Kategoriler
Gezilecek yerler Uncategorized

Olimpos (Olympos) : Antik Tarihi, Plajları ve Eşsiz Doğası

Antik Kent, Yanartaş, Çıralı ve çok daha fazlası… Antalya denilince akla gelen ilk isim Olimpos (Olympos) oluyor. Yaz turizminin en gözde beldelerinden bir tanesi olan Olimpos, doğa ile baş başa kalabileceğiniz ve denizin tadını kusursuz bir şekilde çıkartabileceğiniz özel bir yer… Antik Kent, tatilini tarihi dokuları keşfederek geçirmek isteyenlere kusursuz bir deneyim sunuyor. Henüz Olimpos’u keşfetmediyseniz çok şey kaçırdığınızı bilmeniz gerekiyor. Şimdi dilerseniz Olimpos’un tarihine hep birlikte göz atalım…

Yazı Başlıkları
Olimpos Hakkında Bilgiler
Olimpos Gezilecek Yerler
Olimpos Konaklama TavsiyeleriOlimpos Ağaç Evler
Olimpos’ta Kamp Yapmak

Olimpos Plajı
Olimpos Tekne Turları
Olimpos Nerede?Haritası ve Konumu
Bölgede Gezilecek Yerler

Olimpos Hakkında Bilgiler

Akdeniz Bölgesinin en önemli değerleri arasında gösterilen Antalya, turizmin merkezi olarak lanse ediliyor ve bunu fazlasıyla hak ettiğini de belirtmek gerekiyor. Yaz turizmi denilince akla gelen Olimpos da Antalya’ya bağlı Kumluca ilçesine bağlı bir belde olarak karşımıza çıkıyor. Doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi güzellikleri ile de kusursuz bir deneyim yaşatacak olan Olimpos, yaz aylarında büyük bir kalabalığa ev sahipliği yapıyor.

Olympos AntalyaOlympos Antalya
El değmemiş plajları ile Antalya şehrinin ve ülkemizin göz bebeği olan belde, doğa tatili yapmak isteyen ziyaretçilere de kapılarını aralamış durumda. Sahilin sonuna geldiğimiz kısımda sevimli karetta karettalar sizleri bekliyor olacaktır ve bu canlıların Olimpos için bir simgeye dönüştüğünü de belirtmekte fayda var. Kıyı bölgesinin sit alanı olması ile birlikte bakir bir alan ortaya çıkartıldı ve bu sayede sevimi canlılara daha sakin bir yaşam alanı ortaya çıkartıldı diyebiliriz.

Yeşilin farklı tonlarına ev sahipliği yapan Olimpos, doğa tatili tercihinin en önemli adreslerinden biri olmayı başarmış durumda ve bölgede çok sayıda konaklama alternatifi sizleri bekliyor.

Olimpos Gezilecek Yerler

Olympos Antik Kenti OlimposOlympos Antik Kenti Olimpos
“Antik Kent“, Olimpos denilince akla gelen isimlerden bir tanesi. Likyanın en değerli ve en kalabalık şehri olarak bilinen Olimpos, yine Likyalıların bastığı sikkelerde de kendine yer bulmayı başarmıştır. Orman içerisinde saklanmış olan kalıntıları keşfetmek isterseniz eğer Müze Kartınızı kullanabilir ya da 20 lira ödeyerek müzeyi ziyaret edebilirsiniz. Antik kent hakkında detaylar Olympos Antik Kenti yazımızda.

Olimpos denilince akla gelen bir diğer isim ise Çıralı. Beydağları Milli Parkı mevkiinde konumlanmış olan Çıralı, en iyi plajlar sıralamasında kendine üst sıralarda yer buluyor. Olimpos’un en değerli noktalarından bir tanesi olan Çıralı, karetta karettalara da ev sahipliği yapmaktadır. Plaj hakkında detaylar Çıralı Plajı yazımızda.

Olimpos YanartaşOlimpos Yanartaş
Bir diğer keşfedilmesi gereken yer ise Yanartaş. Doğal gaz sıkışması ile birlikte ilginç bir görüntü oluşturan kayalar, küçük alevlere ev sahipliği yapıyor ve gayet estetik bir duruş sergiliyor.

Olimpos Konaklama Tavsiyeleri

Olimpos’ta çok sayıda tesis var ancak tatilcilerin büyük bir kısmı beldenin ağaç evlerini tercih ediyor. Bu evler artık bir sembole dönüşmüş durumda ve fiyatları da oldukça uygun görünüyor. Ağaç evler bir hayli konforlu ve doğa ile iç içe olmak isteyenlerin de en çok tercih ettiği konaklama alternatifi olduğunu söyleyebiliriz.

Beldede isim yapmış çok sayıda tesis mevcut ve Koala Bungalows da çok sayıda olumlu yorum alan popüler konaklama adreslerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Bungalow keyfini üst düzey seviyelere taşıyan ve muhteşem manzarası ile fark ortaya çıkartan bu tesisi de listelerinize dahil edebilirsiniz.

