Kategoriler
Gezilecek yerler Uncategorized

Eskişehir’de Nerede Alışveriş Yapılır?

Eskişehir alışveriş yapılacak bölgeler, hediyelik eşya nereden alınır

Eskişehir’de nerede alışveriş yapılır? Eskişehir, gerek tarihi gerekse de kültürel zenginliği ile dikkat çeken, Avrupai havaya sahip bir şehir. Yaşam kalitesi son derece yüksek olan kent, çok kültürlü yapısı ve huzurlu atmosferi sayesinde gezginlere birçok aktivite imkânı sunuyor.

Bu yazımda ise “Eskişehir’de nerede alışveriş yapılır?” sorusuna odaklanarak sizlere kentin bu açıdan en popüler mekânlarını anlatacağım. İşte, sizin için hazırladığım liste:

Eskişehir’de Nerede Alışveriş Yapılır?

Eskişehir alışveriş rehberi, Eskişehir’de alışveriş yapılacak yerler

Eskişehir’de alışveriş yapmaktan keyif alacağınızı düşündüğüm 10 farklı seçenek bulunuyor. Bunlar:
•Tarihi Odunpazarı Bölgesi
•Atlıhan El Sanatları Çarşısı
•Kurşunlu Külliyesi
•Çukur Çarşı
•Espark AVM
•Özdilek Alışveriş ve Yaşam Merkezi
•Kanatlı AVM
•Vega OUTLET
•Bitpazarı
•Çarşamba Pazarı

1. Tarihi Odunpazarı Bölgesi

Eskişehir alışveriş rehberi Odunpazarı bölgesi

“Eskişehir’de nerede alışveriş yapılır?” sorusuna verilebilecek en güzel cevapların başında tarihi dokusu ile öne çıkan Odunpazarı geliyor.

Osmanlı mimarisinin hâkim olduğu bölgede yer alan sokaklarda deyim yerindeyse yok yok. Dolayısıyla otantik görünüme sahip ve bölgenin kültürünü yansıtan ürünlerin peşindeyseniz, siz de birçok gezgin gibi bir zamanlar kentte odun ticaretinin merkezindeki bu yerleşime odaklanabilirsiniz.

Tarihi Odunpazarı bölgesinde faaliyet gösteren hediyelik eşya dükkânlarında, lületaşından yapılma el işi ürünler bulabilirsiniz. İşin açıkçası bu dükkânlara girdiğinizde çeşit çeşit biblolar, kolyeler ve pipolar arasından seçim yaparken bir hayli zorlanabilirsiniz. Çünkü her birine usta eller tarafından şekil verildiği bariz şekilde belli olan lüle taşı hediyelikler, gayet güzeller.

Odunpazarı, el yapımı eşyalara ek olarak met helvası gibi gastronomik açıdan da harika seçenekleri bünyesinde barındırıyor. Eve dönerken yanınızda sevdiklerinizin ağızlarını tatlandıracak bir şeyler götürmek istiyorsanız, bu seçenekleri es geçmeyin derim.

2. Atlıhan El Sanatları Çarşısı

Atlıhan El Sanatları Merkezi Eskişehir’de nerede alışveriş yapılır

Hazır söz Odunpazarı’nda satışa sunulan el yapımı ürünlerden açılmışken, 1850’li yıllarda Takattin Bey tarafından inşa ettirilen ve günümüzde kentin en önemli alışveriş mekânlarından birine dönüşmüş olan Atlıhan El Sanatları Çarşısı’na ayrı bir parantez açmak istiyorum. Çünkü Eskişehir taşı ya da daha bilindik adıyla lüle taşı ürünlerle ilgilenenler için burası adeta bir memba konumunda.

2006 yılında belediye gözetiminde gerçekleştirilen kentsel yenileme projesi kapsamında kente geri kazandırılan hanın iki katında, ağırlıklı olarak lüle taşı ürünler satan dükkânlar bulunuyor.

Hatta bunların bir kısmında üretim de yapılıyor. Haliyle doğru zamanda burada olursanız, bir parça taşın nasıl zarif bir objeye dönüştüğünü gözlemleyebilirsiniz.

Tabii kentin simgesi haline gelmiş otantik ürünlere ek olarak bazı dükkânlarda rafları süsleyen anahtarlık, kitap ayracı, magnet, kupa gibi klasik tipteki hediyeliklere de yönelebilirsiniz.
•Adres: Paşa Mahallesi, Pazaroğlu Sokak No:8/20, 26030 Odunpazarı
•Ziyaret Saatleri: 08.00-20.00

3. Kurşunlu Külliyesi

Eskişehir alışveriş rehberi Kurşunlu Camii El Sanatları Merkezi

Odunpazarı’nda sizleri bekleyen otantik fırsatların keyfini çıkarırken bölgedeki bir diğer simge yapı olan Kurşunlu Külliyesi’ni de gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz.

