Kategoriler
Gezilecek yerler Uncategorized

Sapanca Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 12 Yer!

Sapanca gezilecek yerler listesi, gezip görülecek yerler

Sapanca gezilecek yerler listesine nereleri eklemeli? Göl kenarında huzur dolu saatler geçirmekten, farklı mutfak kültürlerine özgü lezzetleri tatmaktan ve doğayı keşfetmekten hoşlanıyorsanız, Sapanca’yı çok seveceğinizden eminim.

Konumu sayesinde hem hafta sonu kaçamakları hem de uzun soluklu tatiller için ideal rotalar arasında gösterilen Sapanca, tarihsel açıdan da doyurucu içeriğe sahip. Hal böyle olunca Sapanca gezilecek yerler listenizi hazırlarken seçimlerinizi özenle yapmanız gerekiyor.

Tabii dilerseniz sizin için derlediğim listeye de sadık kalabilirsiniz. “Sapanca’da ne yapılır?” araştırmasına girişmeden önceyse sunduğum önerilere göz atabilirsiniz.

Sapanca Gezilecek Yerler Listesi

Sapanca haritası, Sapanca gezilecek yerler listesi konumları

Sapanca’da gezilip görülmesi gereken yerler:
1.Sapanca Gölü & Sahili Yürüyüş Yolu
2.Kırkpınar
3.Maşukiye
4.Kartepe / Kayak Merkezi
5.Rüstempaşa Camii
6.Rahime Sultan Camii
7.Hasan Fehmi Paşa Camii
8.Camii Cedid
9.Sakarya İl Ormanı Tabiat Parkı
10.Kuzuluk Kaplıcaları
11.Ormanya
12.Yaylalar

1. Sapanca Gölü & Sahili Yürüyüş Yolu

sapanca sahili Sapanca gezilecek yerler

Sapanca Gölü ve kıyısında yer alan yürüyüş yolu, son yıllarda bölgede en çok ilgi çeken yerlerin başında geliyor. Bölgeye canlılık katan gölün bünyesinde barındırdığı doğal güzelliklerin keyfini sürmek için bu harika yürüyüş parkurunu Sapanca gezilecek yerler listenizin ilk sırasına yazabilirsiniz.

Sapanca Gölü’nün en sevdiğim yanı, ziyaretçilerine dört mevsim farklı olanakları değerlendirme fırsatı tanıması. İlginin bir hayli yoğunlaştığı yazın bu bölgeye gelirseniz, gölde yüzüp serinleyebilir ya da su sporlarına yoğunlaşabilirsiniz.

Sakin atmosferi seviyorsanız, ekim ve nisan ayları arasındaki uzun zaman aralığında buraya gelip rahatça kafa dinleyebilirsiniz.

Gölü çevreleyen sahil kesimindeki düzenleme gerçekten de iyi düşünülmüş. Çünkü yerleştirilen banklar sayesinde oturup çevreyi izlemek ve güzel manzaraları fotoğraflamak oldukça rahat hale gelmiş.

Ayrıca bisiklet, koşu ve yürüyüş için farklı yollar oluşturulmuş. Böylece kimsenin kimseyi rahatsız etmemesi sağlanmış. Göl kıyısında pedal çevirmek isterseniz, çevredeki birçok mekânda sunulan bisiklet kiralama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Eskiden belediye bu konuda gezginlere kolaylık sunuyormuş. Ancak verilen hizmeti suistimal eden çok olunca iş çevredeki bakkallara, kafelere ve otellere düşmüş.

Bölgede vakit geçirirken bir anda midenizden açlık sinyalleri yükselirse rotanızı Reis’in Teknesi, Maja, Sasa Harmanlık, Heinz Restaurant gibi yeme-içme mekânlarına çevirebilirsiniz. İsimlerini andıklarıma ek olarak ayrıca bölgede farklı bütçe ve damak tatlarına hitap eden daha birçok yer olduğunu da yeri gelmişken belirteyim.

2. Kırkpınar

Kırkpınar Sapanca gezilecek yerler

1864’te bölgeye göç eden Çerkezler’in kurdukları ilk yerleşim olan Kırkpınar, deyim yerindeyse yemyeşil bitki örtüsü ile kaplı bir cenneti andırıyor.

Nüfusları azalmış olsa da bölgede hala Çerkez nüfusu baskın durumda. Zaten mahalle, bu kitle sayesinde gezginlerin en çok ziyaret ettikleri yerlerin başında geliyor.

