Kategoriler
Gezilecek yerler Uncategorized

Kız Kulesi

Kız kulesi, II. Mehmet döneminde yapılan bir mimari eserdir. Osmanlı ile Bizans tarzında mimariye sahip olan kız kulesine şimdiki şekli Sultan II. Mahmut tarafından verilmiştir. Yunan döneminde bir mezara ev sahibi konumunda bulunan kule, Bizans döneminde gümrük istasyonu olarak kullanılmaya başlanmıştır. Osmanlı döneminde ise, gösteri platformu, sürgün istasyonu, savunma kalesi ve karantina odası gibi birçok alanlarda hizmet vermiştir. Ancak, hiçbir zaman asli görevi olan gemilere yol gösterme görevini ve bu görevin önemini kaybetmemiştir.

Yazı Başlıkları
Kız Kulesi Efsanesi
Kız Kulesi Resimleri
Kız Kulesi Restoranı
Kız Kulesi Düğün ve Organizasyonlar
Kız Kulesi Giriş Ücreti
Kız Kulesi Ziyaret Saatleri
Kız Kulesi Nerede ve Nasıl Gidilir?Kız Kulesi Ulaşım Haritası

Kız Kulesi Efsanesi

Kız kulesinin yapılışı ile ilgili çeşitli efsaneler ve hikayesi bulunmaktadır. Bunlardan birine göre, Leandros isimli bir genç, Afrodit’e bağlı olan Hero isminde bir rahibeye aşık olmuştur ama Hero’nun aşık olması yasaklanmıştır. Hero isimli rahibe, kız kulesinde yaşamaktadır. Leandros ise, Hero’yu görmek maksadı ile her gece yüzerek kız kulesine gitmektedir. Hero’da, Leandros’un kaleyi görmesi maksadı ile her gece ateş yakmaktadır. Fırtına olduğu bir gece bu ateş söner ve Leandros yolunu kaybederek boğazın sularında ölür. Hero’da bu acıya dayanamaz ve intihar eder.

Bir diğer efsanede ise, şehrin kralına bir falcı tarafından, kızının yılan sokması sonucu zehirlenerek öleceği söylenir. Kral, kızını korumak maksadı ile Salacak açıklarında bulunan kayalıklara bir kule inşa ettirerek, kızını bu kuleye yerleştirir. Ancak bir gün şehirden kuleye getirilen bir meyve sepetinin içinden çıkan yılan kızı sokar ve zehri ile öldürür. Son efsane şeklinde ise, Battalgazi, Tekfur’un kızına aşık olmaktadır. Kızını Battalgazi’ye vermek istemeyen Tekfur, kızını kuleye yerleştirir ancak Battalgazi kuleyi basar ve kızı alarak buradan kaçırır.

Kız Kulesi Resimleri

Kız KulesiKız Kulesi
Kız Kulesi ResimleriKız Kulesi Resimleri
Kız Kulesi İçi ResimleriKız Kulesi İçi Resimleri
Kız Kulesi Giriş KapısıKız Kulesi Giriş Kapısı
Kız Kulesi İçiKız Kulesi İçi
Kız Kulesi İçi ManzaraKız Kulesi İçi Manzara
Kız KulesiKız Kulesi
Kız Kulesi Gün BatımıKız Kulesi Gün Batımı
Kız Kulesi GeceKız Kulesi Gece
Kız Kulesi içindeki TabloKız Kulesi içindeki Tablo

Kız Kulesi GörselleriKız Kulesi Görselleri

Kız Kulesi Üzerinden ManzaraKız Kulesi Üzerinden Manzara
Kız Kulesi FotoğraflarıKız Kulesi Fotoğrafları
Kız Kulesi Gece FotoğraflarıKız Kulesi Gece Fotoğrafları
Kız Kulesi Restoranı

Yılın 365 günü hizmet veren restoranı ile İstanbul boğazının harika manzarası eşliğinde ister güzel bir kahvaltı ister harika bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.Özel günler için tercih edebileceğini bu harika mekanda kahvaltı için rezervasyon gerekmezken akşam yemekleri için rezervasyon yapmanız gerekiyor.Giriş katında restaurant ve kafeterya hizmeti veriyor.En üst katta ise şehrin harika panoramik manzarası eşliğinde içeceklerinizi yudumlayabilirsiniz.

Kız Kulesi Düğün ve Organizasyonlar

Kulenin harika manzarası eşliğinde unutulmaz düğün ve nişan gibi özel geceleri organize edebilirsiniz.Romantik gecelerin simgesi haline gelen kulede evlenmek ise bir ayrıcalık.Ayrıca farklı organizasyonlar için de tercih edebileceğiniz bir yer.Kokteyl veya lansman gibi farklı davetler için tercih edilebilir.

Kız Kulesi Giriş Ücreti

Bilet Türü

Ücret

Yetişkin :

20 TL

Öğrenci ve 60 Yaş üzeri :

10 TL

kIZ Kulesi giriş ücretleri öğrenciler ve 60 yaş üstü kişiler için 10 TL, öğrenci harici ziyaretçiler için ise, 20 TL olarak uygulanmaktadır.

Kız Kulesi Ziyaret Saatleri

Açılış

Kapanış

09:00

19:00

Kulede ziyaret saatleri, hafta içi ve hafta sonu 09:00-19:00 saatleri arasındadır.Kuleye seferler ise 18:30’da bitmektedir.

Kız Kulesi Nerede ve Nasıl Gidilir?

Kule, Marmara denizinde, İstanbul boğazında, Salacak açıklarında yer almaktadır. Kız kulesine Üsküdar’dan, Kabataş’tan, hafta içi ve hafta sonu düzenlenen ringler aracılığı ile ulaşmak mümkündür.

Polonezköy Gezi RehberiPolonezköy Gezi Rehberi
Polonezköy Gezi Rehberi

Anadolu HisarıAnadolu Hisarı
Anadolu Hisarı

Aynalıkavak KasrıAynalıkavak Kasrı
Aynalıkavak Kasrı

Kız Kulesi Ulaşım Haritası

Kule için harita ve ulaşım alternatiflerine konum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.

İletişim ve Adres bilgileri;

Telefon : 0 (216) 342 47 47 Adres : Salacak Mevkii Üsküdar 34668

İstanbul’un görülmesi gereken en güzel yerlerinin bulunduğu İstanbul’da gezilecek yerler yazımızada göz atabilirsiniz.

Sizlerde gezilerinizi ve tecrübelerinizi yazımıza yorum yazarak bizlerle paylaşabilirsiniz.