Kategoriler
Gezilecek yerler Uncategorized

Kuşadası Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 15 Yer!

Aydın’ın turizm alanında önde gelen ilçelerinden biri olan Kuşadası gezilecek yerler konusunda tatilcilere birçok seçenek sunuyor. Plajlarının güzelliği, doğasının çeşitliliği ve bölgedeki diğer turistik ilçelere ulaşımının kolaylığı ile öne çıkan ilçede gezmek istediğiniz noktaları belirlerken sizler için hazırladığımız listeden faydalanabilirsiniz.

Kuşadası Gezilecek Yerler Listesi

Tarihinin İyon Medeniyeti’ne kadar uzandığı düşünülen Kuşadası’nda sizin için hazırladığımız gezilecek yerler listesi kısıtlı tatil günlerinizi huzur dolu ve eğlenceli geçirmenizi sağlayacak yerlerden oluşuyor.

Listede bulunan yerlere kara yolu ile kısa seyahatler gerçekleştirerek rahatça ulaşabilirsiniz.

1. Kuşadası Milli Parkı

Kuşadası gezilecek yerler Kuşadası Milli Parkı

209 kuş türünün görülebildiği Kuşadası Milli Parkı, Kuşadası ve Söke ilçeleri arasında yer alıyor. Kuşadası’na 28 km uzaklıktaki milli park, farklı kıyı şekillerini içeren kıyı özellikleri sayesinde yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Bölgenin tatlı ve tuzlu lagüner sisteminin ortaya çıkarttığı biyolojik çeşitlilik özellikle doğa fotoğrafçılarının birbirinden güzel kareler yakalamasını kolaylaştırıyor. Doğal güzelliklerinin yanı sıra Dilek Tepesi’nin eteğine doğru yürüyüş yaptığınızda milli park sınırlarındaki tarihi kalıntıları görebilirsiniz.

2. Güvercinada

Güvercinada Kuşadası

İlçenin şu anki adının kaynağını oluşturan adanın üzerinde, tarihi Bizans dönemine dayanan ve ada ile aynı isimle anılan bir kale yer alıyor.

1957 yılında yapılan çalışma ile karaya bağlanan kale, ışıklandırma sistemi sayesinde akşamları Kuşadası sahiline gelen tatilcilere muhteşem bir manzara sunuyor.

Geçmişte güvercin başta olmak üzere birçok kuş türüne ev sahipliği yapan adanın etrafındaki ve kale içindeki çay bahçelerinde içeceğinizi yudumlarken eşsiz gün batımını seyredebilirsiniz.

3. Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı

Kuşadası Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı

İlçedeki tarihi yapıları ziyaret etmek isteyen tatilcilerin Kuşadası gezilecek yerler listelerinde yer verdikleri Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı, Kuşadası İskelesi yakınında bulunuyor.

1618 yılında Sadrazam Öküz Mehmet Paşa tarafından yaptırılan Kurşunlu Han, küçük bir iç kaleyi andıran görünümü ile dikkat çekiyor. Tamamen taş malzeme kullanılarak inşa edilen yapının içerisinde bir adet otel ve hediyelik eşya mağazaları bulunuyor.

4. Zeus Mağarası

Zeus Mağarası Kuşadası

Zeus’un kardeşi Poseidon’u kızdırdığında gelip, kardeşinin sakinleşmesini beklediği yer olduğuna inanılan mağara Dilek Yarımadası’nın girişinde bulunuyor.

İçerisindeki havuzun kışın yöre halkı, yazınsa turistler tarafından yoğun şekilde kullanıldığı Zeus Mağarası’nın serin suları dağdan gelen tatlı suyun, denizden gelen tuzlu su ile karışımı sayesinde oluşuyor.

Eğer mağaranın cilde iyi geldiğine inanılan çamurundan çıkarmak isterseniz, doğal havuzda en az 4 metrelik bir dalış yapmanız gerekiyor.

5. Kadınlar Denizi (Kadınlar Plajı)

Kadınlar Plajı

Masmavi denizi ve eşsiz kumsalı sayesinde Mavi Bayrak ödülü almış, Kuşadası’nın en ünlü plajı ilçe merkezine 3 km uzaklıkta yer alıyor.