Alaturka pansiyon ise rahatını düşünen ve yemek konusunda sıkıntı yaşamak istemeyen tatilcilerin tercih ettiği, fiyatı gayet uygun olan bir pansiyondur.

Olimpos Ağaç Evler

Çok sayıda modelleme ile karşımıza çıkan ve birçok tesisin sahip olduğu ağaç evler, Olimpos’un sembollerinden bir tanesidir. Doğa ile iç içe bir konaklama alternatifi tercih etmek istiyorsanız eğer tercihiniz kesinlikle ağaç evler olmalıdır. Fiyatları da oldukça uygun ve tesislere bağlı olarak daha uygun rakamlara ulaşabileceğinizi de belirtmek isteriz.

Olimpos KonaklamaOlimpos Konaklama
Ağaç evleriyle hizmet veren tesislerin büyük bir kısmı yarım pansiyon hizmet politikasına sahiptir ancak istisnalar da mevcut. Konaklama tercihlerinizi yapmadan önce araştırmalarınızı online olarak gerçekleştirebilir ve tesislerin özelliklerine göz atabilirsiniz.

Yaz döneminde bir tatil planlıyorsanız eğer erken rezervasyon yaptırmayı unutmayın çünkü bu dönemde fiyatlar inanılmaz yüksek ve daha da kötüsü dışarıda kalma gibi bir ihtimaliniz de var. Yoğunluk nedeniyle rezervasyonsuz müşteri kabul etmiyorlar ve sıkıntı yaşamamak adına bu konuda da hassasiyet göstermenizde fayda vardır.

Olimpos’ta Kamp Yapmak

Konaklama için daha uygun rakamlar arıyorum ve elimde çadırım da var diyorsanız eğer beldedeki kampingleri tercih edebilirsiniz. Çadırınız yoksa eğer tesisler bu konuda da sizlere yardımcı olacak ve çadır temin edecektir. Ancak bu şekilde ödeyeceğiniz rakamlar biraz daha fazla olabiliyor. Olimpos, kamp için en uygun adreslerden biri ve kampinglerin yanı sıra sahile yakın bölgelerde kamp kurmak için de çok sayıda uygun alan olduğunu söyleyebiliriz.

Kampinglerde çadır alanlarının yanı sıra Bungalow evler de mevcut ve eğer çadırda rahat edemezseniz tercihlerinizi Bungalow evlerden yana da yapabilirsiniz.

Likya yolu rotasını takip edecek olursanız eğer çok sayıda kamp alanı karşınıza çıkacaktır ve ücretli alanların yanı sıra hiçbir ücret ödemeden çadırınızı kurabileceğiniz alanlar da mevcuttur. Doğa ile iç içe bir tatil yapmayı planlıyorsanız eğer kamp fikri en doğru tercihlerden biri olacaktır.

Kampingleri tercih edecekseniz eğer özellikle yaz aylarında rezervasyonsuz gitmemenizi öneriyoruz. Yaz döneminde belde inanılmaz kalabalık oluyor ve rezervasyon yaptırmadığınız takdirde yer bulamama ihtimali de bir hayli yüksek görünüyor.

Olimpos Plajı

Olimpos PlajlarıOlimpos Plajları
Antik Kent içerisinde yürüyerek ulaşabileceğiniz plaj, berrak suyu ve eşsiz güzelliği ile dikkatlerinizi çekmeyi başaracaktır. Koyun hemen sol kısmında ise Çıralı Plajı yer alıyor. Çıralı Plajının en önemli özelliği ve ilgi çekici tarafı ise karetta karettaların yumurtlama alanı olmasıdır.

Plajda birtakım eksikler mevcut ve bu detayları bilerek gitmeniz lehinize olacaktır. Kabin konusunda sıkıntı yaşayacaksınız ve hali hazırda duşlar da mevcut değil. Plaj, antik kent bünyesinde yer alıyor ve bu yüzden giriş için bir miktar ödeme yapmak durumundasınız. Müze Kart ile giriş ücretsiz iken müze kart sahibi olmayanlar da 20 lira ödemek durumundadır.

İki tarafı kayalıklar ile çevrilmiş olan plaj, eşsiz bir görüntüye sahip. Çevresindeki dere yatakları nedeniyle suyu biraz soğuk ancak yaz aylarında bu durumdan şikayetçi olacağınızı düşünmüyoruz. Hafif taşlı bir denize sahip olduğunu söyleyebiliriz ancak ince taneli kumlarla bezeli kumsalı gördüğünüzde emin olun aklınıza hiçbir şey gelmeyecek ve bu eşsiz güzelliğin keyfini sonuna kadar çıkartacaksınız.

