Kategoriler
Gezilecek yerler

ÇEŞME’DE GEZİLECEK YERLER LİSTESİ

Şifalı sıcak sularının yanı sıra güneşin ve berraklığın kavuştuğu Çeşme, Türkiye’nin gözde tatil beldelerinin başında gelir.

Ege turları kapsamında yapacağınız en güzel gezilerden birisi şüphesiz ki Çeşme turu olacaktır. Güneşin sarısını mutluluğunuzdan esirgemeyen havası, meltem rüzgarının en güzelini denizin üzerinde gezdirirken tatil sonunda tamamen yenilenmiş olacaksınız. Gecesi ayrı gündüzü ayrı Çeşme’de gece kulüpler ve publarda zamanın durmasını isteyecek kadar eğlenirken gündüz meşhur kumrusunun lezzetiyle damaklarınızı şenlendireceksiniz. Kilisesi, plajı derken Maldivler’in Türkiye versiyonu olmaya aday şirin tatil beldesine gelin daha yakından bakalım ve merceğimizi gezmeniz gereken en güzel rotalara çevirelim!

1-İlk Olarak Dillerden Düşmeyen Ilıca Plajı

Ilıca plajından bahsederken denizin içinde kaynamaya devam eden termal sularının sizi beklediğini belirtmek isteriz. Adını buradan alan plaj altın rengi kumuyla da daha göz alıcı bir hale gelmektedir. Tarihsel açıdan bakacak olursak da on iki iyon kolonisinden biri olan Çeşme, en batısında bulunan bölgeye bu ismi vermiş. Yani tatilinizi zevk-i sefa içinde sürdürürken tarihle de bütünleşmiş olacaksınız.
İki kilometre uzunluğunda olan Ilıca Plajı, sığ bir deniz yapısına sahip olmasından dolayı çocuklarınızla suda korkmadan vakit geçirebilme imkanı da sunacak.

2-Boyalık Plajı

Boyalık plajı 5 kilometrelik uzunluğuna birçok tesis ve koy sığdırmış durumda. Örneğin rüzgardan etkilenmeyen sizin bildiğiniz isimle Ayayorgi Plajı ama aslında ‘sakin plaj’ olarak adlandırılan koyda en güzel tatil anılarını biriktirebilir cafe ve restoranlarda lüks yemekler yiyebilirsiniz.

3-Büyük Liman, Şifne, Paşa Limanı

Çeşme’de tatil yapma planları oluştururken konaklama konusunda en güzel lokasyonlar başlıkta saydığımız bölgeler olacak. Toplu konaklama ve kiralık evleri içerisinde barındıran limanlar Ilıca merkeze beş kilometre uzaklıkta. Dolmuşlarla rahat ulaşım imkanı sunarken konforlu oteller veya butik mekanlarda dinlenmenin keyfini çıkaracaksınız.

4-Eşek Adası

Tarihte ilk ismi Goni olan ada, Çeşme’nin en temiz koylarını içinde barındırmanın haklı gururunu yaşıyor. Rüzgardan etkilenmeyen havası sebebiyle su altı ve üstü sporlarına oldukça yatkın olan ada Milli Parklar kapsamında olup korunduğu için konaklama imkanınız bulunmuyor fakat günlük yat turları içerisinde göreceğiniz en güzel manzarayı sizlere sunuyor. Çeşme’ye 1 saat olan adaya hazır gitmişken Mavi Koy’u görmenizi de tavsiyelerimiz arasına ekliyoruz.

5-Çeşme Kalesi

Çeşme’de her yıl gelenek haline gelen müzik yarışması ve Çeşme Festivali’ne kapılarını açan Çeşme Kalesi İkinci Beyazıt zamanında yaptırılmış. Dikdörtgen formunda yapılan kalede üç yanında bulunan hendekler oldukça ilgi çekici gözüküyor. Denize oldukça yakın olan kaleye çıkıp tarihle denizin mavisini buluşturmanız oldukça mümkün.

6-Dalyan Ve Sakızlı Koy

Demiştik Çeşme’nin plajları ve koylarıyla nam saldığını. Bu çerçevede gezip güneşin sarısında güneşlenmeniz gereken alanlardan birisi de Dalyan ve Sakızlı Koy. Tatile geldiniz ama yerel hayatı, gündelik işleyişi görüp deneyimlemek içi mükemmel bir atmosfer sunan koylarda tatilinizi devam ettirebilir balıkçı kasabasını andıran merkezinde konaklayabilirsiniz. Birçok otel ve doyulmaz güzelliğiyle koylar hizmetinizde olacak.

7-Kervansaray

Kanuni zamanında yapılmış 1508 tarihli Kervansaray içerisinde barındırdığı palmiyeler ve tarihine uygun ışıklandırmalarıyla restoran, alışveriş merkezi tarzında hizmet verdiği gibi otel imkanı da sunuyor. Taş odalar arasında havanın sıcaklığına karşın serin şekilde dinlenmek isterseniz en güzel tercihlerden biri olur bizden söylemesi!

8-Çeşme Arkeoloji Müzesi

Çeşme’nin tarihi güzelliklerini görmek için mükemmel bir seçim olacak Çeşme Arkeoloji Müzesi, Kalemburnu ve Alaçatı bölgelerinden çıkan bulguları bünyesinde barındırıyor. Toplamda 447 eser bulunduran müze meraklısına ve incelemeyi seven tüm misafirlerine kucak açıyor. Yazın hem deniz tatili yapmak hem de öğrenmeyi ve keşfetmeyi elden bırakmamak için muazzam bir noktada olacaksınız.