Kategoriler
Gezilecek yerler Uncategorized

Abant Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 7 Yer!

abant gezilecek yerler

Muhteşem doğa olaylarına yakından tanık olmak hiç bu kadar kolay ve keyifli olmamıştı! Hem kışı, hem de baharı ile her mevsim farklı manzaralara sahne olan Abant’ta unutulmaz bir tatil kaçamağı yapmaya hazırsanız, bu liste sizler için faydalı bir rehber olmaya aday. Peki Abant gezilecek yerler nereler?

Bolu’nun Mudurnu ilçesine yakın bir alanda konumlanan Abant, simgesi haline gelen gölü nedeniyle halk arasında Abant Gölü olarak anılıyor.

Bir doğa harikası olarak nitelendirebileceğimiz bu bölgede dikkat çeken yalnızca 125 hektarlık bir alanda yer alan göl değil; birbirinden ilginç şelaleler, yaylalar, parklar ve travertenler ile Abant, tam anlamıyla göz alıcı bir doğayı kucaklıyor.

Eğer tarihi müzeler, sanat galerileri ya da eski çağlardan kalma arkeolojik kalıntılar görmeyi umuyorsanız, Abant’ın kültürel geziler için pek de ideal bir rota olmadığını hatırlatmak gerek; başlı başına bir yağlı boya tablosunu andıran bu bölge enteresan doğa oluşumları ve el değmemiş ağaçlık bölgeleri ile adeta gezginlere hitap ediyor.

Kısacası bir sırt çantanız, bir de uyumlu bir yol arkadaşınız varsa Abant gezilecek yerler keşfine çıkmamak için hiçbir sebebiniz kalmamış demektir!

Abant Gezilecek Yerler Listesi

Türkiye’nin büyüleyici bölgelerinden biri olan Abant, esrarengiz doğa oluşumları ile dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerine inanılması güç bir tabiat sunuyor. Abant’a gitmeden önce gezilip görülecek önemli duraklarına göz atarak seyahat planlamanızı şimdiden yapabilirsiniz.

Abant’ta konaklama hakkında genel bilgileri ve otel tavsiyelerimizi Abant’ta nerede kalınır? başlıklı yazımızda okuyabilirsiniz.

1. Abant Tabiat Parkı

abant gezilecek yerler tabiat parkı

Abant Gölü dahil olmak üzere, bitki örtüsü ve ağaç türlerinin de dahil olduğu 1197 hektar büyüklüğündeki ağaçlık alan bugün Tabiat Parkı olarak anılmakta ve halk bu koskoca alanı dinlence ve aktivite sahası olarak kullanıyor.

Abant ve Keremali sıradağlarının arasında bulunan Abant Gölü Tabiat Parkı, aynı zamanda köknar, çam, kestane, meşe, kavak ve gürgen gibi ağaçlara ev sahipliği yapmasıyla, ormanlık alan açısından git gide kuraklaşan Türkiye’de dikkat çekmeyi başaran yerler arasında bulunuyor.

2. Örmeci Yaylası

Baharın gelişi ile cıvıl cıvıl dolan Örmeci Yaylası, kamp ve piknik gibi aktiviteler için oldukça elverişli bir coğrafyaya sahip. Aynı zamanda pitoresk manzaralara da sahne olan bu alanda bol bol fotoğraf çekebilir, doğa yürüyüşü yapabilir, kısacası güzel bir doğada gerçekleştirilebilecek hobilerinize vakit ayırabilirsiniz. Eğer doğa ile fazlasıyla barışıksanız, kamp alanlarında konaklamak ve keyifli dakikalar geçirmek için çadır kiralayabilirsiniz.

3. Sinekli Yaylası

Sinekli yaylası abant görülecek yerler
Foto kaynak: duzcekulturturizm.gov.tr

Abant ve Samandere’den kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz Sinekli Yaylası yaklaşık 100 dekarlık bir alanda yer alıyor. Günümüzde daha çok trekking, safari, izcilik, kampçılık ve bisiklet gezileri gibi doğa aktivitelerine ev sahipliği yapan Sinekli Yaylası, aynı zamanda her sene Temmuz’da gerçekleşen Sinekli Yayla şenlikleri ile de ziyaretçilerine keyifli dakikalar yaşatıyor.

Bu doğa harikasını Abant gezilecek yerler listenize ekleyerek hem şenliklere katılabilir, hem de huzurlu bir tatil yapabilirsiniz.

4. Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı

abant samandere şelalesi
Foto kaynak: duzcekulturturizm.gov.tr

Samandere köyünde bulunan Samandere Şelalesi, tabiat anıtı seçildiği 1988 yılından bu yana çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor. Bakir bitki örtüsünün ve anıt ağaçların bulunduğu bu 10 hektarlık alan insanların Abant çevresinde kamp ve doğa yürüyüşü yapmak için tercih ettiği duraklar arasında bulunuyor.

