Kategoriler
Gezilecek yerler Uncategorized

Antalya Müzesi

Antalya sadece plajları ve harika doğası ile değil, aynı zamanda tarihsel mirasıyla da göz dolduruyor. Şehrin mirasını bünyesinde barındıran Antalya Müzesi, bu anlamda oldukça önemli bir role sahip.Müze hakkında detaylı bilgiler içeren yazımızda müzede yer alan eserler ile giriş ücreti, ziyaret saatleri ve nerede ile detaylı ulaşım bilgilerine yer verdik.

Yazı Başlıkları
Antalya Müzesi Hakkında Bilgiler
Antalya Müzesi Eserleri
Antalya Müzesi Giriş ÜcretiZiyaret Saatleri

Antalya Müzesi Nerede?Haritası ve Konumu

Antalya Müzesi Hakkında Bilgiler

Antalya Müzesi sadece Türkiye’nin değil aynı zamanda Avrupa’nın da en kapsamlı müzelerinden biri durumunda. Müze 1922 senesinde Alaaddiin Camisi’nde serüvenine başladı. Hem Antalya hem de çevresindeki antik kentlerde çıkarılan eserler, Antalya Müzesi’nin büyümesini sağladı. Oldukça sağlam bir koleksiyona sahip olan Antalya Müzesi, yerli ve yabancı ziyaretçileri kendine hayran bırakıyor. Eserlerin bir bölümü 1. Dünya Savaşı sonrasında işgalcilerin yağmalama girişimlerinden kurtarılmıştır. Müze 1937 senesinde Alaaddin Camisi’nden Yivli Minare Camisi’ne geçiş yaptı. 1972 senesinden bu yana da hala bugünkü yerinde ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Antalya Müzesi yakın tarihte pek çok kez ödüle layık görüldü.

Antalya Müzesi LahitAntalya Müzesi Lahit
1988 yılında “Avrupa Konseyi Yılın Müzesi” ödülü ile onurlandırıldı. Müze, toplamda 30 bin metrekarelik bir hacme sahip. Bunun 7 bin metrekaresi kapalı alana dahil. Müze içinde 14 ayrı sergi salonu dışında açık hava galerileri bulunuyor. Aynı zamanda çocuk bölümü adı verilen özel bir bölüm de küçük ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. Müzede toplamda 7 binden fazla eser söz konusu. Müze yenilenip modern bir görünüşe kavuştuktan sonra yeni yeni video gösterim salonları ve kafeteryalar eklendi. Eserlerin önemli bir bölümünü Paleolitik Çağ ile Roma Dönemi arasına ait eserler oluşturuyor. Müze içinde sadece Osmanlı kültürüne odaklanmış ayrı bir galeri de söz konusu.

Antalya Müzesi Eserleri

Antalya tarihsel anlamda pek çok medeniyete kucak açmış, konumu itibariyle her daim çok kıymetli olarak görülmüş bir şehir. Antalya Müzesi, eserlerindeki çeşitlilikle bu zenginliği ortaya koymaktadır. Antalya Müzesi’nde sikkeler, ikonalar, mezar kültleri ve imparatorluk heykelleri eserlerin başını çekiyor.

Antalya Müzesi EserleriAntalya Müzesi Eserleri
Bunun dışında hikayesel anlamda bazı özel eserler de yok değil. Örneğin 1960’ların başında müzeden kaçırılan ve daha sonra İsviçre’de ele geçirilen Herakles Lahdi, bugün müzenin en popüler parçaları arasında gösteriliyor. Perge Antik Kenti kazılarında ortaya çıkarılan Caracalla isimli heykel de müzenin nadide parçaları arasında bulunuyor. Müzede; çocuk bölümü, seramik eserler salonu, imparatorluklar salonu, bölge kazılar salonu, mozaik salonu, tanrılar salonu, lahitler salonu, etnografya salonu gibi eserlerin tematik olarak ayrıldığı önemli bölümler yer alıyor.

Antalya Müzesi Giriş Ücreti

Müze giriş ücreti 36 TL‘dir.MüzeKart burada geçerlidir.

Manavgat ŞelalesiManavgat Şelalesi
Manavgat Şelalesi

Anadolu Medeniyetleri MüzesiAnadolu Medeniyetleri Müzesi
Anadolu Medeniyetleri Müzesi

Antalya AkvaryumAntalya Akvaryum
Antalya Akvaryum

Ziyaret Saatleri

DÖNEM AÇILIŞ SAATİ KAPANIŞ SAATİ
KIŞ 31 Ekim – 1 Nisan 08:30 17:30
YAZ 1 Nisan – 31 Ekim 08:30 19:00

Antalya Müzesi Nerede?

Müze, Antalya ilinin Muratpaşa ilçesinde yer almaktadır.Adres ve iletişim bilgileri ise şu şekilde;

Adres : Bahçeli evler Mah. Konyaaltı Cad. No 88
Telefon : (0242)238 56 88

Haritası ve Konumu

Müze için harita ve ulaşım alternatiflerine konum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.

Antalya gezilerinizde görülmesi gereken yerler listesi olan Antalya’da gezilecek yerler yazımıza da göz atabilirsiniz.

Sizlerde gezilerinizi ve tecrübelerinizi yazımıza yorum yazarak bizlerle paylaşabilirsiniz.