Kategoriler
Gezilecek yerler Uncategorized

Key Museum : Otomobil Müzesi

Key Museum, koleksiyonerlik ruhunu gerçek bir müze ile yansıtmak ve bu tutkuyu daha fazla insan ile paylaşmak adına Murat ve Selim Özgörkey’in koleksiyonları ile kurulan otomobil müzesi.

Yazı Başlıkları
Key Museum Hakkında Bilgiler
Key Museum Giriş Ücreti 2020
Key Museum Ziyaret Saatleri
Key Museum Nerede?Haritası ve Konumu

Key Museum Hakkında Bilgiler

An itibarıyla İzmir’de aktif bir şekilde ziyaretçilerine hizmet vermeye devam eden müzede çok sayıda klasik otomobil yer alıyor. 7.000 metrekarelik bir alanda kurulmuş olan müze, araba tutkunu ziyaretçileri ile birlikte kusursuz bir görüntü sergiliyor. Müzesi için ‘’Türkiye’nin en büyük klasik otomobil müzesi’’ ibaresini kullanmak kesinlikle mümkündür.

Key Museum Otomobil MüzesiKey Museum Otomobil Müzesi
Otomobil Müzesi

Takvimler 6 Mayıs 2015’i gösterdiğinde ziyarete açılan müze, tarihe ışık tutmaya devam ediyor ve çok sayıda klasik araç tutkunu insanı da bünyesinde misafir etmeye devam ediyor. 1800’lü yılların başında piyasaya sürülen ve günümüze kadar ulaşmayı başarmış olan çok sayıda klasik araç an itibarıyla bu müzede sergileniyor ve büyük bir ilgi ile karşılandığını da belirtmekte fayda var.

Yalnızca klasik otomobiller değil, motosiklet, maskot ve maket otomobile de ev sahipliği yaptığını görebiliyoruz. Mercedes’ten Ford’a kadar geniş bir yelpazeye sahip olan müze, yerli ziyaretçilerin yanı sıra yabancı ziyaretçileri de ağırlamaya devam ediyor.

Batmobile ve Batcycle, Batman serisi tutkunlarının yakından tanıdığı araçlardır ve bu araçların da hali hazırda müzede sergilendiğini belirtmek gerekiyor. Bu araçlar müzenin en ilgi çekici koleksiyonları arasında yer alıyor ve çok sayıda ziyaretçi sırf bu araçları görmek için kilometrelerce mesafe kaydediyor.

Key Museum BenzinlikKey Museum Benzinlik
Key Museum Giriş Ücreti 2020

Bilet Türü

Ücret

Tam Bilet :

30 TL

Öğrenci ve 65 yaş üstü

15 TL

Engelliler ve 6 yaş altı çocuklar

Ücretsiz

Tam bilet fiyatı ise 30 TL ve öğrenciler ve 65 yaş üstü ziyaretçiler için müze giriş ücreti 15 TL olarak belirlenmiştir. Engelliler, bu müzeyi ücretsiz olarak gezebiliyor ve engelli vatandaşlarımıza refakat edecek bir kişi de ücretsiz olarak ziyaret fırsatı buluyor.6 yaş altı çocuklar da hiçbir ücret ödemeden müzeyi ziyaret edebiliyorlar.

Müzeye 10 kişi ve üzeri geldiğinizde de indirimden faydalanabiliyorsunuz ve 20 TL gibi bir ücret ile giriş yapabiliyorsunuz.

Key Museum Lüks ArabalarKey Museum Lüks Arabalar
Key Museum Ziyaret Saatleri

Açılış

Kapanış

10:00

17:00

Resmi web sitesi üzerinden aldığımız bilgiler doğrultusunda Pazartesi ve Salı günleri hariç olmak koşulu ile diğer günler 10:00-17:00 saatleri arası müzeyi ziyaret edebiliyorsunuz. Güncel duyurular resmi Facebook sayfası üzerinden de yapılıyor ve dilerseniz sayfayı da takibe alabilirsiniz.

Key Museum Nerede?

Müze, İzmir ili sınırları içerisinde yer alan Torbalı ilçesinde bağlıdır.

Meryem Ana EviMeryem Ana Evi
Meryem Ana Evi

İzmir Karagölİzmir Karagöl
İzmir Karagöl

Sığacık Gezi RehberiSığacık Gezi Rehberi
Sığacık Gezi Rehberi

Müze, Adnan Menderes Havalimanı’na 30 km’lik bir mesafede yer alıyor. İzmir şehir merkezine yarım saatlik bir mesafede yer alan müzeye şahsi araçlarınız ile ya da taksileri kullanarak erişim sağlayabilirsiniz.

Haritası ve Konumu

Müze için harita ve ulaşım alternatiflerine konum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.

Müze adresi : Çapak Mahallesi, Özgörkey Caddesi, Numara :5 35860 Torbalı/İzmir

İzmir gezilerinizde görülmesi gereken yerler listesi için İzmir’de gezilecek yerler yazımıza göz atabilirsiniz.

Sizlerde Klasik otomobiller, motosikletler, maketler ve amblemlere ev sahipliği yapan bu müze ile ilgili gezilerinizi ve tecrübelerinizi yazımıza yorum yazarak bizlerle paylaşabilirsiniz.