Huzur dolu sokaklar, konuklarını sıcak bir şekilde karşılayan yerel halk, geniş bahçeli evler, kocaman parklar ve harika mutfak kültürü Kırkpınar’da sizleri bekliyor.

Kırkpınar’ın en gösterişli parkları, Bağdat Caddesi üzerinde bulunuyor. Cadde, aynı zamanda sosyalleşmek ve yöreye özgü lezzetleri tatmak isteyenler için cazip fırsatlara ev sahipliği yapıyor.

Yeme-içme mekânları arasında en etkileyici atmosfere sahip yer olarak Natürel Park Restaurant öne çıkıyor. Yemeğinizi yiyip biraz sindirdikten sonra restoranın bir parçası konumundaki botanik bahçesini gezebilirsiniz.

Kırkpınar’ı, göl kıyısındaki diğer yerleşim bölgeleri gibi dört mevsim ziyaret edebilirsiniz. Ancak bana soracak olursanız buraya ya ilkbaharda ya da sonbaharda gitmek gerekiyor. Çünkü her iki mevsimde de yerleşim çevresinde harika manzaralar oluşuyor.

3. Maşukiye

Sapanca gezi notları maşukiye gezisi

Sapanca’da zaman geçirirken sakın ama sakın Maşukiye’yi ziyaret etme fırsatını kaçırmayın. Yerleşimin bu kadar iddialı bir girişi hak etmesinde aslan payı, sizin de kolayca tahmin edebileceğiniz üzere göz alıcı güzellikteki doğasına ait.

Hatta mümkünse, hafta sonu kaçamakları için benim favori mekânlarımdan biri olan Maşukiye’de 1-2 gün geçirmenizi tavsiye ederim. Çünkü bölge, konuklarına yılın her dönemi farklı aktivitelerle keyifli zaman geçirebilme ayrıcalığı sunuyor.

Sırtını Marmara Bölgesi’nin en heybetli dağlarından birine dayayan Maşukiye’nin dört bir yanında alabalık çiftlikleri faaliyet gösteriyor.

Aygır Deresi’nin buz gibi sularından beslenen bu tesislerin büyük çoğunluğunun bünyesinde restoranlar bulunuyor. Restoranlara, güne dört dörtlük kahvaltı ile başlamak için gidebilirsiniz. Daha da güzeli öğle ya da akşam yemeği için rotanızı bu mekânlardan birine çevirip kiremitte alabalığın tadına bakabilirsiniz.

Osmanlı döneminde kalma yapılar ve çeşitli doğa sporları olanakları, Maşukiye’yi gezginlerin gözünde değerli kılan diğer unsurlar olarak sıralanıyor.

Bir zamanlar âşıkların gözler uzak kalmak için tercih ettikleri yerleşimin çarpıcı güzellikteki doğasını ATV turlarına katılarak ya da bisiklete, ata binerek keşfedebilirsiniz. Alternatif olarak elinizde fotoğraf makinenizle çevredeki yürüyüş rotalarını da arşınlayabilirsiniz.

Kendi aracınızla Sapanca’dan Maşukiye’ye dakikalar içerisinde ulaşabilirsiniz. Otomobiliniz yoksa da sakın üzülmeyin. Yerel otobüs firmaları, gün boyunca iki yerleşim arasında yolcu taşıyor.
•Detaylar için tıklayın: Maşukiye gezilecek yerler

4. Kartepe / Kayak Merkezi

kartepe kayak merkezi Sapanca gezilecek yerler

Bana soracak olursanız, Maşukiye’ye kadar gelip de Kartepe’ye uğramamak büyük haksızlık olur. Çünkü bu heybetli dağa zaman ayırırsanız birbirinden güzel yaylalarda piknik yapıp temiz havayı bolca içinize çekebilir, fotoğrafını çekip ölümsüzleştirmeye değer sayısız manzarayla karşılaşabilir ve en güzeli zirvesindeki kayak merkezinde keyifli zaman geçirebilirsiniz.

İstanbul, Eskişehir, Ankara gibi kentlerden ulaşımın gayet kolay olduğu Kartepe Kayak Merkezi’nde, her seviyeden kış sporları tutkunlarının ilgisini çekebilecek pistler bulunuyor.

Üstelik bu pistlerin tümünden tek ski pass ile dilediğiniz gibi yararlanabilirsiniz. Hatta tatil süreniz yeterince uzunsa zirvede bulunan otelde konaklayıp Kartepe deneyimini çok daha yoğun biçimde yaşayabilirsiniz.