Şelaleye daha da yakından bakmak isteyenleri, oldukça dik ve tehlikeli gözüken bir merdiven karşılıyor. İşte tam da o nokta da doğanın büyüleyici sesine kulak veriyor, ister istemez kendinizi hayaller kurarken buluyorsunuz.

5. Abant Köy Pazarı

Bir yerin en popüler noktalarını gezseniz de, yerel halkın çoğunluğunu oluşturduğu bölgelerde bulunmadıysanız, gittiğiniz yerin kültürünü henüz tam olarak görememişsiniz demektir. İşte Abant Köy Pazarı da, Bolu ilinin yerlileri ile tanışabileceğiniz, bölgeye has ürünleri, el yapımı malzemeleri, yöresel gıdaları ve hediyelik eşyaları bulabileceğiniz koca bir alan adeta. Özellikle süt ve süt ürünlerinin satıldığı bu yöresel pazardan, organik köy ürünleri satın alabilirsiniz.

6. Güzeldere Şelalesi

abant’ta gezilecek yerler güzeldere şelalesi
Foto kaynak: duzcekulturturizm.gov.tr

Abant yakınlarında konumlanan bir diğer doğa harikası da, ormanlık bir alanın içinde yer alan Güzeldere Şelalesi. Piknik, doğa yürüyüşü ve kamp gibi etkinlikler için tercih edilen bu alan, aynı zamanda gürül gürül akan şelalenin muhteşem manzarasıyla insanı büyülüyor.

Piknik ve çadır alanından aşağı doğru indiğinizde, Güzeldere Şelalesi sizleri karşılıyor ve bir yanınızda gürgen ağaçları, diğer yanınızda ise kayın ağaçları manzarayı adeta tamamlıyor. Abant gezilecek yerler arasında başı çeken Güzeldere Şelalesi’nde mutlaka vakit geçirmelisiniz!

7. Akkaya Travertenleri

abant akkaya travertenleri
Foto kaynak: duzcekulturturizm.gov.tr

Bolu Akkaya mevkiinde bulunan Akkaya Travertenleri, Pamukkale’yi andıran cinsten ve el değmemiş dokusu ile Abant gezilecek yerler listesini çekici hale getiriyor.

Travertenlerin tepesinde ise büyük bir havuz bulunmakta; yazın sıcaktan bunalan Bolu halkı ve yerli-yabancı tüm turistler bu mineralli suda serinliyor. Aynı zamanda doğa ile iç içe olmak isteyen yerel halk ve gezginler de havuzun çevresinde bulunan ağaçlık alanda piknik yaparak güzel bir gün geçiriyor.

Abant Travertenleri’nin en güzel yanı ise gün batımıyla birlikte gelen gökyüzü renklerini bir tablo gibi yansıtması; anlayacağınız bu tabii güzelliğe en azından bir defa şahit olmalısınız.

Abant’ta Bunları Yapmadan Dönmeyin

Abant Gölü’nün girişinde yer alan Abant Köy Pazarı, hem yörenin yerlileri hem de onların hazırladığı el emeği ürünlerle buluşabileceğiniz organik bir yer. Dolayısıyla köylü pazarını mutlaka seyahat rotanıza eklemeli ve görmelisiniz.

Parkları ve yaylaları ile doğa aktiviteleri için Abant’ta sizi geniş bir alan bekliyor; bu muhteşem doğanın şehir yaşamından uzak oksijenini içinize çekmek için mutlaka trekking yapmalı ya da ata binerek keyfini çıkarmalısınız!

Abant Gölü üzerinde sandalla gezmek ve Abant’ın yollarında fayton ile dolaşmak seyahatinize unutulmaz hatıralar katabilir, sakın unutmayın!

Hani her yerin meşhur bir yemeği vardır, işte Abant’ta da ziyaretçileri alabalık bekliyor. Siz de Abant’a gitmişken mutlaka kırmızı benekli alabalığı denemeli, bu muhteşem lezzetin tadına varmalısınız!

Abant’ta Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri

Abant Palace Hotel
Abant Palace Hotel, konaklama için güzel bir seçenek.

Abant seyahatinizde konaklama yapacağınız otelinizi siz seçecekseniz ve konforlu bir tesis arıyorsanız 5 yıldızlı Abant Palace Hotel adlı otele göz atabilirsiniz.

Yine benzer şekilde 5 yıldızlı Büyük Abant Hotel bir diğer lüks otel seçeneği. Bunlar dışında bölgede yer alan Abant Bahçeli Köşk, Abant Aden Boutique Hotel & Spa ve Abant Köşk Oteli konaklama için tercih edebileceğiniz seçenekler arasında yer alaıyor.

Abant’ta konaklama konusunda genel bilgileri ve otel tavsiyelerimiz hakkında bilgi ve fotoğrafları Abant’ta nerede kalınır? başlıklı yazımızda okuyabilirsiniz.