Kategoriler
Gezilecek yerler Uncategorized

Safranbolu Gezi Rehberi

İlçe toprakları engebeli bir yapıya sahip olan Safranbolu, Karabük İli’ne bağlı ilçe ve merkezdir. İlçenin kuzeyi yayla, orta bölümü ise ovalık ve düzlükler görülmektedir. Türk toplum yaşantısını içinde koruyan örnek bir yaşam kentidir. Ayrıca Batı Karadeniz’in en meşhur turizm merkezi olarak bilinmektedir.

Yazı Başlıkları
Safranbolu’da Gezilecek Yerler
Safranbolu Evleri
Safranbolu Resimleri
Safranbolu Otelleri ve Pansiyonları
Safranbolu Nerede ve Nasıl GidilirSafranbolu Ulaşım Haritası

Genellikle Karadeniz İklimi hâkimdir. Kışları bölgede ılıman, yazlar ise sıcak ve az yağışlı geçer. Daha çok çam ormanlarının yer aldığı bölgede ekonomi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır.

Safranbolu Yemeniciler ÇarşısıSafranbolu Yemeniciler Çarşısı
Safranbolu Yemeniciler Çarşısı

Safranbolu’da Gezilecek Yerler

Birçok tarihi değerleri taşıması ile gezilmeye değer yerler arasında yer almaktadır. Gidildiğinde gezilmeden dönülmemesi gereken yerler arasında ilk olarak Yemeniciler Çarşısı Arastası ve Bakırcılar Çarşısıdır. Hıdırlık Tepesi Safranbolu’nun en güzel manzaralı yeridir. Çünkü tüm ilçeyi kuş bakışı görebilme olanağına sahip oluyorsunuz.

Kaymakamlar Evi olarak bilinen Safranbolu Kent Tarihi Müzesi gezilmeye değer yerler arasındadır. Safranbolu’nun maketi olarak bilinen ve gezilmeden dönülmeyen yeri Yörük Köyü’dür. Taş sokaklarında gezerken tarihi kokuyu mutlaka alırsınız. Keyifli bir kahve molası vereceğiniz mekân ise Cinci Han ve Hamamıdır. Han içerisinde kafe ve restoranlar bulunmaktadır. Doğa ile iç içe olan Safranbolu’nu en güzel köşesi ise Tokatlı Kanyonu’dur.

SafranboluSafranbolu

Safranbolu Evleri

Safranbolu’yu güzel kılan bir diğer özelliği ise evleridir. Evler merkezi konumundaki kamu binalarına dini yapılarına ve anıt eserlerine dönük olarak yapılmış asla kapanmayan bir manzara oluşturulmuştur. Bu evlerin yolları ve sokakları tamamen Arnavut kaldırımlıdırlar ve taş kaplama rutubeti aza indiren sel sularını engelleyen ve ağaç köklerinin yeterli su almasına uygun bir yapıda yapılmıştır.

Safranbolu evlerini şekillendiren üç unsurdan bahsedilir. Büyük nüfuslu aile yapısı, yağışlı iklim ve kültürel maddi zenginliktir. Evler birbirlerine yakın ve sokaklar oldukça dardır.Ev içi ve bahçeler yüksek duvarlarla örülü ve pencereler kafeslidir. Ahşap kanatlı pencereler de ‘’muşabak’’denilen kafesler bulunmaktadır.

Yenice OrmanlarıYenice Ormanları
Yenice Ormanları

Safranbolu Turistlere Yer Bulmakta Güçlük ÇekiyorSafranbolu Turistlere Yer Bulmakta Güçlük Çekiyor
Safranbolu Turistlere Yer Bulmakta Güçlük Çekiyor

Türkiye’de Gezilecek Yerler : En Güzel 40 YerTürkiye’de Gezilecek Yerler : En Güzel 40 Yer
Türkiye’de Gezilecek Yerler : En Güzel 40 Yer

Safranbolu Resimleri

SafranboluSafranbolu
Safranbolu SokaklarıSafranbolu Sokakları
SafranboluSafranbolu
Safranbolu EvleriSafranbolu Evleri
Safranbolu EvleriSafranbolu Evleri
Safranbolu EvleriSafranbolu Evleri
SafranboluSafranbolu
Safranbolu ResimleriSafranbolu Resimleri
Safranbolu ResimleriSafranbolu Resimleri
Safranbolu ResimleriSafranbolu Resimleri
SafranboluSafranbolu
Safranbolu Otelleri ve Pansiyonları

Safranbolu’da böylesi güzel yerleri solumak için konaklanılması gereken otellerin başında Kardelen Konakları gelmektedir. Gülevi Otel kalınacak bir başka güzelliğe sahiptir. Ayrıca Leyla Hanım Konağı, Park Hotel, Amorium Park Hotel-Fin Evi konaklanacak diğer yerlerdir.

Safranbolu Nerede ve Nasıl Gidilir

Karabük iline bağlı bir ilçedir.İl merkezinden 8 km uzaklıkta bulunmaktadır. Çevrili olduğu iller Karabük, Bartın ve Kastamonu’dur. Hava yolu bağlantısı bulunmayan ilçe, karayolu ile ulaşımını sağlamaktadır. Ankara’dan ulaşım 230 km iken İstanbul’dan ulaşım 410 km’ dir. Havayolunu tercih etmek isteyenlere ise Ankara Esenboğa en yakın hava alanıdır.

Karabük gezileriniz için görülmesi gereken bir başka yer önerisi olarak Yenice Ormanları yazımıza göz atabilirsiniz.

Safranbolu Ulaşım Haritası

Sizlerde gezilerinizi ve tecrübelerinizi bizlerler yazımıza yorum yaparak paylaşımda bulunabilirsiniz.