Kirazlı ve Kuzu, kayak merkezi dışında Kartepe’yi her yaş grubundan gezginin sıklıkla ziyaret etmelerine olanak tanıyan yaylaların en ünlüleri.

Kışın kar, ilkbaharda ise yemyeşil bitki örtüsü ile kaplanan yaylalar, yazın konuklarına serinleme imkânı veriyor. Kolayca ulaşılabildiğinden daha fazla ziyaretçi çeken Kirazlı’dan, İzmit Körfezi’ne kadar uzanan enfes manzarasını seyredebilirsiniz. Kuzu ise sessiz atmosferiyle gözlem yapmaktan hoşlanan gezginleri kendisine çekiyor.

Kartepe’nin bünyesinde sakladığı güzellikleri keşfetmek isterseniz, çevredeki işletmelerin sundukları çeşitli tur olanakları arasından seçiminizi yapabilirsiniz.

Tıpkı eteklerinde yer alan Maşukiye’de olduğu gibi Kartepe’de de ATV turları son zamanlarda bir hayli revaçta. Ayrıca zirveye giden yol, bisikletle çıkılabilecek kadar rahat. Tabii bazı noktalarında eğim aniden arttığından kondisyon gerektirdiğini unutmamak gerekiyor.

5. Rüstempaşa Camii

rüstem paşa camii Sapanca’da yapılacak şeyler

Sapanca, doğal güzellikleri ve aktivite zenginliği kadar mimari harikası tarihi yapılarıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Doğal olarak ilçeye yönelik seyahat planları yapan gezginler, özellikle yerleşimin çeşitli noktalarındaki camileri Sapanca gezilecek yerler listelerine dâhil ederek bölgenin geçmişini daha detaylı biçimde tanıma olanağına kavuşuyor.

Siz de böyle bir yol izlemeyi düşünürseniz listenize ilk olarak Rüstempaşa Camii’ni ekleyebilirsiniz. Dini yapı, Kanuni Sultan Süleyman dönemi sadrazamlarından Rüstem Paşa tarafından yaptırılmış.

Mimar Sinan’ın imzasını taşıyan camii, 1550-1560 yılları içerisinde inşa edilen külliyenin en önemli parçası konumundaymış. Ancak yapı grubunun imaret, hamam ve kervansaray bölümleri günümüze ulaşamamış.

Sahile yakın konumdaki yapı, birkaç adım uzağındaki kızıl minaresi sayesinde kolayca fark edilebiliyor.
•Adres: Rüstempaşa, İstasyon Caddesi, No:30, 54600 Sapanca

6. Rahime Sultan Camii

Rahime Sultan Camii Sapanca gezi rehberi

Zarif mimarisiyle dikkat çeken Rahime Sultan Camii, Abdülmecit’in dördüncü eşi tarafından 1892 yılında inşa ettirilmiş. Yapımında yığma tuğla tekniğinin tercih edildiği dini yapının en dikkat çekici bölümünü, ön cephesinde yer alan kemerli pencereler oluşturuyor. Eğer ortadaki pencerenin üst kısmına bakarsanız, Sultan Abdülmecit’in tuğrasını görebilirsiniz.

Uzunkum İlköğretim Okulu’nun hemen arkasındaki caminin iç kısmını da mutlaka ziyaret etmenizi öneririm. Çünkü yapının günümüze ulaşmayı başarmış oyma süslemeleri, bir hayli gösterişli.
•Adres: Uzunkum Köyü İç Yolu, 54600 Sapanca

7. Hasan Fehmi Paşa Camii

hasan fethi paşa camii Sapanca gezilecek yerler

Sapanca gezintiniz sırasında rotanızı Mahmudiye Köyü’ne çevirirseniz, Osmanlı döneminden kalma bir diğer güzel yapı olan Hasan Fehmi Paşa Camii’ni ziyaret edebilirsiniz.

Caminin inşası, 1885 yılında dönemin sadrazamı Hasan Fehmi Paşa’nın isteği doğrultusunda gerçekleştirilmiş. Dini yapı, bölgedeki çoğu türdeşi gibi kiremit çatılı olarak tasarlanmış. Döneminin tipik özellikleri dışında yapı, iç ve dış duvarlarını süsleyen işlemelerle gezginleri kendisine çekiyor.
•Adres: Mahmudiye Mahallesi, 54600 Sapanca

8. Camii Cedid

cami cedid camii Sapanca’da ne yapılır

Sapanca Çarşısı’na yönelecek olursanız, bölgenin atmosferini çok daha etkileyici hale getiren Camii Cedid’i görebilirsiniz. Bulunduğu mahallenin adıyla anılan dini yapı, dikdörtgen planlı tasarlanmış ve 1889 yılında inşa edilmiş.

