Kategoriler
Gezilecek yerler Uncategorized

Kuzguncuk Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 9 Yer!

Nostalji kokan semtin adıdır Kuzguncuk. Çünkü orada Perihan Ablalar, Ekmek Tekneleri karşılar bizi. Birçok dizi ve filme ev sahipliği yapmış bu tarihi mekan dokusunu kaybetmemiş güzide semtlerimizden biri olduğu için de yeri çok ayrıdır bende. Sizler de İstanbul’un metropolünden kaçıp nefes almak ve huzuru solumak isteyenlerdenseniz “Kuzguncuk Gezilecek Yerler“ listemize mutlaka göz atmalısınız.

Kuzguncuk Gezilecek Yerler Listesi

1. Kuzguncuk Evleri

kuzguncuk gezilecek yerler evler

Kuzguncuk gezilecek yerler denildiğinde ilk akla gelen şüphesiz Kuzguncuk evleridir. Arnavut kaldırımlı, rengarenk cumbalı evlerinin arasından yürürken büyülenmemek elde değildir. Cumbalı evlerden sarkan sardunyalar, begonviller arasında kendinizi adeta çiçek bahçesinde hissedersiniz.

Eğer siz de gününüzü renklendirmek isteyenlerdenseniz Kuzguncuk’ta köşe bucak demeden her sokağa girin ve kendi şehrinizde turist olun. Bu arada Kuzguncuk evleri o kadar ilgi çekiyor ki her köşe başında bir gelin damat çekimi göreceğinize de emin olabilirsiniz.

2. Perihan Abla Sokağı

kuzguncuk perihan abla

Kuzguncuk’a kadar gelmişken bu sokağı görmeden olmaz tabi ki. 1990’lı yıllarının meşhur dizisi Perran Kutman’ı Perran Kutman yapan Perihan Abla’nın çekildiği sokak.

Buram buram nostalji kokuyor. Dizinin müdavimleri için başlı başına Kuzguncuk’a gelme sebebi bu sokak zaten. Perihan abla sokağına girmişken sarı sandalyeleri ile ilk bakışta dikkatinizi çekecek ama lezzetiyle de sizden tam puan alacak olan Kuzguncuk Balıkçısı’na da uğramadan dönmeyin derim.

3. Ekmek Teknesi

ekmek teknesi kuzguncuk

Bir diğer nostalji sokağı burası. Ekmek Teknesi dizisini bilmeyen yoktur. Tıpkı Perihan Abla gibi Ekmek Teknesi de Kuzguncuk’ta çekildi. Merkez İcadiye Caddesi’ne geldiğinizde köşede ilk başta dikkatinizi çekecektir zaten.

Fırın ve Ekmek Teknesi’nin kahvesinin bulunduğu sokakta nostalji dolu dakikalar yaşamanız mümkün. Ancak üzülerek belirtmeliyim ki son gittiğimde Ekmek Teknesi artık bir fırın değil lokanta olarak işletilmeye başlamış. Büyüsünü bozmuşlar kısacası. Ama yine de gitmişken bu sokağa da uğramadan “Kuzguncuk“ gezinizi tamamlamayın derim.

4. Kuzguncuk Üryanizade Camii

1850 yılında Üryanizade Ahmet Esad Efendi tarafından inşa ettirilen bu cami ahşap tarza yapılan ve Boğaz kıyısında zerafetiyle duran bir camidir.Köşkü andıran bu ahşap caminin şüphesiz en çok dikkat çeken özelliği minaresidir. Oldukça şirin görünüyor öyle değil mi?

5. Cemil Molla Köşkü

kuzguncuk Cemil Molla Köşkü

Üryanizade Ahmet Esad Efendi’nin torunu Cemil Molla tarafından 1885’te yaptırılmış bu yapı birçok ilke imza atmış bir yapı olarak çıkıyor karşımıza. Saray dışında ilk kez elektrik, telefon ve kaloriferin kullanıldığı köşk olan Cemil Molla Köşkü, dedesi Üryanizade Ahmet Esad Efendi tarafından yapılan caminin hemen üstünde yer almaktadır.

6. Marko Paşa Köşkü

kuzguncuk’ta görülecek yerler Marko Paşa Köşkü

“Anlat derdini Marko Paşa’ya” deyimini duymuşsunuzdur birçoğunuz. İşte bu Marko Paşa Padişah Abzülaziz’in doktoru olarak bilinen 1824-1888 yılları arasında yaşamış Rum bir doktordur. Marko Paşa ayrıca Paşalık rütbesine yükselen ilk doktor olarak bilinmektedir.

Marko Paşa Köşkü ise Kuzguncuk Baba Nakkaş Sokağı’nda inşa edilmiştir. Köşk şuan Kuzguncuk İlköğretim Okulu olarak kullanılmaktadır. Kuzguncuk gezilecek yerler listesi yapılırken bu yapıyı da listenize eklemenizde fayda var. Marko Paşa’nın mezarlığı ise Beylerbeyi Küplüce Mezarlığı’ndadır.

7. Fethi Ahmet Paşa Yalısı

kuzguncuk’ta görülecek yerler fethi ahmet paşa yalısı

Geleneksel Osmanlı mimarisine göre inşa edilen Fethi Ahmet Paşa Yalısı Kuzguncuk Paşa Limanı mevkiinde yer almaktadır. Fethi Ahmet Paşa Yalısı’nın yapılış tarihi kesin olarak bilinmemektedir.

Yalı haremlik ve selamlık olmak üzere 2 bölümden oluşmaktadır. Ayrıca yalı 2 katlı olup 16 odası ve 2 büyük sofası mevcuttur. Yalının haremlik kısmı 1925 yılında yanmış olup selamlık kısmı halen bakımlı bir şekilde varlığını sürdürmektedir.

8. Sinagog &Kiliseler

Kuzguncuk tarih boyunca Ermeni, Yahudi,^Müslüman ve Hristiyanların iç içe yaşadığı hoşgörünün hakim olduğu bir semt olarak bilinmektedir. Bu nedenle de bir kilise, bir cami ve bir sinagogu çoğu zaman yan yana görürsünüz Kuzguncuk’ta. Kuzguncuk Gezilecek Yerler listemize eklemeniz gereken en önemli yapılar: Kuzguncuk Bet Yaakov Sinagogu, Kuzguncuk Haigos Panteleimon Kilisesi ve Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi’dir.

9. Kuzguncuk Bostanı

kuzguncuk bostanı

Kuzguncuk Bostanı belediye tarafından yapılmış ve bakımı devam eden bir alan şirin bir bostan. Zaman zaman çeşitli etkinlikler düzenlenen alanda çocuklar için ufak bir oyun parkı, dinlenmek için oturma alanları ve bolca yeşillik vaad ediyor.