalarımız Heybeli, Kınalı, Büyükada ve Burgaz Adası bozulmamış doğal alanları ve her yıl yenilenen ve çeşitlenen plajları ile İstanbul’da denize girmek için en güzel yerlerin başında geliyor.

Büyükada Plajları

Adanın güzel ve berrak denizinden yararlanmak için plajlara girerken küçük bir ücret ödemeniz yeterli. Gerisi sizi hiç İstanbul’da gibi hissetmeyeceğiniz güzel bir tatille buluşturuyor. Ada plajları listemize adaların en büyüğü ve gösterişlisi Büyükada’nın plajlarıyla başlayalım…

Nakibey Plajı

en ünlü istanbul pajları Nakibey plaji
Nakibey Plajı

Prenses Koyu Plajı

istanbul’da denize girilecek yerler Prenses koyu plajı
Prenses Koyu Plajı

Büyükada’nın hizmete yeni açılan plajlarından olan Nakibey Plajı hem Büyükada’da denize girmek hem de konaklamak için güzel bir seçenek olarak listenizde yer alabilir.

Nakibey’de kalmak isteyenler tesisin bungalov tarzı evlerinde günlük 2 kişi 200, 3 kişi 300 TL‘ye kalabilir. Plaj özellikle “aile plajı” olması bakımından dikkat çekiyor. Plaja giriş ücretleri ise tam 30 çocuk 15 TL‘dir.

Prenses Plajı da Nakibey gibi misafirlerine hem plaj hem de konaklama hizmeti veren tesislerden. Plajın hafta içi 30 hafta sonu 35 TL olan giriş ücretine dahil olan hizmetler arasında; duş, tuvalet, emanet dolabı, şemsiye ve şezlong da yer almaktadır.

Yörük Ali Plajı

Yörük Ali Plajı istanbul
Yörük Ali Plajı

Hem günübirlik hem de bungalov evlerinde güzel bir tatil geçirebileceğiniz Yörük Ali Plajı akşamları da misafirlerine canlı müzik eşliğinde restoran hizmeti sunmaktadır.

Büyükada İskelesi’nin önünden kalkan vapurlarla ücretsiz ulaşabileceğiniz tesiste cankurtaran ve çocuk havuzları da bulunmaktadır. Plajın ücretleri: Kişi başı hafta içi ve cumartesi günleri 30 TL, Pazar günleri ve resmi tatillerde 35 TL‘dir.

Heybeliada Plajları

Ada Beach Blub

heybeliada ada beach club
Ada Beach Blub

Çam Limanı koyunda yer alan Ada Beach özellikle temiz havasıyla listenizin başına taşımanız gereken plajlardan. Plajda klasik bir tatilden beklenen her şeyi size sunmasının yanı sıra mini golf turnuvası, plaj voleybolu ve tekne turu gibi çeşitli aktivitelere de katılabilirsiniz. Plajın içinde bir kafe bir de balık restoranı bulunmaktadır. Plaj ücretleri: Hafta içi 30, hafta sonu ise 40 TL‘dir.

Aqua Green Beach

Aqua green beach istanbul
Aqua Green Beach

Sadece girerken ücret ödediğiniz Aqua Green Plajı’nda, soyunma kabinleri, şezlonglar ve şemsiyeler için ekstra bir ücret ödemezsiniz. Plaja giriş ücretleri 35-55 TL arasında değişiyor.

Burgazadası Plajları

Su Sporları Kulübü Plajı

istanbul’da denize girilecek yerler burgazada su sporları plajı
Su Sporları Kulübü Plajı

Sadece üyeler ve üye misafirlerinin kullanabildiği Su Sporları Plajı, kulüp olarak da su altı sporları, su topu, su balesi kursları da verilmektedir.

Kalpazankaya Plajı

Kalpazankaya plajı istanbul
Kalpazankaya Plajı

Adanın işletme olmayan doğal plajlarından olan Kalpazankaya Plajı’na Burgazada İskelesi’nden yürüyerek 30-35 dakikada varabilirsiniz. Plajın içinde sadece büfe bulunmaktadır.

Kınalıada Halk Plajları

Kınalıada’da plajlardan giriş ücreti alınmamakta olup sadece plajda şemsiye ve şezlong için 15-20 TL ödenmektedir.

İstanbul’un En Güzel Sahilleri

Yaz mevsiminde İstanbul trafiğiyle, sıcağı daha da sıcak yapan yüksek binalarıyla çoğu zaman yaşaması zor olan bir şehir olsa da aslında keyfini çıkarmasını bilene ve şehrin sunduğu güzellikleri görebilene eşsiz manzaralar ve püfür püfür esen sahiller de sunuyor. İstanbul’un vakit geçirilesi güzel sahillerine gelin birlikte listeleyelim

Anadolu Yakası Sahilleri

istanbul moda sahili
Moda Sahili

Moda Sahili

Kadıköy’ün en sevilen semtlerinden olan olan Moda, Kalamış’a kadar uzanan sahiliyle de Anadolu yakasının yaz aylarında vazgeçilmez yerlerinden biridir. Kayalıklarında, çay bahçesinde ya da çimlik alanında bir akşamüstü oturup, bir şeyler içerek günü sonlandırabileceğiniz sahilde, isterseniz uzun bir yürüyüşe de çıkabilirsiniz.

Caddebostan Sahili

İstanbul’un en uzun sahil parkuruna sahip, hafta sonları koltuğunu alıp çayını demleyip gelenler, yürüyüş yapıp, bisiklete binenlerle doludur. Bir akşamınızı bu Caddebostan Sahili’nde geçirerek huzurlu bir şekilde şehrin kaosuna dönebilirsiniz.

Üsküdar Sahili

Kız Kulesi manzarasıyla daha da keyifli hale gelen Üsküdar sahilinde, balık tutanları keyifle izleyebilir. Denize karşı bir çay içebilir veya yürüyüşe çıkarak huzur ve enerji depolayabilirsiniz.

Avrupa Yakası Sahilleri

istanbul bebek sahili
Bebek Sahili

Arnavutköy – Bebek Sahili

İstanbul Boğazı’nın ortasında, denizin yanında yürüyüş yollarıyla bir İstanbullunun istediği her şeye sahip olan Arnavutköy-Bebek Sahil Yolu, yürüyüş severlerin bir numaralı mekanlarından biridir. Burada ister denize karşı kahvenizi yudumlayın, isterseniz yürüyüşe çıkın ya da Bebek parkında oturun. Seçim sizin:)

Yeşilköy ve Bakırköy sahili

Sabahları Yeşilköy Sahil’de bir yürüyüşe çıkabilir, akşamları da sahil kesiminde bulunan parka uğrayıp hem bir şeyler yiyip hem de etkinliklere katılıp parkı gezebilirsiniz. Bakırköy sahilinde bir tur atıp, Ebuzziya Caddesi‘nden de bir dondurma yemeden geçmeyin.

Son olarak; İstanbul’da gezip görmeniz gereken tüm gezilecek yerler hakkında bilgi ve fotoğrafları İstanbul gezilecek yerler, konaklama konusunda genel bilgi ve otel tavsiyerimizi ise İstanbul’da nerede kalınır? başlıklı yazılarımızda okuyabilirsiniz.