Taş temel üzerine kâgir olarak yapımı gerçekleştirilen caminin vitray süslemelerle bezenmiş ahşap pencerelerinin, genele yayılan sadelikle tezat oluşturmalarına rağmen çok zarif durduklarını belirtmem gerekiyor.

Caminin bahçesinde orijinal şadırvan halen daha duruyor. Girişin üzerindeki harim kısmı ise sonradan kadınlar mahfeline dönüştürülmüş.
•Adres: İzci Sokak, No:1, 54600 Sapanca

9. Sakarya İl Ormanı Tabiat Parkı

Sakarya il Ormanı Tabiat Parkı Sapanca’da yapılacak şeyler

Osmanlı’dan günümüze miras kalan camileri ziyaretin ardından dinlenmek ve bir şeyler yemek için Sakarya İl Ormanı Tabiat Parkı’na gidebilirsiniz.

Sakarya-Sapanca yolu üzerindeki tabiat parkı, herhangi bir nişan ya da düğün organizasyonuna denk gelmezseniz gayet sakin ortama sahip. Üstelik gölün enfes manzarasını gözler önüne seren parkta dört mevsim konaklama imkânı bulabilirsiniz. Bunun için koruma alanının bir kısmına 2 oda 1 salondan oluşan ahşap evler inşa edilmiş.

27 hektarlık alanı kaplayan tabiat parkında yeme-içme ihtiyacınızı dilerseniz bünyesinde faaliyet gösteren restoran aracılığıyla pratik bir biçimde giderebilirsiniz. Tesis aynı zamanda kafe olarak düzenlenmiş.

Biraz daha özgür olmak ve açık havanın tadını çıkarmak adına piknik alanına yönelebilirsiniz. Piknik için gerekli malzemeyi ise restoran dâhilindeki marketten temin edebilirsiniz.

Sakarya İl Ormanı Tabiat Parkı ayrıca aktiviteleri ile bölgede tatil yapanlara ya da günübirlik ziyarette bulunanlara eğlenceli vakit geçirme olanağı tanıyor.

Siz de bu imkânlardan yararlanmak isterseniz bisiklet ya da ATV kiralayıp etrafı turlayabilirsiniz. Hatta binicilik alanında at veya eşeğe binip gezebilirsiniz. Daha dingin bir aktiviteye yönelmek isterseniz de okçuluk alanında atış yeteneklerinizi test edebilirsiniz.

10. Kuzuluk Kaplıcaları

Sapanca’nın bağlı olduğu Sakarya, başta Kuzuluk Kaplıcaları olmak üzere, termal kaynakları ile tanınıyor. Tatil için Sapanca’yı seçmenizdeki ana neden olmasa bile bölgenin bu özelliğinden en azından bir kereliğine mutlaka yararlanmanızı öneririm. Zira bu deneyimin gayet rahatlatıcı ve sakinleştirici olduğunu söyleyebilirim.

Sapanca’ya arabayla 30-35 dakikalık mesafedeki Akyazı ilçesinde yer alan Kuzuluk Kaplıcaları, popülaritesini büyük oranda solunum yolu hastalıklarının tedavisini destekleyici özelliğine borçlu.

Kaplıcalar ayrıca çeşitli cilt ve dolaşım sistemi hastalıklarından, romatizmadan, kireçlenmeden muzdarip bireyler tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor. Hatta tüm yıl boyunca üzerinizde biriken stresin negatif etkilerinden kurtulmak için kaynakların bulunduğu bölgeye gittiğinizde, hastalıklarına çare arayan birçok kişiye de denk gelebilirsiniz.

Tabii benim bu tarz yerlerle ilgili naçizane fikrim, tedaviyi desteklemesi amaçlanıyorsa kaplıcaya gidilmeden önce daima doktor görüşünün alınması ve kontrollü olunması yönünde.

Yılın her dönemi ziyaret edebileceğiniz Kuzuluk Kaplıcaları’nın çevresinde birçok konaklama tesisi bulunuyor. Üstelik bu tesislerde de tıpkı bir zamanlar Pamukkale’de olduğu gibi kaynak sularından yararlanılabiliyor.

