Kategoriler
Gezilecek yerler Uncategorized

Borabay Gölü Tabiat Parkı

Borabay Gölü Tabiat Parkı, Amasya ilinin görülmesi gereken doğal güzelliklerinden birisidir. Göl ve Tabiat Parkı hakkında kamp, konaklama, piknik, nerede ve detaylı ulaşım bilgilerine gezi rehberi yazımızda yer veriyoruz.

Yazı Başlıkları
Borabay Gölü Hakkında Bilgiler
Borabay Gölü Tabiat Parkı Kamp Alanları
Borabay Gölü Tabiat Parkı Konaklama
Borabay Gölü Tabiat Parkı Yapılacak Aktiviteler
Borabay Gölü Nerede?Tabiat Parkı İletişim Bilgileri
Haritası ve Konumu

Borabay Gölü Hakkında Bilgiler

Göl denizden yaklaşım 1.050 metre yükseklikte yer almaktadır. Göl, bir akarsuyun yıkıntılar sebebi ile tıkanması sonucu oluşmuş olan doğal set gölüdür. Zümrüt yeşili rengine sahip göl, tabanından su kaynamaları ve derelerden akan sular ile de besleniyor. 300 Metre genişliğe sahip gölün 25 metre derinliği bulunuyor.Göl ve çevresi Bakanlar Kurulunun kararı ile Turizm Merkezi ve yine bakanlıkça Tabiat Parkı olarak ilan edilmiştir. Çevresinde yer alan Ağaç gölgelerinin suya yansımasından dolayı da göl halk arasında Aynalı Göl olarak da anılıyor.

Borabay Gölü ManzarasıBorabay Gölü Manzarası

255.36 Hektar büyüklüğe sahip olan Borabay Gölü Tabiat Parkı, oldukça güzel bir peyzaja sahip. Nesli tehlikede olan bitki türleri, doğal orman, yaban hayatı ve ekosistemine sahip görülmesi gereken bir tabiat parkı. Gölde oltanız ile balık tutmanıza izin veriliyor. Gölde bulunan balık türleri ise Alabalık, Yayın, Sazan ve Kızılkanat.

Göl ve Tabiat Parkını ziyaret için en uygun aylar bahar ayları diyebiliriz. Romantik bir hafta sonu ve harika kış manzarası bulunan gölün kış aylarında da ziyaretçisi bulunuyor. Yaz aylarında ziyaretçi açısında kalabalık olan göl ayrıca hafta sonları dahada yoğun. Özellikle piknik severlerin tercih ettiği bir bölge olduğunu söyleyebiliriz. Gölün etrafında dinlenme tesisleride yer alıyor. Göl ve Tabiat Parkına giriş ücreti 9 TL olarak belirlenmiş ancak hafta içi ücret alınmıyor. Güncel giriş ücreti için 0358 345 50 51 nolu numaradan bilgi alabilirsiniz.

Borabay GölüBorabay Gölü

Borabay Gölü Tabiat Parkı Kamp Alanları

Bölgede kamp yapmak isteyenler uygun alanları bulunan tabiat parkı, yerli ve yabancı turistler tarafından tercih edilen bir bölge olmasından dolayıda içerisinde konaklama için bazı hizmetler de yer alıyor.

Tabiat parkında kamp yapmak, çadır kurmak isteyenler için alanlar bulunuyor. Restaurant, market, mescit, WC gibi tesisler bulunuyor. Çadır için 30 TL gibi bir ücret talep ediliyor ancak güncel ücret bilgileri için aşağıda belirttiğimiz iletişim bilgilerinden bilgi alabilirsiniz. Çadırınızı kendiniz getirmeniz gerekiyor, tesisten çadır verilmiyor.

Borabay Gölü Tabiat Parkı Konaklama

Borabay Gölü Konaklama Kamp AlanıBorabay Gölü Konaklama Kamp Alanı

Çadırda konaklama yapmak istemeyenler için bölgede kalabileceğiniz bungalov evleri bulunuyor. Göle yakın bungalov evlerde bulunuyor. Yeni ve eski tip olmak üzere iki ayrı bungalov ev tipi bulunuyor. Fiyatlar ev tipine göre değişiyor ve ortalama 120 TL gibi gecelik fiyatlara sahip.

Yeni tip bungalov evler 60 m2 genişliğinde ve 2+1 olarak geçiyor. İçerisinde Çift kişilik 1 yatak, tek kişilik 2 yatak ile ayrıca 2 adet de çekyat bulunuyor. Bungalovda yer alan mutfakta ise elektrikli ocak, yemek takımı, su ısıtıcısı ve buzdolabı bulunuyor. Salonunda tv ve klima yer alıyor.

Eski tip ahşap evler ise 30 m2 genişliğinde ve mutfak ile banyo dışında tek bir odaya sahip.

Mevsime ve yoğunluğa göre fiyatlar değişebilir. 0358 345 50 51 Nolu telefondan rezervasyon ve fiyatla ilgili detayları öğrenebilirsiniz.

Borabay Gölü Tabiat Parkı Yapılacak Aktiviteler

Göl ve Tabiat parkı ziyaretçileri için yapılacak aktiviteler şu şekilde;
•Göl etrafında yer alan parkurda doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.
•Gölün etrafında yer alan Bungalov evlerde konaklayabilirsiniz.
•Oltanız ile balık tutabilirsiniz.
•Çadırı kurup kamp yapabilirsiniz.
•Göl ve çevresinde piknik yapabilirsiniz. Piknik için oldukça güzel bir alan.
•Gölde bisiklet turuna çıkabilir, gölün üzerinden doğa manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.
•Fotoğraf tutkunları, göl ve çevresinde yer alan eşsiz bitki türlerinin ve doğa manzarasının çekimlerini yapabilirler.

Borabay Gölü PiknikBorabay Gölü Piknik

Borçka Karagöl : Artvin’de Bir Doğa HarikasıBorçka Karagöl : Artvin’de Bir Doğa Harikası
Borçka Karagöl : Artvin’de Bir Doğa Harikası

Polonezköy Tabiat ParkıPolonezköy Tabiat Parkı
Polonezköy Tabiat Parkı

Amasya’da Ne Yenir Nerede YenirAmasya’da Ne Yenir Nerede Yenir
Amasya’da Ne Yenir Nerede Yenir

Borabay Gölü Nerede?

Göl ve Tabiat Parkı, Amasya ilinin Taşova ilçesine bağlı olan Borabay Köyünde yer almaktadır. Tabiat Parkı, Borabay Köy merkezine yaklaşık 3.7 km, Taşova ilçesine 21 km ve Amasya il merkezine ise 61 km uzaklıktadır.

Tabiat Parkı İletişim Bilgileri

Tabiat parkı için adres ve iletişim bilgileri şu şekilde;

•Adres : Kirazlı Dere Mah. Tarım Sk. No:13/Amasya
•Telefon : 0358 218 49 72 – 0358 345 50 51
•E-Posta : [email protected]

Haritası ve Konumu

Göl ve Tabiat Parkı için harita ve ulaşım alternatiflerine konum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.

Amasya iline yapacağınız gezilerde görülmesi gereken yerler listesi olan Amasya’da gezilecek yerler yazımıza göz atabilirsiniz. Yeme içme rehberi olarak da Amasya’da ne yenir yazımızı inceleyebilirsiniz.

Sizlerde gezilerinizi ve tecrübelerinizi yazımıza yorum yazarak bizlerle paylaşabilirsiniz.