Kategoriler
Gezilecek yerler Uncategorized

Ilgaz Kayak Merkezi

2850 metre yüksekliğinde bulunan Ilgaz sıradağları üzerinde yer almakta olan Ilgaz Kayak Merkezi, Ilgaz Milli Parkının içerisinde yer almaktadır. Kayak merkezinde, Türkiye Kayak Federasyonuna ait Ilgaz Dağ Tesisleri de bulunmaktadır. Kayak merkezinin doğal yapısı göknar ağaçları ile kaplı vaziyettedir. Gerek kayak yapanlar, gerek ise snowboard yapanlar, bu eşsiz doğal güzellik ile buluşmaktadır. Genelde sisin hakim olduğu kayak merkezinde, özellik ile inişler daha yavaş bir şekilde yapılmaktadır.

Yazı Başlıkları
Ilgaz Kayak Merkezine Ne Zaman Gidilir?
Ilgaz Kayak Merkezi Pistleri
Ilgaz Kayak Merkezi Resimleri
Ilgaz Kayak Merkezinde Konaklama (Oteller)
Ilgaz Kayak Merkezi Nerede ?Ilgaz Kayak Merkezine Nasıl Gidilir ?
Ilgaz Kayak Merkezi Haritası ve Konumu

Kayak sporunu sevenler tarafından, kendini geliştirenler ve yeni başlayanlar açısından iyi olarak değerlendirilen Ilgaz Kayak Merkezi, ileri düzeydeki profesyonel sporcular için ise, vasat olarak tanımlanmaktadır.

Ilgaz Kayak Merkezine Ne Zaman Gidilir?

Ilgaz Kayak Merkezinde en hareketli dönem, Aralık ayında başlayarak Nisan ayında sona eren dönemdir. Bu dönemde yeterli kar kalınlığı elde edilmesi sayesinde kayak severler dilediği gibi tatil yapabilmektedir.

Ilgaz Kayak Merkezi Pistleri

Ilgaz Kayak Merkezinde, üç adet pist ile alıştırma sahası yer almaktadır. Alıştırma sahası, kızak ile kayan insanların bulunduğu ve kayak dersi alanların tecrübe edindikleri, kısa küçük ve hafif eğimli bir alandır. Pistlerde hizmet veren bir adet yürüyen bant, bir adet telesiyej ile bir adet teleski bulunmaktadır. Telesiyejlerde kullanılan oturaklar dört kişiliktir.

Ilgaz Kayak Merkezi Resimleri

Ilgaz Kayak MerkeziIlgaz Kayak Merkezi
Ilgaz Kayak MerkeziIlgaz Kayak Merkezi

Ilgaz Dağı Kayak MerkeziIlgaz Dağı Kayak Merkezi
Ilgaz Kayak Merkezi PistleriIlgaz Kayak Merkezi Pistleri
Ilgaz Kayak Merkezi PistiIlgaz Kayak Merkezi Pisti
Ilgaz Kayak MerkeziIlgaz Kayak Merkezi
Ilgaz Kayak MerkeziIlgaz Kayak Merkezi
Ilgaz Kayak MerkeziIlgaz Kayak Merkezi
Ilgaz Kayak Merkezinde Konaklama (Oteller)

Ilgaz Kayak Merkezinin tesisler bölgesinde, Örsem Ankara Üniversitesi tesisleri, Etap Altınel Dağbaşı Otel, Kayak Federasyonu Tesisleri, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı Misafirhanesi, Doruk Otel ve Zirve Kafe gibi konaklama ihtiyacına cevap verebilecek, uygun nitelikte yerler bulunmaktadır. Konaklama ihtiyacının karşılanamaması halinde, Kastamonu şehir merkezinde bulunan ve beş yıldızlı, dört yıldızlı ile üç yıldızlı otellerden yararlanmakta mümkündür.

Uludağ Kayak MerkeziUludağ Kayak Merkezi
Uludağ Kayak Merkezi

Saklıkent Kayak MerkeziSaklıkent Kayak Merkezi
Saklıkent Kayak Merkezi

Bozdağ Kayak MerkeziBozdağ Kayak Merkezi
Bozdağ Kayak Merkezi

Ilgaz Kayak Merkezi Nerede ?

Ilgaz Kayak Merkezi, Kastamonu ile Çankırı illerinin sınırında bulunmakta olan, 2850 metre yüksekliğindeki Ilgaz sıradağlarının üzerinde ve Ilgaz Milli Parkı içerisinde konumlanmış bulunmaktadır.

Ilgaz Kayak Merkezine Nasıl Gidilir ?

Ilgaz Kayak Merkezine, Kastamonu hava limanı üzerinden ulaşmak mümkündür. Hava limanı ile Ilgaz Kayak Merkezinin arası 40 km. mesafededir. Hava limanından kayak merkezine çeşitli araçlar ile ulaşım imkanı sağlanmaktadır. Ayrıca, Ilgaz Kayak Merkezine, seyahat acenteleri tarafından düzenlenen turlar ile ulaşma şansıda bulunmaktadır. Özel araçları ile gelenler için, özel otopark alanları da kompleksler içerisinde yer almaktadır.

Ilgaz Kayak Merkezi Haritası ve Konumu

Kayak merkezi için harita ve ulaşım alternatiflerine konum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.

Ülkemizde bulunan diğer kayak merkezleri için Türkiye’deki Kayak Merkezleri yazımızı inceleyebilirsiniz.

Sizlerde gezilerinizi ve tecrübelerinizi yazımıza yorumda bulunarak bizlerle paylaşabilirsiniz.