Kategoriler
Gezilecek yerler Uncategorized

Yeşildere Şelalesi ve Ağlayan Kaya

Yeşildere şelalesi, diğer bir adıyla ağlayan kaya şelalesi, Denizli ilinin ziyaret edilen yerlerinden biridir. Alabalıkların ve kümes hayvanlarının yetiştirildiği yeşilliğin ve şelalenin bol olduğu bir yerdir burası. Doğal güzellikleri nedeniyle görülmeye değer bir yerdir burası. Ağlayan kaya denilmesinin nedeni ise, bölgede yer alan yeşil dere şelalesinin ağlayan bir kayayı andıran doğa harikasını meydana getirmiş olmasıdır.

Yazı Başlıkları
Yeşildere Şelalesi Hakkında Bilgiler
Yeşildere Şelalesi Resimleri
Yeşildere Şelalesi Hocanın Yeri
Yeşildere Şelalesi Ne Yenir?
Yeşildere Şelalesi Nerede ve Nasıl Gidilir?Yeşildere Şelalesi Haritası

Yeşildere Şelalesi Hakkında Bilgiler

Tesis buraya 40 yıl öncesinde kurulmuş. Doğal bir mimari tasarımları sayesinde yeşil ile dost, doğa ile adeta iç içe bir mekan haline gelmiş. Bir çok insan buraya tur düzenleyerek geliyor, ve tesis içinde üretilen alabalıkların tadına bakıyorlar. Ancak sadece alabalık değil, özenle yetişen kümes hayvanlarının da tadına bakmalısınız.

Ağlayan kaya denilen yer bölgenin ismidir. Yaz sıcağında bu bölgeye geldiğiniz zaman bir serinleme hissedeceksiniz. Bölgede bulunan şelalelerin serinliği sizi serinletiyor adeta. Elinizi ve yüzünüzü bu soğuk sularla yıkadığınız zaman kendinize geleceksiniz. Yol boyunca yaşadığınız sıkıntı ve yorgunluğu bir anda üzerinizden atacaksınız. Alabalıkların bulunduğu havuzları mutlaka gezmelisiniz. Daha sonra ise kümes hayvanlarının yetiştiği yerleri.

Yeşildere Şelalesi Resimleri

Yeşildere ŞelalesiYeşildere Şelalesi
Yeşildere Şelalesi ve Ağlayan KayaYeşildere Şelalesi ve Ağlayan Kaya

Yeşildere Şelalesi ve Ağlayan KayaYeşildere Şelalesi ve Ağlayan Kaya

Ağlayan Kaya ResimleriAğlayan Kaya Resimleri

Yeşildere Şelalesi Hocanın Yeri

Buraya geldiğiniz zaman tek bir yer karşılıyor adı Hocanın yeri. Etrafta başka bir tesis bulunmuyor. Ancak ağlayan kaya ile özdeşleşen tesis hocanın yeri denilen ve alabalık üretimi yapılan bir yer burası. Tesis fiyatları adeta dikkat çeker özellikte. Uygun fiyatları ile burada alabalık yenebilir. Burada bulunan tesiste dinlenme ve konaklama yerleri bulunuyor. Doğa ve sadeliği sevenler için mükemmel bir yerdir. Burada bulunan insanlar oldukça güler yüzlü ve bölge hakkında sorulan her şeye cevap verip anlatıyorlar. Bir yorgunluk kahvesi içerek burada dinlenebilirsiniz. Doğayı biraz izleyip, güzellikler içinde hayallere burada dalabilirsiniz. Daha sonra ise mükemmel bir alabalık keyfi çıkarabilirsiniz..

Yeşildere Şelalesi Ne Yenir?

Burada en taze balık ve mezeler sizleri bekliyor. Menü çok fazla kalabalık değil daha çok alabalık üzerinde.Menüde sadece alabalık bulunmuyor, balık yemeyenler için, kiremitte köfte ve tavuk bulunuyor. Alabalıklar iki şekilde servis ediliyor, kiremit ve ızgarada. Kiremitte almanızı tavsiye ediyoruz. Bol tereyağlı olarak servis ediliyor. Birde yapan ustalar maharetli olunca tadı adeta damağınızda kalıyor.

Genel olarak buradan bahsetmek gerekirse alabalık tarafından doğal yaşam olarak kabul edilen soğuk sular, bu balıkların etlerini çok çok lezzetli yapıyor. Bu nedenle ülkenin bir çok yerinde bulunan restorana buradan alabalık gönderilir. İşin tam merkezinde alabalık yemek ise daha bir başka oluyor. Denizli ve çevre illerden çok fazla alabalık yemek için gelenler oluyormuş. Aynı zamanda ülkenin çeşitli yerlerinden gelenlerde buraya mutlaka uğramış ve oldukça duyulduk bir yer.

Güzeldere Şelalesi Tabiat ParkıGüzeldere Şelalesi Tabiat Parkı
Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı

Samandere Şelalesi DüzceSamandere Şelalesi Düzce
Samandere Şelalesi Düzce

Tarsus ŞelalesiTarsus Şelalesi
Tarsus Şelalesi

Yeşildere Şelalesi Nerede ve Nasıl Gidilir?

Denizli merkeze yaklaşık olarak 30 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Ağlayan kayaya Pamukkale yolundan veya Çal ilçesi üzerinden ulaşmanız mümkündür. Minibüsler ise ağlayan kaya yolu üzerinden geçiyorlar.

Eğer kendi aracınız ile gitmek isterseniz, yol boyunca ağlayan kaya yeşil dere şelalesi hocanın yeri tabelaları sizleri yönlendirecektir. Denizli merkezden ortalama olarak yolculuk, 1 saat sürmektedir.
Adres; Sakızcılar köyü, Çal, Denizli

Yeşildere Şelalesi Haritası

Ağlayan Kaya için harita ve ulaşım alternatiflerine konum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.

Bölgede yapacağınız gezilerde görülmesi gereken yerler arasında olan Karahayıt Kaplıcaları yazımıza da göz atabilirsiniz.

Sizlerde gezilerinizi ve tecrübelerinizi yazımıza yorum yazarak bizlerle paylaşabilirsiniz.