Külliye için aslında Odunpazarı’ndaki en dikkat çekici cazibe merkezi diyebilirim. Çünkü yapı kompleksinin içerisinde farklı temalara sahip iki müze ve bir zamanlar halkın kullanımına açık tutulan çok sayıda bölüm bulunuyor.

Ancak külliye bünyesinde yer alan El Sanatları Çarşısı, alışveriş tutkunlarının en çok ilgi gösterdikleri bölüm olma özelliğini elinde tutuyor.

Kurşunlu Külliyesi El Sanatları Çarşısı’ndaki dükkânlarda, ağırlık tezhip ve ebru sanatına verilmiş. Çarşıyı gezerken sanatçıların çalışmalarını canlı olarak gözlemleme ve beğendiğiniz ürünleri satın alma imkânına kavuşabilirsiniz. Tabii bu arada çarşının girişindeki cam üfleme atölyesine uğramayı da ihmal etmeyin.
•Adres: Paşa Mahallesi, Mücellit Sokak, 26030 Odunpazarı

4. Çukur Çarşı

Eskişehir’de alışveriş Çukur Çarşı

Eskişehir’i İç Anadolu’nun en çok ilgi çeken tatil destinasyonlarından biri haline dönüştüren kentsel yenileme çalışmaları esnasında geçmişte balık pazarının kurulduğu alan parka dönüştürülmüş. Sonra da Porsuk Çayı‘nın yanı başındaki bu parka, Çukur Çarşı adı verilmiş.

Köprübaşı bölgesindeki çarşı, Porsuk manzarası eşliğinde bir şeyler yudumlamak ve koyu sohbetlere dalmak için ideal mekânlara ev sahipliği yapıyor. Kafe dışında parkın hemen bitişiğinde otantik sayılabilecek alışveriş fırsatlarına denk gelebilirsiniz.

Şimdiye kadar anlattığım yerler, sizin de kolayca fark edebileceğiniz üzere zengin profilleri ile dikkat çekiyor. Çukur Çarşı’da ise durum biraz daha farklı. Daha açık konuşmak gerekirse çarşıda, alışveriş yapabileceğiniz mekân sayısı gayet kısıtlı. O yüzden beklentinizi yüksek tutmamanızı tavsiye ederim.

5. Espark AVM

Espark avm Eskişehir’de nerede alışveriş yapılır

“Eskişehir’de nerede alışveriş yapılır?” sorusuna cevap ararken karşınıza çıkacak yanıtlar yalnızca tarihi dokuya sahip çarşılarla sınırlı değil.

Aksine şehirde bir şeyler satın almak için ziyaret edebileceğiniz gayet modern ve marka yelpazesi geniş alışveriş merkezleri bulunuyor. Hatta bunlar arasından en yoğun ilgiyi Espark AVM görüyor. Eğer farklı kategorilerden ürünleri tek bir çatı altında bulmak istiyorsanız, siz de bu alışveriş merkezini ziyaret etmeye öncelik verebilirsiniz.

Espark AVM, sevilen markalara ait mağazalara ev sahipliği yapıyor. Bünyesinde aynı zamanda farklı yaş gruplarına hitap eden tematik eğlence alanları ile yeme-içme seçenekleri bulunuyor. Üstelik popüler alışveriş merkezinin etkinlik takvimi de oldukça yoğun.
•Adres: Yılmaz Büyükerşen Bulvarı No:21, 26170 Eskibağlar
•Ziyaret Saatleri: 10.00-22.00
•Web Sitesi

6. Özdilek Alışveriş ve Yaşam Merkezi

Tatil sürenizin bir kısmını alıverişe ayırmaktan hoşlanıyorsanız, ziyaret listenize Özdilek Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ni eklemenizi öneririm. Aslında burası için rahatlıkla şehirde zaman geçirilebilecek en kapsamlı yer diyebilirim.

Çünkü tesis, yalnızca alışverişe odaklanmakla kalınmayıp farklı yaş gruplarına keyif dolu anlar yaşatacak olanaklarla donatılmış. Ayrıca servis hizmeti sayesinde ulaşım sorununa pratik çözüm getirilmiş.

Özdilek Alışveriş ve Yaşam Merkezi çatısı altında, birbirinden kaliteli ürünleri rahatlıkla bulabilirsiniz. Buna ek olarak bünyesinde barındırdığı güzellik merkezindeki uygulamalarla yeni bir görünüme kavuşabilir, çocuğunuzun güvenli oyun alanlarında yaşıtlarıyla birlikte eğlenmesini sağlayabilir, sinema salonlarında vizyona yeni giren filmleri izleyebilirsiniz.

