Kategoriler
Gezilecek yerler

İSKANDİNAVYA’DA GEZİLECEK YERLER SERİSİ: İSVEÇ

İskandinav Yarımada’sının en önemli parçalarından biri olan İsveç; Norveç ve Finlandiya ile coğrafi olarak komşu konumundadır.

Çok kültürlü bir yapı ve güçlü politikaları ile ön planda bulunmaktadır. Ayrıca 1995 yılından beri Avrupa Birliği ülkeleri arasında yer almıştır. Tarihinde birçok dine ev sahipliği yapmış bu coğrafyadaki yapılar sizlere İsveç kültürünü derin bir şekilde hissettirecektir. Yarısından fazlası ormanlarla kaplanmış bölge adını milattan önce yaşayan Svear kabilelerinden alıyor. Kuzey Kutup Çemberininde kuzeyinde olan Riksgransen’de yapılan Abisko tarzı ünlü kış sporları da  çok sayıda turist çekmekte. İskandinavya turu çerçevesinde İsveç turlarını seçenler çok farklı bir kültür ve coğrafyaya tanıklık etmeye hazır olmalılardır. Tabi farklı bir coğrafyayı doğru bir şekilde gezmek için önceden yapılmış bir araştırma gerekmektedir. Bu sebeple sizler için İsveç’te gezilecek yerleri kısa bir şekilde derledik. Seyahatinize doğru bir yönde ışık tutacağına eminiz!

1-Göteborg

Öğrenci şehri olarak bilinen Göteborg bölgesi samimi atmosferi ile hemen sizi içine alacaktır. İki üniversiteyi içerisinde barındıran bölge ülkenin en büyük 2nci şehri olma unvanına da sahip. Tatil amaçlı gittiğiniz Göteborg’da daha sonra belki üniversite okumaya karar verebilirsiniz! Bu nedenle Göteborg’da üniversitelerin yaptığı festivallere muhakkak katılmanızı öneririz.
Toplu taşıma olarak tüm şehre ulaşabilen tramvay hattıyla da oldukça meşhur olan Göteborg’da ulaşım bedelleri oldukça ucuzdur. Böylece; bir tramvay ile tüm Göteborg’u gezebilir farklı noktalardaki doğal güzellikleri görebilirsiniz.

2-Stockholm

Takımadalar şehri olarak inşa edilen Stockholm İsveç’in başkentidir. Merkezinde bulunan meydanı ile renkli bir görünüme sahip olmaktadır. Ayrıca parke taşlar ve pasajlarda ahenk içerisinde şehrin merkezinde turistlere en güzel renklerini sunmaktadır.
Çevresindeki manzaralarla ahenk içerisinde olan Stockholm bünyesinde Stockholm Katedrali, Nobel Müzesi ve Royal Palace bulunmakta. Tam bir “doğaseverim coğrafya üzerinde bulunan tüm yeşil ve maviyi görmek istiyorum “diyenler için Stockholm takımadalarını tekne turuyla ziyaret etmek hafızanıza çok farklı bir coğrafyanın mavisini kaydetmenizi sağlayacaktır. Stockholm’a gidip de görmeden dönmemeniz gereken koyları da söylemeden geçmeyelim. Masmavi suları tıpkı Maldiv gibi anımsayacak ve kendinizi cennette gibi hissedeceksiniz.

3-Malmö
İsveç nüfusunun yüzde yedisini kapsayan Malmö gittiğinizde görmeniz gereken yerlerin başında gelmektedir. İsveç’in kültür beşiği olan bu bölgede birçok tiyatro ve konser sergilenmektedir. Tiyatro sevenlerin ve İşveç kültürünü merak eden turistlerin sıkça tercih ettiği bu tiyatrolara mutlaka gitmenizi öneriyoruz. Oresund Köprüsü’nün Kopenhag’a 20 dakikada ulaşım sağlaması da bu bölgeyi görme gerekçelerinizi güçlendirecektir. Bu bölgenin turistik yerleri; Turning Tonso, Malmöhus Kalesi ve Lilla Torg(Küçük Meydan) en önemli yerler arasında sayılmaktadır. Küçük Meydan’da ise harika kafelere şahit olacak ve İsveç kültürünü yakından tanıma şansını elde edeceksiniz. Otelinizi ya da konaklamanızı yapacağınız yerlere en yakın nokta olan Turning Tonso’yu da unutmamak lazım!

4-Uppsala
Uppsala’da bulunan ülkenin en büyük katedralini mutlaka gezmelisiniz. Tarihinde öğrenci şehri olarak anılan bölgede Botanik ve Gustanavianum bahçesini kaplayan üniversite alanını da gezebilirsiniz.
Gezilecek yerlerin yanında İsveç mutfağından da bahsetmeliyiz ki bölgenin güzel lezzetlerinden mahrum kalmayın. En ünlü sosu olan dağ kızılcığı reçelini hemen her yemeğin yanına yakıştıran İsveçliler kurutulmuş füme somon ve küçük sosislere de menülerinde sıkça yer veriyorlar. “Ben de biraz gurmeyim” diyenler eminiz ki İsveç mutfağının çeşitlerini denemeye doyamayacak hatta tariflerini dahi isteyeceklerdir. Aynı zamanda sık sık karşılacağınız Türk kafeleri ve restoranlarında da yemeklerinizi yiyebilir, kendi kültürümüzün lezzetlerini farklı bir sunumla tadabilirsiniz.