Kategoriler
Gezilecek yerler Uncategorized

Palandöken Kayak Merkezi

Palandöken Kayak Merkezi, Erzurum’un güney batısında yer alır. Türkiye’nin en soğuk illerinden biri olan bu kayak merkezi oldukça popülerdir. Bu kayak merkezinin başlangıç yüksekliği 2200 metre, zirve noktası olan Ejder tepe noktası 3176 metredir. Yılın altı ayı boyunca karlarla örtülü olan, Palandöken Kayak Merkezi ülkemizde önemli yer kaplar. Palandöken kayak merkezi uluslararası Üniversiteler kış olimpiyatlarına, Konaklı kayak merkezi ile birlikte ev sahipliği yapmaktadır.

Yazı Başlıkları
Palandöken’e Ne Zaman Gidilir ?
Palandöken Kayak Merkezi Pistler
Palandöken Kayak Merkezi Resimleri
Palandöken Kayak Merkezinde KonaklamaDedeman Palandöken
Palan Hotel

Palandöken Kayak Merkezi Nerede ?Palandöken Kayak Merkezine Nasıl Gidilir ?
Haritası ve Konumu

Her yıl binlerce insanı ağırlar. Palandöken bulunduğu bölge itibarıyla kuru havaya sahiptir. Palandöken Kayak Merkezinde saatte 4500 kişi kapasiteye sahip 5 adet telesiyeji bulunmaktadır. Ayrıca saatte 300 kişi kapasiteye sahip 1 adet teleski bulunmaktadır. Bunun yanı sıra 1800 kişi kapasiteli 2 adet baby lifti ile saatte 1500 kişi kapasiteli 1 adet gondol lifti de bulunan Palandöken çok fazla sporcuyu ağırlamaktadır.

Yerli turistin yanı sıra oldukça fazla sayıda yabancı turistin de akın ettiği merkezin tercih edilmesinin en büyük nedeni ise Uludağ ve Kartalkaya’ya nazaran çok daha ekonomik bir tatil ve kayak zevki sunabilmesi.

Palandöken’e Ne Zaman Gidilir ?

Palandöken’de sezon Kasım ayı sonundan neredeyse Mayıs ayı başına kadar devam ediyor. Ancak son yıllarda Uludağ ve Kartalkaya’ya nazaran daha az kar yağışı alması nedeniyle bazı dönemlerde kayakçıların heveslerini bir nebze de olsa kırmıştı. Bu yüzden ocak ve şubat ayları dışında gidilecekse hava şartlarından ve kar durumundan haberdar olmakta fayda var.

Palandöken Kayak Merkezi Pistler

Palandöken’in olimpiyatlara ev sahipliği yapabilmesinin en büyük nedenlerinden birisi hem Dünya’nın en zorlu pistlerine, hem de ilk defa kayak yapacak olanlara uygun pistlere sahip olması.

Pistlerin toplam uzunluğu 28 km ve en uzun pistinin uzunluğu 12 kilometreye kadar kesintisiz kayak imkanı sağlayabiliyor. Ejder ve Kapıkaya pistleri ise en zor pistlerden ve müsabakalar için tescil alabilmiş bir kalitede.

Palandöken Kayak Merkezi Resimleri

Palandöken Kayak MerkeziPalandöken Kayak Merkezi
Palandöken Kayak MerkeziPalandöken Kayak Merkezi
Palandöken Kayak MerkeziPalandöken Kayak Merkezi
Erzurum Palandöken Kayak MerkeziErzurum Palandöken Kayak Merkezi
Erzurum Kayak MerkeziErzurum Kayak Merkezi
Palandöken Kayak Merkezi ResimleriPalandöken Kayak Merkezi Resimleri
Palandöken Kayak MerkeziPalandöken Kayak Merkezi
Palandöken Kayak Merkezi KonaklamaPalandöken Kayak Merkezi Konaklama
Palandöken Kayak MerkeziPalandöken Kayak Merkezi
Palandöken Kayak Merkezi ManzaraPalandöken Kayak Merkezi Manzara
Palandöken Kayak MerkeziPalandöken Kayak Merkezi
Palandöken Kayak Merkezi PistleriPalandöken Kayak Merkezi Pistleri
Palandöken Kayak Merkezinde Konaklama

Geçmiş yıllarda yetersiz olan konaklama imkanları olimpiyatların ardından oldukça önemli bir aşama kaydetmiş durumda. Hem kayak merkezinde, hem de dağ eteklerinde konaklamak için oldukça fazla alternatif var.

Dedeman Palandöken

Palandöken Dedeman Resort Otel özellikle pistlere yakınlığı ve kaliteli hizmeti ile sık tercih edilen oteller arasında yer almaktadır.

Palan Hotel

Daha ekonomik bir otel arıyor iseniz; Palan Hotel’i tercih edebilirsiniz. Tabi tüm otellerde özellikle sezon başladığında önceden rezervasyon yaptırmak önemli.

Palandöken Kayak Merkezi şehir merkezine yakın olduğu için konaklama için şehir merkezindeki oteller de tercih edilebilir.Gün içerisinde sürekli olarak çalışan servislerle istediğiniz saatte gidip gelebilirsiniz.Günübirlik kayak turları da mevcuttur.

Kayak merkezinde konaklamanın dışında yemek yiyebileceğiniz oldukça fazla mekan var. Ayrıca ilk defa kayak yapacak olanlar için de ekipman kiralayan ve eğitim veren bir merkez de bulunuyor. Yani yolunuz Erzurum’a düşerse bir sabah erkenden yola çıkıp gün içerisinde kaymanın tadına varıp, aynı gün geri dönebilirsiniz.

Palandöken Kayak Merkezi Nerede ?

Palandöken Kayak merkezi Erzurum ilimizde bulunmaktadır.Hava alanına 30 dakika sürecek mesafededir. Erzurum Otogarına 20 dakika mesafe uzaklıkta olup, şehir merkeziyle kayak merkezi arasında mesafe 7 kilometredir. Ulaşım şehirden kalkan otobüslerle de gün boyunca sağlanmaktadır.

Palandöken Kayak Merkezine Nasıl Gidilir ?

Kendi aracı ile Erzurum’a gelecek olanlar kayak merkezine çok rahat bir şekilde ulaşabilecektir. Şehir merkezinden sadece 5 km uzaklıkta olan merkez için şehrin her yerinden tabelalar yardımı ile yol bulmak mümkün.

Uludağ Kayak MerkeziUludağ Kayak Merkezi
Uludağ Kayak Merkezi

Türkiye’deki Kayak Merkezleri ListesiTürkiye’deki Kayak Merkezleri Listesi
Türkiye’deki Kayak Merkezleri Listesi

Ardahan Yalnızçam Kayak MerkeziArdahan Yalnızçam Kayak Merkezi
Ardahan Yalnızçam Kayak Merkezi

Otobüsle gelenlerse direk olarak otogardan kayak merkezine giden halk otobüslerini ya da taksileri kullanabilirler.

Erzurum Havalimanı’na gelecek olanlarsa 30 dakikalık bir kara yolculuğunun ardından kolaylıkla merkeze ulaşabilecektir.

Haritası ve Konumu

Ülkemizde bulunan diğer kayak merkezleri için Türkiye’deki Kayak Merkezleri yazımızı inceleyebilirsiniz.

Sizlerde gezilerinizi ve tecrübelerinizi yazımıza yorumda bulunarak bizlerle paylaşabilirsiniz.