Merkezden kalkan minibüsleri kullanarak rahatça ulaşabileceğiniz Kadınlar Plajı’na ücret ödemeden giriş yapılabiliyor. Kumsalının uzunluğu 1 km olan alanda düşük ücretlerle şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz.

6. Davutlar

Davutlar Sevgi Plajı

Masmavi denizin, yemyeşil ve el değmemiş ormanlarla buluştuğu Davutlar Bölgesi, Kuşadası’na 19 km uzaklıkta yer alıyor.

Bölge sınırı içerisindeki doğal parkın denize girilebilen kumsalları ve yürüyüş yapılabilen patikaları tatilcilerin yıl boyunca yoğun ilgisini çekiyor. Kuşadası ilçe merkezindeki otellerin yanı sıra dilerseniz Davutlar’da bulunan otellerde de konaklayabilirsiniz.

7. Dilek Yarımadası Milli Parkı

Dilek Yarımadası Milli Parkı Kuşadası

Barındırdığı doğal zenginlikler ve tarihi kalıntılar sayesinde milli park hem doğayı, hem de tarihi seven turistlerin Kuşadası gezilecek yerler listelerinde kendine yer buluyor.

Milli park içerisinde doğa fotoğrafçılarının ilgisini çeken, 6’sının dünyada sadece burada bulunduğu, 804 bitki türü ve Anadolu Parsı gibi soyu tükenmekte olan türler bulunuyor.

Dilek Dağı’nın eteklerinde yer alan milli parkın plajlarından denize girerek serinleyebilir, patikalarında yürüyüş yaparak İyon Medeniyeti’nden kalma tarihi kalıntılara ulaşabilirsiniz.

8. Kaleiçi Camii

Kaleiçi Camii Kuşadası

17. yüzyılda kervansaray ve hamam ile birlikte Öküz Mehmet Paşa tarafından inşa ettirilen Kaleiçi Camii, Kuşadası’nın en eski cami olarak anılıyor.

1.800 m² alan üzerine kesme taş kullanılarak inşa edilmiş olan dini yapının cümle kapısı Osmanlı ağaç işçiliğinin inceliklerini barındırıyor. İlçenin en görkemli camisi olarak gösterilen yapının kurşunla kaplı kubbesinin altındaki ibadet bölümünde 550 kişi ibadet edebiliyor.

9. Kurşunlu Manastırı

Kurşunlu Manastırı Kuşadası

Davutlar’a 10 km uzaklıkta yer alan Kurşunlu Manastırı’nın 11.yüzyılda Bizanslılar tarafından inşa edildiği düşünülüyor.

Hem saldırılardan korunmak, hem de eğitim hizmeti verildiği için Davutlar’ın arkasında kalan bir tepenin üzerine kurulan manastır, körfezi kuşbakışı gören manzarası ile ziyaretçilerini büyülüyor. Dış duvarlarının bütünlüğünü kısmen koruduğu dini yapının tüm bölümleri halen daha ayrıntılı bir şekilde görülebiliyor.

10. Didyma Antik Kenti

Kuşadası gezilecek yerler Didyma Antik Kenti

İsmi Yunanca’da “ikiz kardeş” anlamına gelen antik kent, Aydın’ın Didim ilçesinde bulunuyor. Büyük İskender’in Pers zaferinden sonra yapımına başlanan ve Apollon’a adanan antik kent döneminin en önemli kehanet merkezi olduğu biliniyor.

Mitolojiden hoşlanan tatilcilerin Kuşadası’ndan kısa bir kara yolculuğu yaparak ulaşabileceği alanın görülebilecek en önemli yapıları olarak Apollon Tapınağı, hamam kompleksi ve su sarnıcı gösteriliyor.

11. Kuştur Plajı

Kuştur Plajı Kuşadası

İlçenin en eski ve ilgi çeken plajlarından biri olan Kuştur Plajı, Kuşadası’nın Selçuk girişinde yer alıyor. Günübirlik tatilcilerin ve turistlerin yoğun şekilde ilgi gösterdiği plajın 600 metre uzunluğunda kum ve taştan oluşan sahil şeridi bulunuyor.

Ücretsiz olarak giriş yapabileceğiniz Kuştur Plajı’nda dilerseniz düşük ücretler karşılığında şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Ayrıca plajın hemen arkasındaki hizmet kalitesi yüksek otelleri konaklama için tercih edebilir, Adaland Aquapark’ta eğlenebilirsiniz.