Yeme-içme ihtiyacınızı karşılamak içinse dilerseniz market bölümüne girebilir ya da restoranlara yönelebilirsiniz.
•Adres: Hoşnudiye Mah. Doğruer Sok. No:1 26130 Tepebaşı
•Ziyaret Saatleri: 10.00-23.00
•Web Sitesi

7. Kanatlı AVM

Kanatlı AVM Eskişehir’de nerede alışveriş yapılır

Tepebaşı’nda alışveriş yapmak için zaman ayırabileceğiniz bir diğer mekân ise Kanatlı AVM. Bu tesis, Espark ya da Özdilek gibi büyük ve kapsamlı değil.

Ancak bünyesinde barındırdığı seçeneklerle ziyaretçilerine keyif dolu anlar yaşatmaktan asla geri kalmıyor. Üstelik tramvay seferlerinden faydalanarak alışveriş merkezine kolayca ulaşabilirsiniz.

Kanatlı AVM, diğer Eskişehir AVM’leri kadar marka çeşitliliği sunmasa da yeme-içme açısından misafirlerine daha fazla seçenek sunuyor. Kısacası Eskişehir’de tatil yaparken sakin bir gün geçirmek isterseniz, merkezi konuma sahip bu alışveriş merkezine gidebilirsiniz.
•Adres: İsmet İnönü-1 Blv No:57, 26130 Tepebaşı
•Ziyaret Saatleri: 10.00-22.00
•Web Sitesi

8. Vega OUTLET

Eski adı Neo Plus olan Vega OUTLET, gerek marka çeşitliliği gerekse de kampanya ve etkinlikleri ile oldukça dikkat çekiyor. 3 ve 28 numaralı minibüslere binerek ya da SSK-Batıkent tramvay hattını kullanarak rahatça ulaşabileceğiniz Eskişehir’in tek outlet alışveriş merkezindeki 80’i aşkın mağazada farklı kategorilerden yüzlerce ürün bulabilirsiniz.

Boyner, Derimod, Flo gibi markaları ziyaretçileri ile gayet nezih bir atmosferde buluşturan Vega Outlet’te sağlık ve güzellik kategorisine yönelik mekânlar da es geçilmemiş.

Alışveriş merkezini gezerken acıktığınızı hissederseniz, 1. katta bulunan seçenekler arasından tercihinizi yapabilirsiniz.
•Adres: Çamlıca Mahallesi, Gülperi Sokak No:1, 26180 Tepebaşı
•Ziyaret Saatleri: 10.00-22.00
•Web Sitesi

9. Bitpazarı

Eskişehir’de alışveriş bit pazarı

Koleksiyon değerine sahip ikinci el ürünlerin peşinde olan gezginler, Eskişehir’e geldiklerinde en iyi fırsatları pazar günleri kurulan bitpazarında buluyor.

Gerçi pazar, eski kimliğinden biraz uzaklaşmış ve tezgâhlarda artık sıfır ürünlere de yer verilir hale gelmiş. Ancak burası yine de nostaljik havası sayesinde alışveriş tutkunu gezginleri kendisine çekmekte halen daha sıkıntı yaşamıyor.

Uluönder Kapalı Pazaryeri’nde kurulan Eskişehir Bitpazarı, yalnızca antika ürünlerle dolu tezgâhlara ev sahipliği yapmıyor. Pazarın bir köşesinde, çeşitli kümes hayvanlarının ticareti yapılıyor. Bu sayede de fotoğrafını çekmeye değer birbirinden renkli manzaralar ortaya çıkıyor.
•Adres: Uluönder Mahallesi, Aktüre Sokak. No:37, 26190 Tepebaşı
•Ziyaret Saatleri: 05.00-15.00

10. Çarşamba Pazarı

“Eskişehir’de nerede alışveriş yapılır?” sorusuna odaklandığım listeyi tamamlamadan önce kentin ünlü Çarşamba Pazarı hakkında da sizlere bilgi vermek istiyorum.

Zira pazar, bir önceki türdeşinden farklı olarak ziyaretçilerine klasik tipte deneyim yaşama fırsatı veriyor. Yerel halkla iletişim kurarsanız, bazılarının burası için “Sosyete pazarı” yakıştırması yaptığını duyabilirsiniz. Ama emin olun, fiyatlar gayet makul seviyelerde.

Çarşamba Pazarı’nın yoğun ilgi görmesinde ana etken olarak ürün çeşitliliği öne çıkıyor. Pazarı dolaşırken meyve-sebzeden giyime kadar birçok farklı kategoriden ürün bulabilirsiniz. Üstelik bazı satıcılar, peşin çalışmak yerine müşterilerine kredi kartı ile alışveriş, hatta taksit imkânı bile sunuyor.
•Adres: Vişnelik, Tuncay Sokak, 26020 Odunpazarı

Eskişehir’le ilgili diğer önemli içeriklerimizden bazıları:
•Eskişehir gezi rehberi
•Eskişehir gezilecek yerler
•Eskişehir’de nerede kalınır?
•Eskişehir’de ne yenir?