Kategoriler
Gezilecek yerler Uncategorized

Mykonos Adası (Mikonos)

Mykonos Adası (Mikonos) dillere destan gece hayatı ve sahip olduğu mükemmel plajlarıyla tanınır. Çiçeklerle süslü daracık sokakları, bembeyaz boyalı evleri, mavinin turkuaz rengiyle adeta ahenkle dans eder halindeki deniziyle muhteşem görselliğini hafızalara kazıyor.

Yazı Başlıkları
Mykonos Adası Gezilecek Yerler
Mykonos Adası Plajları
Mykonos Adası Gece Hayatı
Video Görüntüleri
Mykonos Adası Vize
Mykonos Adasına Ne Zaman Gidilir?
Mykonos Adası Resimleri
Mykonos Adası NeredeMykonos Adasına Nasıl Gidilir?
Haritası ve Konumu

Mikonos, Yunanistan’ın Kykland Adalarına bağlıdır. Türk mutfağına yakın olan lezzetleri, sokakta şahit olduğumuz ritmik ezgileri ve coğrafi olarak da bize yakın olması ziyaretçilerinin Türk sıcaklığını hissetmesine neden oluyor bu muhteşem şehirde. 1453- 1832 yılları arasında Osmanlı Devleti hâkimiyetinde olan bu güzel adada fazla yabancılık çekmeyeceğinizin garantisini veriyoruz sizlere.

Mikonos AdasıMikonos Adası
Mikonos Adası

Mykonos Adası Gezilecek Yerler

Daha sakin bir ortama geçmek, merkezdeki kalabalıktan uzaklaşmak isterseniz şayet, Mykonos Adası doğusunda yer alan Ado Mera Köyü’nde rıhtım boyunca uzanan yel değirmenlerinin büyüleyici görüntüsüne kendinizi kaptırmanızı tavsiye ederiz.

Bu geziyi bir de kültürel etkinlik ile taçlandırmak isterseniz şayet, size 1700’ lerden kalma bir binada konumlanan Folklor Müzesi’ni tavsiye ediyoruz.Mikonos’ta 500’den fazla kilisenin içinde en dikkat çekici olan kilise ise ada tepesine konumlanmış olan Parapotiani kilisesi.

Mykonos Sokak TaşlarıMykonos Sokak Taşları

Mykonos Adası adım atar atmaz sizi mükemmel bir Akdeniz havasıyla sarıp sarmalayacak, Arnavut kaldırımlı sokaklarıyla adeta bir masal dünyasına sürükleneceksiniz. Bu güzel masalı tamamlayan unsular, beyaz badanalı evler, çivit mavisi pencere ve kapılar, sardunya ve begonvillerin süslediği balkonlar elbette.

Mykonos Adası AlışverişMykonos Adası Alışveriş
Mykonos Adası Alışveriş

Tüm bu tasvir ettiğimiz görüntüye şahit olmanız bile size aradığınız huzuru yaşatmaya yetecek olsa bile gezilip görülecek yerlerini merak ediyor olabilirsiniz. Öyleyse küçük Venedik ile tura başlayabilirsiniz. Açık hava cafe ve restoranların sıralandığı şehrin merkezinde yer alan bir bölge burası, görünüşü itibarıyla Venedik’i andırıyor.
Mykonos SokaklarıMykonos Sokakları
Mykonos Sokakları

Mykonos Adası Plajları

Böylesi bir adada sayıları on beşi bulan plajın bulunması buranın bir tatil bölgesi olduğunun en önemli göstergelerindendir Malalianos ve kalabalık Tourlos Plajları limana en yakın plajlardır. Mikonos adasının en iyi plajları ise Paradise (Cennet), Super Paradise, Agrari, ya da Elia’ya gitmenizi önerebiliriz.

Mykonos Adası Gece Hayatı

Ada, gece hayatı ile oldukça meşhur.Adaya eğlence amaçlı gidenler için günün her saati parti ve eğlence bulunuyor.Plajlarda yer alan partilere katılabilir, çıplaklar kapında çıplak gezen turistlere rastlayabilir veya eşlik edebilirsiniz:).Ayrıca adada yapılan festivallere katılabilirsiniz.Sezonda birçok parti ve festival sizleri bekliyor olacak ancak aynı zamanda oldukça kalabalık olduğunuda hatırlatalım.

