Kategoriler
Gezilecek yerler

ROMA’DA KESİNLİKLE GEZİLMESİ GEREKEN YERLER

Gezilecek yerleri ve kültürel tarihiyle seyahat severleri büyüleyecek olan Roma, birçok turistik bölgeyi de sahip olduğu güzelliklerle geride bırakmaktadır.

Roma turları gerçekleştirilirken neden bu bölgeyi seçmeliyim diye soracak olursanız 2800 yıllık tarihi kültürü sokaklarında gezerken derinden hissedecek olmanız en büyüklük nedenler arasında gösterilebilir. Bu bağlamda İtalya turları arasından Roma bölgesini seçecek olanlara hangi bölgeleri gezmeleri gerektiğini ve nedenlerini sıralamış bulunmaktayız. Detaylar yazının devamında sizleri bekliyor!

1-Kolezyum

Roma’ya giden arkadaşlarınızın anı albümlerinde sık sık gördüğünüz Kolezyum gezilecek bölgelerin başında yer almayı oldukça hak edecek bir tarihe sahip. Bu yapının ismini girişte bulunan Colossus Neronis Heykeli’nden aldığı söylenmektedir.
Çok eski zamanlarda gladyatör dövüşleri, tiyatro oyunları gibi birçok amaçla kullanılmış olan bu yapı özellikle yaz aylarında girişte çok uzun kuyruklar oluşturacak bir güzelliğe sahiptir. Bu nedenle uzun bir vakit ayırmanız gereken Kolezyum gezinize tatilinizin bitişinde yer verebilir ya da gider gitmez vakit ayırabilirsiniz. Roma’da görmeden dönmemeniz gereken yerler arasında yer alan Kolezyum’da alternatif turlar da sizi beklemektedir.

2-Roma Forumu

Kolezyum’un oldukça yakınlarında bulunan Roma Forumu imparatorluğun ticari ve kültürel merkezi olarak kullanılmıştır. Sonraları pek çok dini yapı, anıt ve yönetim binası bu yapının içine inşa edilmiş olup devletin idari yönetimine yakından görebilme şansına sahip olunmuştur. Yapılan kazılarda da bu bölge içinde birçok tapınak bulunmuş olduğundan Roma’nın dini tarihine yakından tanık olunmuştur. Arkeolojiyi sevenler için bulunulmaz bir fırsat olan Roma Forumu’nu mutlaka gezin!

3-Navona Meydanı

Roma’nın şehir kültürünü görmek isterseniz Navona Meydanı’nda bulunan kafelerde oturup dinlenmek oldukça keyifli olacaktır. Stadyum yerine inşa edilen bu meydanda da tarihin izlerine sıkça rastlayacaksınız. Ayrıca meydanda bulunan kafelerde Roma kültürüne özgü yiyecek ve içeceklerin tadına bakabileceksiniz. Pizza gibi kültürel bir yemeğin hasını yiyebileceğiniz Navona Meydanı’nda Türk mutfaklarını da bulabileceksiniz, merak etmeyin!

4-Trevi Çeşmesi(Aşk Çeşmesi)

Poli Sarayı çevresinde bulunan aşk çeşmesi deniz teması işlenerek yapımına başlanmıştır. Rivayet o ki bu çeşmeye sağ elinizle sol omzunuzun üzerinden para attığınızda para atanların dilekleri kabul olurmuş. İnanmıyor olabilirsiniz fakat havuzdaki paraların yoksullara yardımda katkı sağladığını unutmamanızda yarar olacaktır. Bu nedenle, inanmasanız dahi belki para atarak yoksullara destek olabilirsiniz!

5-İspanyol Merdivenleri

Aşk Çeşmesi’ne yakın olan bu merdivenler Romalı halkı için bir buluşma noktası sayılmaktadır. Sevgililerin ve çiftlerin ilk buluşma noktalarından biri olan İspanyol Merdivenleri’nde oldukça güzel görüntülere şahit olacaksınız, eminiz! Ayrıca bu nokta kentin en önemli alışveriş caddesine açılmaktadır. Alışveriş yapacak seyahat severler bu noktaya ulaştıklarında birbirinden güzel parçaları valizlerine ekleyebileceklerdir.

6-Villa Borghese

1700 dönümlük alanıyla Romanın değil Avrupa’nın en geniş kent parklarından sayılmaktadır. Tarihin arasında yeşeren doğanın dinginliği sizi oldukça mest edecektir. İçerisinde birde Roman Hayvanat Bahçesi bulunmaktadır. Çocuklarınızla gelebileceğiniz tatilinizde mutlaka görülmesi gereken yerler arasında olan Villa Borghese’da yüzlerce hayvan çeşidine şahit olacaksınız! Hem siz hem de çocuklarınız çok eğlenecek!

7-Aziz Petrus Meydanı

Roma’nın en büyük 4 bazilikasından biri olan Aziz Petrus Meydanı’nı anlatmak ile ifade edemeyeceğimizi düşünüyoruz. Avrupa turları kapsamında Roma’da kesinlikle görülmesi gereken meydanlardan biri olan bu mekâna papanın konuşma yaptığı gün ve yılbaşı günlerinde ilgi bir hayli artmaktadır. Ayrıca meydan çevresinde de 2 adet ünlü ve kültürel çeşme bulunmaktadır. Tatiliniz bu özel günlere denk geliyor ise buradaki kalabalığın kültürünü yakından görecek ve festivallerde doyasıya eğlenebileceksiniz!