12. Efes Antik Kenti (Günübirlik)

Efes Antik Kenti Selçuk

Kuşadası’ndan 20 km uzaklıktaki Selçuk ilçesi sınırları içerisinde yer alan Efes Antik Kenti, Cilalı Taş Devri’ne dayanan tarihi sayesinde tarihi seven tatilcilerin Kuşadası gezilecek yerler listelerinde kendisine yer buluyor.

Kuşadası’ndan kara yolunu kullanarak 20-30 dakika içerisinde ulaşabileceğiniz antik kentin günümüze ulaşan kalıntıları 8 km’lik bir alana yayılıyor.

Tarihte tamamen mermerden yapılan ilk kent olan Efes’te gezilecek yerler konusunda önceliği Artemis Tapınağı’na, Celsus Kütüphanesi’ne ve Yedi Uyurlar’a verebilirsiniz.

13. Şirince Köyü (Günübirlik)

Şirince Köyü İzmir

Selçuk’ta bulunan ve Kuşadası’ndan gelerek günübirlik ziyaret edebileceğiniz Şirince Köyü, Selçuk ilçe merkezine 8 km uzaklıkta bulunuyor.

Evlerin birbirlerinin manzarasını kapatmadığı köydeki restoranlarda yerel lezzetlerin tadına bakıp, butik otelleri konaklama amaçlı kullanabilirsiniz.

Bağcılığın ve zeytinciliğin gelişmiş olduğu köydeki dükkânlarda birbirinden lezzetli meyve şaraplarının tadına bakıp, satın alabilirsiniz. Köyün dar sokaklarında gezerken, eski Rum yerleşimcilerin inşa ettiği kiliseleri ziyaret edebilirsiniz.

14. Meryem Ana Evi (Günübirlik)

Meryem Ana Evi

Selçuk’a günübirlik yapacağınız seyahatte gezebileceğiniz bir diğer yer olan Meryem Ana Evi, ilçe merkezine 9 km uzaklıktaki Bülbül Dağı’nda yer alıyor.

Bulunduğu yer itibari ile Efes Antik Kenti’ni kuşbakışı gören tarihi ve kutsal mekân, 5 TL karşılığında ziyaret edilebiliyor. Meryem Ana’nın son yıllarını geçirdiğine inanılan ev, 1961 yılından beri Hristiyanlar tarafından hac yeri olarak ziyaret ediliyor.

Kiliseyi ve çevresini gezdikten sonra çevredeki kafeteryalarda dinlenebilir, hediyelik eşya dükkânlarından hatıra eşyalar satın alabilirsiniz.

15. İsabey Camii

İsa Bey Camii Kuşadası

1375 yılında Aydınoğlu İsa Bey tarafından mimar Şamlı Ali’ye yaptırılan İsabey Camii, Selçuk ilçesindeki Artemis Tapınağı ile St. Jean Kilisesi arasında bulunuyor.

Bölgedeki Anadolu Beylikleri döneminden kalma en önemli ve görkemli eser olarak anılan yapının duvarlarına dikkatlice baktığınızda Efes’ten ve Artemis Tapınağı’ndan getirilen mimari parçaları görebilirsiniz.

Kuşadası’nda Gezilecek Diğer Yerler

Kuşadası gezilecek yerler yazısında şehir ve çevresinde gezip görmeniz gereken en önemli yerleri listeledik. Bunlar dışında daha Kuşadası merkezinde ve çevrede gezilecek bolca yer var.

Vakti olan gezginler şu noktalara da göz atabilir:
•Artemis Tapınağı
•Adaland Aquapark
•Andız Kalesi
•Aquafantasy Aquapark
•Ege Port
•Küçükada Kalesi
•Millet Tiyatrosu (Didim)
•Panionion
•Yavan Su
•Aya Yorgi Manastırı
•Aydınlık Koy (Milli Parkı)
•Belediye Hamamı
•Büyük Menderes Deltası
•Değirmen Restoran
•Gazibeğendi Tepesi
•Hagios Antonios Manastırı
•Hanım Camii
•Ilıca Tepe
•İçmeler (Milli Park)
•Jade Beach Club (Yalıburnu)
•Kaleiçi Hamamı
•Karaova Plajı