11. Ormanya

ormanya Sapanca gezilecek yerler

Sapanca gezilecek yerler listenizin her yaş grubuna hitap eden mekânları içermesini istiyorsanız, seçenekleriniz arasına Ormanya’yı da yazabilirsiniz.

Kartepe’nin eteklerinde yer alan doğal yaşam parkı, 10 yıllık araştırma ve planlama süreci sonucunda inşa edilmiş. Tesis, 189 hektarlık alanı kaplıyor ve bünyesinde beş farklı ziyarete açık alan bulunuyor.

Ormanya’yı ziyaret eden çocuklu aileler genelde doğrudan hayvanat bahçesine yöneliyor. Çünkü burası çocukların sıkılmadan uzun süre vakit geçirebilecekleri şekilde donatılmış.

Farklı yaş gruplarından çocukların vahşi yaşam ve doğa hakkında kapsamlı bilgi sahibi olması misyonu doğrultusundaysa Doğa Okulu projesi hayata geçirilmiş.

Vahşi Yaşam Alanı, gözlem yapmaktan hoşlananlara hitap ediyor. Hatta doğallığı bozmamak adına gözlem alanları ile canlıların bulunduğu bölgeler arasına herhangi bir engel konmamış. Hayvanat bahçesi ve gözlem alanı ilginizi çekmediyse 26 kilometrelik parkurda yürüyüş yapmayı ya da bisiklete binmeyi tercih edebilirsiniz.

Parkta bu bölümlere ek olarak yardıma muhtaç canlıların bakımı ve rehabilitasyonu ile ilgilenilen Kocaeli Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi bulunuyor. Edindiğim bilgiye göre merkezde, çevre illerdeki doğal hayatın korunmasına yönelik çalışmalar da gerçekleştiriliyormuş.
•Adres: Uzuntarla Mahallesi, 309. Sokak, No 99, 41150 Kartepe
•Ziyaret Saatleri: 09.00-20.00

12. Yaylalar

Sapanca söz konusu olduğunda yaylaları ayrı bir kategoride değerlendirmek gerekiyor. Hatta bu konuda bilgi vermeye doğrudan Soğucak Yaylası’ndan başlamak bence yerinde bir karar olur.

Deniz seviyesinden 1100 metre yükseklikteki yayla, Sapanca’ya 20 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Doğa harikası alan, zaman zaman Türkiye Off-Road Şampiyonası yarışlarına ev sahipliği yapıyor.

Doğa yürüyüşleri, binicilik, piknik gibi aktiviteler için gayet ideal ortama sahip yaylaya temmuz ayının ikinci haftası giderseniz, oldukça renkli görüntülerin ortaya çıktığı şenlikleri yerinde izleyebilirsiniz.

Kırca Yaylası ise zengin bitki örtüsü ve huzur dolu ortamıyla Soğucak’ın en önemli alternatifi olarak öne çıkıyor. Yalnız bana soracak olursanız, Kırca’nın gözlem yapmak ve fotoğraf çekmek isteyen konuklarına daha fazla fırsat sunduğunu belirtebilirim.

Geyve ilçesinin sınırları içerisindeki yaylanın büyük bölümü, ilkbahar ve yaz mevsimlerinde açan dağ menekşeleri ile kaplanıyor. Üstelik yazın düzenlenen şenlikler sayesinde yerel kültüre dair ilginç detaylar yakalama şansına kavuşabilirsiniz.

Sapanca’da, Kırca ve Soğucak dışında daha birçok yayla bulunuyor. Dolayısıyla ilçeye yönelik ayırdığınız tatil süresine bağlı olarak gezi programınıza Çiğdem, Katırözü, Sultanpınar, Güzlek ve Karagöl gibi seçenekleri de dâhil edebilirsiniz.

Sapanca’da Ne Yapılır?

