Kategoriler
Gezilecek yerler Uncategorized

Anadolu Hisarı

Boğazın 660 metre mesafelik bölgesinde ve en dar noktasında, 7.000 m2’lik bir alan üzerine kurulmuş olan Anadolu Hisarı, iç ve dış kale surlarından ve iç ve dış kalelerden meydana gelmektedir. Özellikle İstanbul’un fethinden sonra önemini yitiren Anadolu Hisarı, yerleşim bölgesi olarak değerlendirilmeye başlanmıştır . Günümüzde bazı bölümlerinin yıkık olduğu gözlenen Anadolu hisarının orta kısmından bir yol geçmektedir.

Yazı Başlıkları
Anadolu Hisarı Hakkında Bilgiler
Anadolu Hisarı Kahvaltı Yerleri
Anadolu Hisarı Resimleri
Anadolu Hisarı Nerede ve Nasıl Gidilir ?Anadolu Hisarı Ulaşım Haritası

Anadolu Hisarı Hakkında Bilgiler

Anadolu Hisarı, Yıldırım Beyazıt tarafından 1395 yılında inşa edilen bir yapıttır. Özellik ile Cenevizliler açısından boğaz geçişi yönünden büyük önem taşıyan bu hisar, aynı önemi Osmanlılar açısından da taşımaktaydı. Bu hisarın karşısında Fatih Sultan Mehmet tarafından inşa edilen Rumeli hisarı bulunmaktadır. Mimari yapısına bakıldığında, 3 metre kalınlığında surlar ve iç surlar ile birleşen dış kale surları görülmektedir. Dış kale surlarının üzerinde koruma amacı ile yapılmış 3 adet kule bulunmaktadır. Ayrıca, dış surlarda topların yerleştirilmesi maksadı ile hazırlanmış menfezlerde yer almaktadır.

Anadolu Hisarı Kahvaltı Yerleri

Dokusu itibari ve tarihi geçmişi ile önemli bir yere sahip bulunan Anadolu Hisarında Big Chefs, Göksu Cafe, Dere Balık, Göksu Marina, Pregio gibi kahvaltı ve yemek mekanları yer almaktadır. Gerek manzaraları, gerek zengin yemek çeşitleri, gerek ise enfes tatları ile müşterilerine hizmet veren bu mekanlar, Anadolu Hisarı ziyaretlerinde mutlak suret ile görülmesi gereken yerler arasındadır.

Balık ziyafeti çekmek isteyenlerin görmesi gereken yerler arasında ise, Lacivert Restaurantı, Uskumru ve Güzelce Hisar Kafe Restaurant gibi yerler ön plana çıkmaktadır.

Polonezköy Gezi RehberiPolonezköy Gezi Rehberi
Polonezköy Gezi Rehberi

Anadolu KavağıAnadolu Kavağı
Anadolu Kavağı

Mihrabat Korusu ve Tabiat ParkıMihrabat Korusu ve Tabiat Parkı
Mihrabat Korusu ve Tabiat Parkı

Anadolu Hisarı Resimleri

 

Anadolu Hisarı Nerede ve Nasıl Gidilir ?

Hisar, İstanbul ilinin Beykoz ilçesinin aynı ismi taşıyan semtinde yer almaktadır.

İstanbul’un her yerinden Anadolu Hisarına ulaşmak mümkündür. Anadolu yakasından gelinecek ise, Üsküdar meydan bölgesinden kalkan otobüs ve dolmuşlardan, Avrupa yakasından gelinecek ise FSM köprüsünden geçmek sureti ile ya da şehir hatları vapur seferleri ile Anadolu Hisarına ulaşmak mümkündür.

Anadolu Hisarı Ulaşım Haritası

Hisar için harita ve ulaşım alternatiflerine konum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.

Hisarın hemen yakınında yer alan Küçüksu Kasrı yazımıza da göz atabilirsiniz.

Sizlerde gezilerinizi ve tecrübelerinizi bizlerler yazımıza yorum yaparak paylaşımda bulunabilirsiniz.