Kategoriler
Gezilecek yerler Uncategorized

Abant Gölü Tabiat Parkı

Türkiye’nin gezilmeye değer yerlerinden biri olan Abant Gölü tam anlamıyla bir tabiat harikasıdır. Çünkü çam ve köknar ağaçların çevrelediği 1350 metre yükseklikte bulan ve bir heyelan set gölüdür. Bir kaç kaynak suyu ile devamlı olan akarsuyu özel kılan ise devamlı kar ve yağmur suları ile beslenmesidir.

Yazı Başlıkları
Abant’ta Ne Yapılır ?
Abant Gölü Tabiat Parkı Resimleri
Abant Gölü OtelleriOtel Tavsiyeleri

Abant Gölü Tabiat Parkı Giriş Ücreti
Abant Gölü NeredeAbant Gölü Tabiat Parkı Nasıl Gidilir
Abant Gölü Ulaşım Haritası

Gölün çevresi zengin bir bitki örtüsüne sahip olması nedeni ile de turizm açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Gölün kenarı ve su içi çeşitli nilüferler ile bütünlük oluşturmaktadır. Ayrıca alabalık üretiminde Türkiye’de ilk sırada yer alan Abant Gölü sularını kuzeydoğu ucundan boşalttığı için Filyos Çayı’nın kollarından biri olan Bolu suyunu oluşturmaktadır.

Abant’ta Ne Yapılır ?

Abant gezilerinizde ilk olarak meşhur serpme kahvaltı ile güne başlayabilirsiniz.Sonrasında Abant Gölü etrafında bir yürüyüş yapılabilir ve ardından her mevsim harika bir manzaraya sahip olan gölü izleyebilirsiniz.Gün içerisinde gölün girişinde bulunan ve ahşap bir mimariye sahip olan Abant Doğal Yaşam Müzesini gezebilirsiniz.Yine gün içerisinde bölgeye yakın olarak yamaç paraşütü yapabilirsiniz.At binebilir veya gölün etrafında fayton ile romantik bir gezi yapabilirsiniz.

Abant Gölü Tabiat Parkı Resimleri

Abant Gölü Tabiat ParkıAbant Gölü Tabiat Parkı

Abant Gölü Tabiat ParkıAbant Gölü Tabiat Parkı
Abant Tabiat ParkıAbant Tabiat Parkı
Abant GölüAbant Gölü
Abant GölüAbant Gölü
Abant GölüAbant Gölü

Abant Gölü Otelleri

Abant Gölünde konaklamak için otel seçenekleri olarak Büyük Abant Oteli ve Fenerbahce Topuk Yaylası otelleri tercihleriniz arasında yer alabilir.

Otel Tavsiyeleri
•Büyük Abant Oteli
•Abant Aden
•Abant Palace Hotel
•Abant Yeşil Vadi Koç Pansiyon
•Fenerbahce Topuk Yaylası

Abant Gölü Tabiat Parkı Giriş Ücreti

Yaya Girişi: 4 TL
Motorsiklet: 6 TL
Otomobil: 12 TL
Çadır Yeri : 18 TL

Yedigöller Milli ParkıYedigöller Milli Parkı
Yedigöller Milli Parkı

Sünnet Gölü Tabiat ParkıSünnet Gölü Tabiat Parkı
Sünnet Gölü Tabiat Parkı

Bolu’da Ne Yenir? Nerede Yenir?Bolu’da Ne Yenir? Nerede Yenir?
Bolu’da Ne Yenir? Nerede Yenir?

Abant Gölü Nerede

Abant, Bolu şehrimizin sınırları içerisinde yer almaktadır.Bolu şehrimize yaklaşık 30 km uzaklıktadır. İstanbul ve Ankara arasındaki yolun orta mesafesinde olması nedeni ile her iki büyük şehirden de çok sayıda ziyaretçi kabul etmektedir.

Abant Gölü Tabiat Parkı Nasıl Gidilir

Abant gölüne ulaşmanın en kısa yolu Kaynaşlı ayrımında otoyoldan çıkıp Bolu Dağına tırmanmaktır. Dağın bitiminde 22km yol sonunda Milli Parkına kavuşmuş oluyorsunuz. Aslında bu tabiat olayını faytonla tamamlamayı tercih edebilir ya da yürüyüş ile temiz havayı soluklamış olursunuz. Faytonu tercih ederseniz gölün çevresini yaklaşık yarım saatte gezmiş olursunuz.

Abant Gölü Ulaşım Haritası

Bir başka gezi önerisi olarak bölgeye yakın doğa ile iç içe bir gün geçirebileceğiniz Yedigöller Milli Parkı yazımıza göz atabilirsiniz.Ayrıca Bolu’da görülmesi gereken yerler listesi için Bolu gezilecek yerler yazımıza göz atabilirsiniz.

Sizlerde gezilerinizi ve tecrübelerinizi yazımıza yorumda bulunarak bizlerle paylaşabilirsiniz.