Olimpos Tekne Turları

Olimpos’un eşsiz doğasını ve denizi keşfetmek ve farklı yerler görmek isterseniz eğer tekne turlarını tercih edebilirsiniz. Birçok tesis bu turları özel olarak düzenliyor ve yat firmaları da bu bağlamda sizlere yardımcı olacaktır. Beldede popüler olan çok sayıda tur firması var ve dilerseniz bu firmalara hep birlikte göz atalım…

Çıralı Boat Trip, tercih edebileceğiniz isimler arasında yer alıyor. Akvaryum Koyları ve mağaralarda yüzme molası veren, Ceneviz ve Sazak gezintisi ile birlikte eşsiz bir tur hizmeti sunan firma, yaz aylarında aktif olarak çalışmalarına devam ediyor. Fiyat bilgisi almak için firma iletişim numaralarını kullanabilir ve güncel rakamlar daha kısa sürede ulaşabilirsiniz.

Bir diğer firma ise Sudenur. Sabahın erken saatlerinde hareket eden tekne, akşam 18:00 sularında hareket ettiği bölgeye dönüş yapıyor. Tekne içerisinde çok sayıda etkinlik düzenleniyor e bununla birlikte öğle yemeği de ödeyeceğiniz fiyata dahildir. Olimpos’a gelmişken Adrasan’ı da görmek istiyorum diyorsanız eğer bu firmayı tercih edebilirsiniz.

Ali Baba 07 ise bir diğer popüler tekne olarak karşımıza çıkıyor. Klasik bir güzergaha sahip tekne ile Olimpos’un keşfedilmesi gereken en özel noktalarını keşfedebilir ve verilen molalarda denizin tadını çıkartabilirsiniz.

Tekne turu için tercih edebileceğiniz çok sayıda firma var ve genellikle fiyatlar da birbirine yakınlık gösteriyor. Gayet uygun fiyatlar eşliğinde güzel bir gezintiye imza atabilir ve günü daha keyifli hale getirebilirsiniz. Tekne içi etkinlikler gerçekten keyifli ve özellikle yabancı turistlerin ilgisini çekmeyi başarıyor. Bazı turlarda öğle yemeği ikram olarak verilirken bazı turlarda ise bunun için ekstra ödeme yapmanız gerekiyor. Tekneye dışarıdan yiyecek ve içecek getirmek yasak ve bu konuda tekne sahiplerinin hassas bir tutum sergilediklerini de belirtmekte fayda var.

Olimpos Nerede?

Olimpos, Antalya ilinin Kumluca ilçesi sınırları içerisinde yer alan bir turizm beldesidir. Yaz aylarında yaz turizmine önemli katkılarda bulunan Olimpos, doğa tatili için tercih edilebilecek en güzel alternatifler arasında yer alıyor. Kumluca ile Kemer arası mevkide konumlanmış olan beldeye Kemer-Finike-Kaş rotasını izleyerek ulaşabilirsiniz. Antalya şehir merkezi ile Olimpos arası mesafe 85 km olarak biliniyor. Kemer ilçesini geçtikten sonra 29 km’lik bir yol daha gitmeniz gerekiyor ve Olimpos yol ayrımı ile birlikte 11 km’lik mesafe sonrasında tabelalar sizlere yardımcı olacaktır.

Olympos Teleferik : Görsel Şölene Hazır OlunOlympos Teleferik : Görsel Şölene Hazır Olun
Olympos Teleferik : Görsel Şölene Hazır Olun

Side’ye Gitmek İçin 10 NedenSide’ye Gitmek İçin 10 Neden
Side’ye Gitmek İçin 10 Neden

Antalya’nın En İyi Otelleri Listesi : En Güzel 11 OtelAntalya’nın En İyi Otelleri Listesi : En Güzel 11 Otel
Antalya’nın En İyi Otelleri Listesi : En Güzel 11 Otel

Eğer özel araçlarınız ile gelmeyi planlıyorsanız öncelikli rotanız Kemer ilçesi olmalıdır ve ilçeyi geçtikten sonra yukarıda bahsi geçen rotayı izlemeniz yeterli olacaktır. İzmir, Muğla ve Marmaris’ten gelecek olursanız eğer yine yukarıda bahsi geçen rotayı takip etmeniz yeterli olacaktır.

Tercihiniz özel araçlarınız değil, otobüsler ise, Antalya şehir merkezindeki otogarı kullanabilirsiniz. Otogarda çok sayıda dolmuş ve otobüs mevcut. Kaş-Fethiye dolmuşları, sizi Olimpos’a götürecek güzergaha sahip olan dolmuşlardır. Olimpos kavşağında inmek istediğinizi şoföre mutlaka iletin ve kavşağa geldikten sonra 5-10 dakikada bir geçen minibüsler sizi Olimpos’a ulaştıracaktır.

Haritası ve Konumu

Beldeye ulaşım için harita ve ulaşım alternatiflerine konum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.

Bölgede Gezilecek Yerler

Bölgede gezilecek yerler arasında olan Olympos Antik Kenti, Olympos Teleferik, Çıralı Plajı yazılarımıza göz atabilirsiniz. Şehrin gezilecek diğer yerleri için Antalya’da gezilecek yerler listesi yazımızı inceleyebilirsiniz.

Sizlerde gezilerinizi ve tecrübelerinizi yazımıza yorum yazarak bizlerle paylaşabilirsiniz.