Kategoriler
Gezilecek yerler Uncategorized

Alanya Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 15 Yer!

alanya gezilecek yerler

Tarihi mirası ve doğa ananın sunduğu tabii güzellikleri Alanya’yı Alanya yapan detaylar arasında; mağaralardan tarihi kalelere, plajlardan müzelere kadar Alanya’da gezilip görülecek birçok yeri Alanya gezilecek yerler yazımızda bulabilirsiniz.

Ev sahipliği yaptığı topraklar, muhteşem coğrafyası ve doğal güzellikleri ile Türkiye’nin görülmeye değer destinasyonları arasında bulunan Alanya, diğer bir adıyla “Güneşin gülümsediği yer”; ülkenin güney sahillerinde konumlanıyor.

Antalya’ya bağlı olması nedeniyle ziyaretçi akınına uğrayan Alanya, yalnızca denizi, kumu ve güzel tabiatı ile değil, içinde barındırdığı tarihi mirası ile de dikkat çekiyor.

Hem kültür turizmi yapabileceğiniz, hem de deniz tatilini aradan çıkarabileceğiniz Alanya gezilecek yerler açısından sizlere keşfedilesi bir rota sunuyor.

Alanya Gezilecek Yerler Listesi

Yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmez durağı olarak öne çıkan Alanya‘nın tarihi zenginliği ve insan eli değmemiş doğal güzellikleri karşısında büyülenmeye hazırsanız, Alanya’nın en popüler yerlerine birlikte bir göz atalım!

Bu arada Alanya’da konaklama konusunda genel bilgileri ve otel tavsiyelerimizi Alanya’da nerede kalınır? başlıklı yazımızda okuyabilirsiniz.

1. Alanya Kalesi

alanya görülecek yerler Alanya Kalesi

Alaaddin Keykubat tarafından yaptırılan bu müthiş mimari 83 kuleye sahip ve hem lahitlere, hem de camilere ev sahipliği yapıyor.

Günümüzde açık hava müzesi olarak ziyaretçileri için kapılarını açan Alanya Kalesi, Alanya gezinize mutlaka eklemeniz gereken önemli duraklar arasında yer alıyor.

2. Damlataş Mağarası

alanya Damlataş Mağarası

Alanya gezilecek yerler listesinde başı çeken Damlataş Mağarası, inanılmaz bir doğa oluşumunun sonucunda meydana gelmiş ve bugün bu sayede turistlerin ilgi odağı olarak önümüze çıkıyor.

Alanya’nın nemli iklimi sonucu tavandan sızan suların birikerek oluşturduğu bu mağara aynı zamanda daima 23 derece sıcaklığında ve nefes sorunları yaşayan insanlara şifa olduğu söyleniyor.

3. Kızıl Kule

alanya gezilecek yerler Kızıl Kule

Alanya Limanı’nda konumlanan Kızıl Kule, Alaaddin Keykubat döneminde inşa edilen diğer bir yapı ve deniz üzerinden yapılabilecek herhangi bir saldırıya karşı kalkan görevi görmesi amacıyla limana yaptırılmış olmasıyla dikkat çekiyor.

Sekizgen bir mimariye sahip bu beş katlı kule, tepe kısmından aldığı güneşi her kata yayacak şekilde tasarlanmış ve inşası esnasında dış yüzeyinde yumurta sarısı kullanılmasından dolayı Kızıl Kule ismini aldığı söyleniyor.

4. Dim Mağarası

alanya gezilecek yerler Dim Mağarası

Çevresi çınar ağaçları ve çam ormanları ile kaplı olan Dim Mağarası, 18 derecelik sabit sıcaklığı ve 360 metrelik ziyarete açık alanı ile turistlerin Alanya’da gezip görebileceği tabii güzellikler arasında bulunuyor.

Tarih öncesi çağlardaki yaşamlara ev sahipliği yaptığı düşünülen Dim Mağarası, günümüzde Türkiye’nin en güzel mağaraları arasındaki yerini koruyor.

5. Fosforlu Mağara

alanya Fosforlu Mağara
Foto kaynak: alanya.bel.tr

Gökyüzünden sızan ışıkların fosforlu bir renk aldığı Fosforlu Mağara, adını tabiatın ona sunduğu bu mucizeden almış ve hem gündüzleri hem geceleri muhteşem yansımalara sahne oluyor. Yalnızca deniz yoluyla ulaşım sağlayabileceğiniz Fosforlu Mağara’yı ziyaret etmeden Alanya’dan dönmeyin deriz!

6. Alanya Atatürk Evi Müzesi

Alanya Atatürk Evi Müzesi

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Alanya ziyaretleri esnasında kaldığı bu ev, sahibi tarafından Kültür Bakanlığı’na bağışlanmış ve 1987 yılından bu yana Atatürk Evi Müzesi olarak ziyaretçilere ışık tutuyor.

7. Dim Çayı

alanya Dim Çayı

Yaz aylarında turistlerin uğrak noktası haline gelen Dim Çayı, Alanya sıcağına meydan okuyacak kadar soğuk ve Toros Dağları’ndan dökülüyor. Çevresinde yürüyüş de yapabileceğiniz bu ferah alan, Alanya’nın doğal güzellikleri arasında öne çıkıyor.

8. Damlataş Plajı

alanya gezilecek yerler Damlataş Plajı
Foto kaynak: alanya.bel.tr

Damlataş Mağarası’nı olduğu alanı kaplayan Damlataş Plajı, Alanya Kalesi’ni de içerisinde barındıran eşsiz manzarası ve upuzun kumsalıyla Alanya’ya gelen yerli yabancı turistlerin dinlenmelerine ve serinlemelerine olanak tanıyor.

