Kategoriler
Gezilecek yerler Uncategorized

Uzungöl Gezi Rehberi

Uzungöl, göl turizminin ülkemizdeki en gözde ve en çok ilgi çeken destinasyonlarından birisi. Trabzon ilinin turizm cennetlerinden biri olan Uzungöl, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm merkezi olarak belirlenmiştir.

Yazı Başlıkları
Uzungöl’de Neler Yapılır
Uzungöl’de İklim Nasıl
Uzungöl Resimleri
Uzungöl’de KonaklamaUzungöl Otel ve Pansiyonları

Uzungöl Kamp Alanları
Uzungöl’de Ne Yenir?
Uzungöl Nerede ve Nasıl Gidilir?Uzungöl Ulaşım Haritası

Yerli ve yabancı turistlerin doğal güzelliği ile ilgisini çeken Uzungöl’de ayrıca yapılan doğa yürüyüşü ve yamaç paraşütü gibi aktiviteler ile turistlerin uğrak noktalarından biri olmaya devam ediyor.Eski adı Saraho olan bu bölgede ilk yerleşim izlere 1650 yıllarında görülmektedir.Günümüzde Trabzon ilinin Çaykara ilçesine bağlıdır.

Uzungöl’de Neler Yapılır

Uzungöl huzuru arayanlar için biçilmiş kaftan. Bu yüzden sürekli gezmek ve hareketli bir tatil olsun istiyorsanız size göre olmayabilir. Ancak doğanın tadına daha çok varmak isterseniz özellikle yaz aylarında neredeyse her gün düzenlenen doğa yürüyüşlerine, ATV ya da jiple safari turlarına katılabilirsiniz. Ayrıca rüzgar şiddetli değilse de profesyonellerle birlikte yamaç paraşütü yaparak Uzungöl’e yukardan bakış atabilirsiniz.

Uzungöl ÇaykaraUzungöl Çaykara

Uzungöl’de İklim Nasıl

Göl, yamaçlardan düşen kayaların Haldizen Deresi’nin önünü kesmesi ile oluşuyor. Belde de ismini gölden alıyor. Belde de bilindik Karadeniz iklimi hüküm sürüyor. Yaz ayları da dahil olmak üzere oldukça sık yağmur var ve yaz aylarında bile oldukça serin olan tipik yayla havasına sahip.

Uzungöl Resimleri

UzungölUzungöl
UzungölUzungöl
UzungölUzungöl
Uzungöl kışınUzungöl kışın
Uzungöl GölUzungöl Göl
Uzungöl Manzarası ResimleriUzungöl Manzarası Resimleri
Uzungöl ManzarasıUzungöl Manzarası
Uzungöl KöyüUzungöl Köyü
UzungölUzungöl
Uzungöl Gezi RehberiUzungöl Gezi Rehberi
UzungölUzungöl
UzungölUzungöl
Uzungöl’de Konaklama

Uzungöl’de kalmak isterseniz konaklama imkanları oldukça geniş; daireler, moteller, bungalow evler, oteller ve pansiyonlar beldeye ve gölün çevresine yayılmış durumda. Otel tavsiyeleri arasında Akyüz kardeşler oteli’ni tercih edebilirsiniz.Ancak özellikle yaz aylarında sahip olduğu serin yayla havası ile birlikte o kadar çok ilgi görmekte ki yer bulmak çok da kolay değil.

Konaklama Fiyatları için konuşacak olursak da; kış aylarında iki kişilik odaları 100-150 lira gibi ücretlere bulmak mümkün. Yaz aylarında ise bu fiyatlar 3-4 katına kadar çıkabilmekte.

Uzungöl Otel ve Pansiyonları

Uzungöl’de yer alan en iyi puanlara sahip otel ve pansiyonlar şu şekilde;
•İnan Kardeşler Otel
•Uzungöl Sezgin
•Poyraz Hotel Uzungol
•Kilpa Hotel
•Inan Kardeşler Bungalow
•Gobleç Otel

Uzungöl Kamp Alanları

Bölgede konforlu bir kamp ihtiyacını karşılayabilecek birçok kamp alanı için tesis bulunuyor.Lokanta, Market, tuvalet ve duş gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.Karavan kampı için çok sayıda ziyaretçi alan bölge yürüyüş yapmak, muhteşem manzaranın tadını çıkartmak ve karadeniz havasını solumak için sizlere harika bir kamp alanı sunuyor.

Uzungöl’de Ne Yenir?

Otellerin hemen hepsinde kahvaltı dahil akşam ve öğle yemekleri verilmekte. Ancak günübirlik gitmişseniz ya da beldenin yöresel lezzetlerinin de tadına bakmak istiyorsanız, belde de yıllardır hizmet vermekte olan bir çok restoran var. Özellikle balık severler için alabalığın en lezzetli olduğu yerlerden birisi olan Uzungöl’de bunun haricinde mıhlama, lahana sarması, lahana çorbası, hamsili ekmek ve papa gibi bir çok yöresel lezzeti de tatmak mümkün.

Sümela ManastırıSümela Manastırı
Sümela Manastırı

Trabzon’da Ne Yenir, Nerede Yenir ?Trabzon’da Ne Yenir, Nerede Yenir ?
Trabzon’da Ne Yenir, Nerede Yenir ?

Trabzon’da Gezilecek YerlerTrabzon’da Gezilecek Yerler
Trabzon’da Gezilecek Yerler

Uzungöl Nerede ve Nasıl Gidilir?

Uzungöl, Trabzon ilinin Çaykara ilçesine bağlı. Şehre uzaklığı yaklaşık 99 km iken, Çaykara İlçe Merkezi’ne uzaklığı ise 19 km.Trabzon’dan araba ile gelecek olanlar önce Of ilçesine, oradan da Solaklı Deresi’nin batı tarafından Uzungöl tabelalarını takip ederek beldeye ulaşabilirler.

Otobüs ya da uçakla gelecek olanlarsa Metro Turizm ve Ulusoy’un şehir merkezinden direk olarak Uzungöl’e düzenledikleri seferlerle beldeye ulaşabilir. Ayrıca günübirlik gelip gidecek olanlar için de Trabzon-Uzungöl arasında çalışan yerel firmaların hatları bulunmakta.

Uzungöl Ulaşım Haritası

Trabzon hakkında görülmesi gereken yerler listesi olan Trabzon’da Gezilecek Yerler yazımızı inceleyebilirsiniz.