Kategoriler
Gezilecek yerler Uncategorized

Çanakkale Şehitliği

I. Dünya Savaşında, Çanakkale Savaşları esnasında hayatını kaybetmiş olan Türk askerlerinin anısına Çanakkale Şehitliği yaptırılmıştır.

Yazı Başlıkları
Çanakkale Şehitliği Hakkında Bilgi
Çanakkale Şehitliği Resimleri
Çanakkale Şehitliği Ziyaret Saatleri
Çanakkale Şehitliği Nerede ve Nasıl Gidilir ?Haritası ve Konumu

Çanakkale Şehitliği Hakkında Bilgi

Şehitliğin tasarımı, Doğan Erginbaş, İsmail Utkular ve Feridun Kip’e aittir. Şehitliğin temeli 17 Nisan 1954 tarihinde atılmıştır ve tamamlanan Şehitlik, 21 Ağustos 1960 günü açılmıştır. O dönemlerde maddi imkansızlıklar nedeni ile yapımı birkaç kez durdurulan Şehitlik, 1958 yılında kısmen tamamlanabilmiştir.

Milliyet gazetesi tarafından düzenlenen bağış kampanyası sonucunda elde edilen maddi güç ile Şehitlik tamamlanmış ve 1960 tarihinde hizmete açılmıştır. Şehitlikte, Mehmetçik anıtı, Savaş eserleri müzesi ve Türk Şehitliği bulunmaktadır. 41.7 metre yüksekliğinde olan ve 4 ayak üzerine oturtulan 25 X 25 metre ebatlarındaki kaide ana figürdür. Çanakkale Şehitliği’nde, Anadolu Yakası Şehitlikleri, Gelibolu Şehitlikleri, Eceabat Şehitlikleri, Anafartalar Şehitlikleri, Kilitbahir Şehitlikleri yer almaktadır.

Çanakkale Şehitliği Resimleri

Çanakkale ŞehitliğiÇanakkale Şehitliği

Çanakkale Şehitliği Ziyaret Saatleri

Çanakkale Şehitlikleri kapalı bir müze durumunda olmadığı için, her hangi bir ziyaret saati uygulaması yer almamaktadır. Ancak Çanakkale Şehitliği anıtı ve Harp müzesi, Pazartesi günü hariç tüm günlerde 08:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.

Çanakkale Gezilecek YerlerÇanakkale Gezilecek Yerler
Çanakkale Gezilecek Yerler

Kaz Dağları : Eşsiz Doğası ile Oksijen DeposuKaz Dağları : Eşsiz Doğası ile Oksijen Deposu
Kaz Dağları : Eşsiz Doğası ile Oksijen Deposu

Kadırga Koyu Gezi RehberiKadırga Koyu Gezi Rehberi
Kadırga Koyu Gezi Rehberi

Çanakkale Şehitliği Nerede ve Nasıl Gidilir ?

Çanakkale Şehitliği, Çanakkale il sınırları içerisinde, Gelibolu yarımadası üzerinde yer alan birçok bölgede bulunmaktadır. Çanakkale Şehitleri anıtı ise, yine Çanakkale il sınırları içerisinde yer alan Gelibolu yarımadasında ve Çanakkale Boğazı’nın uç kısmında, Morto koyu önünde yer alan, Hisarlık Tepe üzerinde bulunmaktadır.

Çanakkale Şehitliği’ne gitmek için farklı yol güzergahları takip edilebilir. Birinci güzergah, Edirne, İstanbul, Tekirdağ ve Gelibolu güzergahıdır. İkinci güzergah ise, Ankara, Bursa ve İzmir üzerinden Çanakkale’ye ulaşılması ve oradan Kilitbahir ile Eceabat’a düzenlenmekte olan feribot seferlerinden faydalanılmasıdır.

Haritası ve Konumu

Şehitlik için harita ve ulaşım alternatiflerine konum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.

Çanakkale gezilerinizde görülmesi gereken yerler için Çanakkale gezilecek yerler yazımıza göz atabilirsiniz.

Sizlerde gezilerinizi ve tecrübelerinizi bizlerler yazımıza yorum yaparak paylaşımda bulunabilirsiniz.