Bu arada Alanya’da yer alan en güzel plajlar hakkında detaylı bilgi ve fotoğrafları En Güzel Alanya Plajları başlıklı yazımızda okuyabilirsiniz.

9. Arkeoloji Müzesi

alanya Arkeoloji Müzesi
Foto kaynak: panoramio.com

Lidyalılardan Urartulara, Frig döneminden Tunç Çağı’na kadar eski tarihlere dayalı eserlerin ve koleksiyonların sergilendiği Alanya Arkeoloji Müzesi, aynı zamanda Alanya bölgesinden kazı esnasında çıkarılan tarihi eserlere de ev sahipliği yapıyor.

10. Sapadere Kanyonu

alanya’da gezilecek yerler Sapadere Kanyonu

Hem kucakladığı eşsiz manzara, hem de kanyonun sonundaki şelale Sapadere Kanyonu’nun dikkat çeken detayları arasında; şelalenin döküldüğü yerde ise ziyaretçileri doğal bir havuz olan “dev kazanı” bekliyor.

Doğa ile iç içe bir tatil yaparken aynı zamanda serinleme fırsatı da bulabileceğiniz Sapadere Kanyonu, Alanya’nın tabii güzelliklerinden yalnızca biri.

11. Alara Kalesi

alara kalesi alanya gezilecek yerler
Foto kaynak: otelkurdu.com

Aladdin Keykubat’ın Alanya’ya armağan ettiği diğer bir tarihi eser olan Alara Kalesi 1232 senesinde inşa edilmiş ve saraydan hamama, odalardan tünellere kadar birçok kalıntıyı içerisinde barındırıyor. İhtişamlı görüntüsüyle insanı büyüleyen Alara Kalesi, eski zamanlarda kervanların barındığı alan olarak biliniyor.

12. İncekum Plajı

alanya İncekum Plajı

Kumunun ince olmasından dolayı İncekum denilen bu plaj, ağaçlık alan ile deniz arasında kalmakta ve naturel bir manzaraya sahne oluyor.

İnsanlar İncekum Plajı’nın ipek gibi kumunda güneşlenip Alanya’nın turkuaz denizinde serinleme fırsatı bulurken, siz de bu olanağı mutlaka değerlendirmelisiniz!

13. Kleopatra Plajı

alanya gezilecek yerler Kleopatra Plajı

Yaklaşık 8-10 metrelik bir alana kadar sığ olmasıyla öne çıkan Kleopatra Plajı altın renkli kumsalı ve masmavi denizi ile dikkat çekiyor. Alanya’nın mavi bayrağa sahip plajlarından biri olan bu sahil şeridi, ismini Helenistik dönemin kraliçesi olan Kleopatra’dan alıyor.

14. Alanya Limanı

alanya gezilecek yerler Alanya Limanı

Tekneler ve yatlar ile çevrili Alanya Limanı, temiz havada yürüyüş yapabileceğiniz cıvıl cıvıl bir alan ve aynı zamanda Alanya tekne turlarının başlangıç noktası olarak öne çıkıyor. Limanın sonunda ise Alanya Deniz Feneri ziyaretçilerini ağırlıyor.

Alanya Limanı kahve içip yemek yiyebileceğiniz deniz kenarı restoranlarıyla ünlü ve aynı zamanda gecelerinize hareket katacak barlara da ev sahipliği yapıyor.

15. Seyir Terası

alanya Seyir Terası
Foto kaynak: antalyagezirehberi.net

Masmavi denizin yemyeşil ağaçlık alanlara karıştığı pitoresk Alanya manzarasına tamamen hakim olabilmenize olanak tanıyan Seyir Terası 650 metre yüksekliğinde ve Alanya şehir merkezinden 4 km uzaklıkta bulunuyor.

Alanya Kalesi’nden Kızıl Kule’ye, Kleopatra Plajı’ndan Alanya Yarımadası’na kadar oldukça geniş bir alanı tek bir karede görebileceğiniz Seyir Terası’nda, çinilerle yapılmış bir çeşme ve manzaraya karşı çay yudumlayabileceğiniz bir çay bahçesi de sizleri bekliyor.

Bu eşsiz görüntüye en azından hayatınızda bir defa birebir tanık olmak adına Seyir Terası’nı, Alanya gezilecek yerler listenizde bulunmanız gerekiyor.

Alanya’da Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri

alanya’da nerede kalinır Xperia Saray Beach Hotel
Xperia Saray Beach Hotel, Alanya’da konaklama için güzel bir seçenek.

Alanya seyahatinizde konaklama için 4 yıldızlı Panorama Hotel, Hotel Kaptan, Antique Roman Palace, Xperia Saray Beach Hotel ya da 5 yıldızlı Sunprime C-Lounge adlı tesislere göz atabilirsiniz.

Alanya’da konaklama konusunda genel bilgileri ve otel tavsiyelerimiz hakkında detayları Alanya’da nerede kalınır? başlıklı yazımızda okuyabilirsiniz.

Alanya gezilecek yerler yazısı boyunca bölgede gezip görmeniz gereken en önemli yerler hakkında bilgi ve fotoğraflar paylaşmaya çalıştım umarım faydalı olmuştur. Alanya’da şimdiden keyifli bir tatil geçirmenizi dilerim.