Sapanca’da ne yapılır blog rehber

Sapanca’da yapılacak en popüler aktivitelerden bazıları:
•Sapanca tatilinize keyifli bir başlangıç yapmak için göl çevresinde bisiklete binmeye öncelik verebilirsiniz.
•Alternatif olarak göl kıyısındaki rekreasyon alanında uzun yürüyüşlere çıkabilirsiniz.
•Sabahları ise Kırkpınar veya Maşukiye’deki mekânlarda kahvaltı yapabilirsiniz. Sapanca, bu konuda konuklarına gayet farklı alternatifler sunuyor.
•Hazır göl kıyısındayken, balık keyfi yapmayı da unutmamak gerekiyor. Bunun için isterseniz yürüyüş yolu boyunca sıralanan mekânları tercih edebilir ya da kiremitte alabalığı ile ünlü Maşukiye’ye gidebilirsiniz.
•Çevrenizi saran doğal güzellikleri detaylıca tanımak isterseniz, ATV kiralayıp tura çıkabilirsiniz.
•Grup aktivitelerinden hoşlanıyorsanız, paintball oynayabilirsiniz.
•Adrenalin dozu yüksek bir aktivite arayışına girdiğinizde, Naturköy’deki 250 metrelik zipline alanına yönelebilirsiniz.
•Sabah gün doğumuna yakın bir saatte mutlaka sahile gidin. Çünkü ortaya çıkan manzara, tek kelimeyle harika.
•Kışın bölgeye giderseniz, Kartepe’de kayak yapmayı da listenize ekleyebilirsiniz.
•Doğa ile iç içe olmayı seviyorsanız, yaylalarda ya da göle yakın konumdaki koruma alanlarında kamp kurabilirsiniz.
•Kırkpınar’a gittiğinizde, birbirinden güzel bahçeli evlerin bulunduğu Bağdat Caddesi’nde yürüyüşe zaman ayırın.
•Bölgedeki otellerde kusursuz spa deneyimi yaşayabilirsiniz.
•Sapanca gezisi için yaz aylarını tercih ettiyseniz kano, deniz bisikleti ya da sandal kiralayıp gölde gezintiye çıkabilirsiniz.

Sapanca’da Nerede Kalınır? Bungalov Evler, Butik Oteller, SPA’lar

Sapanca’da ne yapılır konaklama

Sapanca’nın en sevdiğim yanlarından biri de konaklama açısından gezginlere birbirinden güzel seçenekler sunması. Bütçenize ve tarzınıza bağlı olarak bungalovlardan pansiyonlara, hatta bünyelerinde spa bölümleri bulunan lüks otellere kadar birçok farklı tesiste konaklayabilirsiniz.

Tabii dilerseniz araştırmanız esnasında ilçeye gayet yakın konumdaki Maşukiye ve Kartepe’deki alternatifleri de değerlendirmeye alabilirsiniz.

Ancak öncesinde “Sapanca’da nerede kalınır?” araştırmanızı kısa sürede tamamlamak adına sizin için seçtiği aşağıdaki seçeneklere göz atabilirsiniz.

Penguen Bungalow Sapanca: Tesis, Sapanca Gölü’ne 1,2 kilometre mesafede yer alıyor. Bünyesindeki konaklama üniteleri, ailelerin ihtiyaç duydukları konfor göz önüne alınarak donatılmış. Detaylı bilgi için tıklayın.

Sapanca Villa Suite Boutique Hotel: Evcil hayvan dostu tesis, Sapanca Gölü’ne arabayla 5 dakikalık uzaklıkta. Her güne göl manzarası eşliğinde kahvaltı yaparak başlamayı amaçlıyorsanız, bu oteli seçenekleriniz arasına ekleyebilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayın.

5★ Richmond Nua Wellness-Spa for Adults: Merkezi konumu ve hizmet kalitesi sayesinde gezginlerin bölgedeki favorilerinde biri olan tesis, yalnızca yetişkinlere hizmet veriyor. Otel; konuklarına spa, yoga odası, özel plaj gibi ayrıcalıklar sunuyor. Detaylı bilgi için tıklayın.

Elite World Sapanca Hotel: Agoda.com puanı 8,4. Otel bünyesindeki konaklama birimlerinin her biri gayet hoş tasarımlara sahip. Üstelik konfor seviyeleri sayesinde beklentileriniz çok ötesinde konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayın.

5★ NG Sapanca Wellness: Sapanca’nın sessiz atmosferinde huzur bulmayı amaçlayan gezginler için ideal konumdaki lüks otel, sağlıklı yaşam merkezinde misafirlere sunulan uygulama çeşitliliği ve yüksek hizmet kalitesiyle dikkat çekiyor. Detaylı bilgi için tıklayın.

Sapanca’ya yönelik seyahat programınızı zenginleştirmek adına şu içeriklerimizi de okuyabilirsiniz:
•Sapanca’da nerede kalınır?
•Maşukiye gezilecek yerler
•Maşukiye’de nerede kalınır?