Kategoriler
Gezilecek yerler

PARİS’İN ÜNLÜ YEMEKLERİNİ ÖĞRENİYORUZ

Fransız Mutfağı zengin tatlara ve uzun bir tarihi geçmişe sahiptir. Yemeğe verdiği önemle dünyaya ününü duyuran Fransa UNESCO Kültür Mirası listesine eklenmiştir.

Yurtdışı turları kapsamında yapacağınız Avrupa turlarından Paris turlarının en güzelini gerçekleştirmek için hazırlandığınızda tarihi güzellikler, kültürel müzeler, gündelik yaşam ve tabi ki ünü dünyaya yayılmış bir yemek kültürü sizleri karşılayacak. Sabahları kahvenin yanında yenen kruvasanın tüm dünyaya yayılmasını sağlayan zevk sahibi bir toplumun içinde en güzel yemekleri seçip denemeniz hiçte zor olmayacak. Türkler olarak bazen Fransız yemek kültürünü eleştirip damak tadımıza uymadığını düşünürken bazen de en güzel davet masalarının ana yemeklerini bu dopdolu kültürün içerisinden alıyoruz.

Sizler de çıkacağınız yolculukta manzaranın yanına eşlik edecek yemeklerin yada atıştırmalıkların en ünlüsünü ve leziz olanını denemek istiyorsanız yazımızın devamı iştahınızı kabartacak..

Öncelikle Atıştırmalıkların En Güzeline Göz Atalım

Falafel

Fransız mutfağının en iyi atıştırmalıklarından söz ederken Orta Doğu’nun iştah açıcı Falafel’i neden bu listede diye soracak olursanız listenin istisnası bu lezzet toplarıdır diyebiliriz. Hatta bu istisna o kadar ileriye gitmiş ki bazıları en iyi Falafel’in Paris restoranlarından çıktığını söyler. Baharat ve çeşitli sebzelerle oluşturulan lezzet toplarını hemen her restoranda bulmanız mümkün.

Kruvasan

Türk toplumunun benimseyip bağrına bastığı kahveyle dost bir lezzet olan Kruvasan Fransızların en ünlü atıştırmalığıdır desek abartmış olmayız. Çikolatalı, reçelli seçenekleri bulunan kruvasanı öğle saatinde dinlenirken yada kahvenizin yanına eşlik etmesi için tercih edebilirsiniz.

Krep

Krep Fransızlardan gelme bir atıştırmalık fakat bizler de farklı formlarını uzun yıllar kahvaltılarımıza taşımıştık. Fakat Paris’te ünlü olmasının sebebi sadece kahvaltıda değil sokakta da satılan bir lezzet olması ayrıca tatlı/tuzlu seçeneklerinin bulunmasıdır. En güzellerini Paris’in modern restoranlarında binbir çeşidiyle deneyebilirsiniz!

Damak Tadı Konusunda Usta Olan Paris’in Ünlü Ana Ve Yan Yemekleri!

Soğan Çorbası

Herkesin damak tadına hitap eder mi bilmiyoruz fakat coğrafyanın en ünlü yan yemeklerinden biridir kendisi. Sığır etiyle şenlendirilip karamelize soğanla tadı zirveye çıkan soğan çorbasını üzerinde kaşarlı ekmekle denemenizde fayda var diye düşünüyoruz.

Confit De Canard

Hemen her restoran listesinde bulunan bu yemek orijinalinde ördek etiyle yapılıyor fakat farklılığı seven restoran şefleri domuz veya keçi etiyle de yapmayı deniyor. Seçim sizin tabii ki. Paris’te hem hafif hem leziz ne yenir sorusunun en mükemmel cevanı bizce Confit De Canard.

Steak Frites

Paris’te oturduğunuz her bistroda göreceğiniz Steak Frites patates ve mevsim sebzeleriyle servis edilen bir biftek çeşididir. Baharatlarla marine edilmiş et grupları tercihinizse Steak Frites’i beğeneceğinize eminiz.

Beef Bourguignon

Fransa topraklarında doğan bu şahane yemek yerel lezzetleri tatmak isteyenler için ideal olacaktır. Şarapta bekletilmiş bifteğin döküm tavada soğan ve diğer yeşilliklere yapılan sunumuna hayran kalacaksınız. Yanında içeceğiniz kırmızı şarap lezzetini daha da arttıracak etkinlerden birisidir bizden söylemesi.

Nicoise Salad

Parisliler sadece et ve atıştırmalık yemiyor tabi ki sağlığına dikkat edip doğanın nimetlerini de masalara konuk ediyorlar. Bunlardan birisi olan Nicoise Salad pek alışık olmadığımız ançuez ve yeşil fasülyeyi içerisinde barındırıyor. Bunun yanında ton balığı, yumurta ve diğer bilfiğimiz salata malzemeleri ve farklı sosuyla servis ediliyor.

Ratatouille

Herkesin yüzünü güldüren bir yemek kültürüne sahip olan Paris vejetaryanlar için sebze yemeği diye adlandırabileceğimiz Ratatouille lezzetini ünlü yemekler arasına sokuyor. Çeşitli sebzelerin çok az yağla fırınlanması sonucu oluşan yemek hafif atıştırmalık kategorisine de girer diye düşünüyoruz.

Cassoulet

Tam bir Fransız yemeği olarak listemizin sonunda yer alan Cassoulet domuz, keçi veya inek etlerinin fasulyeyle harman edilip pişirilmesi sonucu oluşturuluyor. Domuz eti yemeyenler garsona içinde olmaması için özellikle talimat vermeliler yoksa orijinali neyse o şekilde masalara servis edilir.