Video Görüntüleri

Mykonos Adası Vize

Peki, Mykonos Adası için vize gerekiyor mu? Yunanistan içinde bulunduğu ekonomik krizden dolayı AB vatandaşı olmayan turistleri kaybetmek istemiyor. Bölgede önemli oranda Türk turist bulunuyor ve bunlar arasından yeşil pasaporta sahip olanlarda vize şartı aranmıyor.

2012 yılında Yunanistan ve Türkiye arası imzalanan anlaşma ile Türk turistlere istisnai bir durum oluşturuldu ve acenteler aracılığı ile kısa süreli vizeler alınması sağlandı. Fakat bunların geçici anlaşmalar olduğu ve koşullarının değişiklik gösterebileceği unutulmamalı.

Mykonos Adası videoMykonos Adası video
Mykonos Adası video

Kos Adası Gezi RehberiKos Adası Gezi Rehberi
Kos Adası Gezi Rehberi

Santorini Adası (Thera Adası)Santorini Adası (Thera Adası)
Santorini Adası (Thera Adası)

Mykonos Adasına Ne Zaman Gidilir?

Mikonos adasında Temmuz ve Ağustos ayları en sıcak aylar olarak yaşanıyor.Bu aylarda sıcaklık 30 derecenin üzerine çıkmakta.Ada en kalabalık zamanlarını Temmuz ve Ağustos aylarında yaşıyor.Bu aylarda adada konaklama içinde fiyatlar diğer aylara göre oldukça yüksek seviyelere ulaşıyor.Adaya Mayıs ve Haziran ayları arasında veya Eylül ayında seyahat etmeniz hem sıcaklık, hem kalabalık ve hemde fiyatlar açısından daha uygun bir zaman dilimi olacaktır. Sezonda adada yapılan festival ve konserler ile Temmuz – Ağustos ayları yoğunluğun artmasında önemli nedenlerden diyebiliriz.

Mykonos Adası Resimleri

Mykonos Adası ResimleriMykonos Adası Resimleri
Mykonos Adası EvlerMykonos Adası Evler
Mykonos Adası GörselleriMykonos Adası Görselleri
Mykonos Adası Yel DeğirmeniMykonos Adası Yel Değirmeni
Mykonos Adası DenizMykonos Adası Deniz
Mykonos Adası ManzarasıMykonos Adası Manzarası
Mykonos Adası Deniz ManzarasıMykonos Adası Deniz Manzarası
Mikonos AdasıMikonos Adası
Mykonos Adası SokaklarıMykonos Adası Sokakları
Mykonos Adası Evleri PencereMykonos Adası Evleri Pencere
Panagia Paraportiani Kilisesi Mykonos AdasıPanagia Paraportiani Kilisesi Mykonos Adası
Mykonos Adası SahilMykonos Adası Sahil
Mykonos Adası Nerede

Mikonos Adası, Ege denizinde bulunan Yunanistan‘ın Kiklad Adaları‘na bağlıdır.10 binin üzerinde nüfusa sahip olan ada 105 km2 yüzölçümüne sahiptir.Ada, Atinaya yaklaşık 175 km uzaklıkta bulunuyor.

Mykonos Adasına Nasıl Gidilir?

Adaya ulaşım için havayolu veya deniz yolu kullanılabilir.Uçakla adaya ulaşmak isteyenler İstanbul’dan Mykonos’a uçakla Atina aktarmalı gidebilirler.Feribotla gitmeyi düşünenler Kuşadası veya İzmir, Çeşme üzerinden Samos adası veya Sakız Adası’na geçiş yapabilir ve bu adalardan da Mykonos’a yine feribotla geçebilirsiniz.Feribotla seyahat edenler adaya yaklaşık 5 saat gibi bir yolculuk sonunda varıyorlar.Feribot ücretleri gidiş-dönüş kişi başı 100 euro üzerinde bilet fiyatları bulunuyor.

Haritası ve Konumu

Adaya ulaşım için harita ve ulaşım alternatiflerine konum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.

Sizlerde gezilerinizi ve tecrübelerinizi yazımıza yorum yazarak bizlerle paylaşabilirsiniz.