Kategoriler
Gezilecek yerler Uncategorized

Batum Gezilecek Yerler ve Gezi Rehberi

Batum, Gürcistan’ın Karadeniz kıyısında bir liman kentidir. Turizm merkezi olan kentin yaz aylarında nüfusu yüksek seviyelere ulaşmaktadır. Liman kenti oluşunun yanı sıra aynı zamanda bir ticaret merkezi sayılmaktadır. Türkiye sınırına yakınlığıyla bilinen kent aynı zamanda subtropikal iklimi sayesinde bol miktarda meyve ve çay yetiştiriciliği yapmaktadır.

Yazı Başlıkları
Batum’da gezilecek yerler
Batum Restoranları
Batum vize istiyor mu ?
Batum’a Ne Zaman Gidilir ?
Batum Otel Tavsiyeleri
Batum nerede ?Batum’a nasıl gidilir ?
Haritası ve Konumu

Kentin eski Yunan kolonisi olarak bilinen dönemlerde kurulduğu bilinmektedir. Tarihin çok çeşitli izlerine sahip olan kent ilkçağda Pers İmparatorluğundan izler taşımaktadır. Bir dönem Romalıların eline geçen kent Romalılara ait pek çok kültürü içinde bulundurmaktadır. 1564 yılında Osmanlı tarafından ele geçirilen kent Lazistan Sancağının merkezliğini yapmıştır. 314 sene Osmanlıda kalan kent daha sonra Rusya’nın işgaline uğramıştır. 1918 yıllarında ise Gürcistan Cumhuriyetinin sınırları içerisinde kalmıştır.

Batum pizza meydaniBatum pizza meydani
Pizza Meydanı

Kent iklim bakımından subtropikal bir iklim yaşadığından bölgede bu iklime uygun meyveler bol miktarda bulunmaktadır. Meyveler, çay ve Turunçgiller önemli ölçüde bölgede yetiştirilmektedir. Kentte sıcaklık ortalama 14 derece olarak ölçülmektedir. Genelde nüfusun çoğunluğunu Gürcüler oluşturmaktadır. Fakat birçok etnik kökenden nüfusta kentte bulunmaktadır.

Batum’da gezilecek yerler

Batum çok önemli bir liman kenti konumundadır. Ayrıca önemli bir tatil kenti konumundadır. Kentte botanik bahçelerle ve tropikal meyvelerle karşılaşmak oldukça mümkündür. Liman tarafından bilinen Teleferik hattı vardır.

Şehrin görülmeye değer yerleri arasında Osmanlı döneminden izler taşıyan ve o döneme ait olan Orta Camii, Acara Devlet Müzesi, Batum Botanik Bahçesi, İsa’nın 12 havarisinden Aziz Matthias ‘ın anıt mezarını barındıran ve Roma döneminden kalma Apsaros kalesi, Gürcü mimarisini yansıtan Eski Postane Binası, Karadeniz kıyısında olan Batum Devlet Parkı, Akvaryum, Hayvanat Bahçesi ve Sirk gibi gezilip görülebilecek tarihi ve kültürel açıdan zengin yerleri bulunmaktadır.
batum-bulvaribatum-bulvari
Batum Bulvarı

Ayrıca Batum Bulvarı, Piazza Meydanı, Tiyatro Meydanı, Avrupa Meydanı ve Medea Heykeli, Chacha Tower, Alfabe kulesi gibi farklı ve görülmesi gereken yerleri de turistler tarafından büyük ilgi görmektedir.
batum-alfabe-kulesibatum-alfabe-kulesi
Alfabe Kulesi

Batum Restoranları

Yemek kültürü de Türk yemek kültürüne yakın olabildiği gibi dünya lezzetlerinde de farklı tatlar bulabileceğiniz restoranları mevcuttur. Sayılı restoranlarının çerisinde Heart of Batumi, Old Boulevard, HB Batumi, Shemoikhede Genatsvale, Espresso bar Sinatra, Laguna, Porto Franco gibi ün yapmış damak tadıyla sizi etkileyecek nezih yerler arasında yer almaktadır.

Batum vize istiyor mu ?

Türkiye vatandaşları da pasaport ve vize aranmadan Batum havaalanına inerek Hopa ilçesine gidebilmektedirler.Trabzon’dan her gün Batum’a karayoluyla otobüs seferleri düzenlenmekte ve çok kolay ulaşım sağlanmaktadır.Batum’a vize ve pasaport istenmemektedir.

Batum’a Ne Zaman Gidilir ?

Batum’da yaz tatilinizi geçirebilirsiniz ancak yaz aylarında yaşanan yoğunluklar nedeniyle otel bulmakta güçlük çekebilir ve yüksek fiyatlardan konaklama yapmak zorunda kalabilirsiniz.Bahar ayları daha sakin olmakla birlikte daha ekonomik.

Batum Otel Tavsiyeleri

Batum’da pek çok otel ve kalınacak yer bulmak mümkün, her bütçeye ve istediğiniz konfora uygun yerler oldukça var. Bütçenize uygun, istediğiniz ölçülerde oteller mevcuttur. Ayrıca tatil programlarıyla rehberleriyle de unutulmaz bir tatil yaşayabilirsiniz.

Güzeldere Şelalesi Tabiat ParkıGüzeldere Şelalesi Tabiat Parkı
Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı

İztuzu Plajıİztuzu Plajı
İztuzu Plajı

Uluabat GölüUluabat Gölü
Uluabat Gölü

•Hilton Batumi
•Radisson Blu Hotel Batumi
•Sheraton Batumi

gürcistan batumgürcistan batum

Batum nerede ?

Batum, Gürcistan’ın Karadeniz kıyısında bir liman kentidir.

Batum’a nasıl gidilir ?

Türkiye’yi karayoluyla takip ettiğinizde Gürcistan, Azerbaycan ve Orta Asya Cumhuriyetine bağlayan Sarp Sınır kapısı Batum’a açılmaktadır.TAV’ın inşa ettiği uluslar arası Batum havalimanı da ulaşımın çok kolay sağlandığı bir hava sahasıdır.THY’nin 2008 yılından beri İstanbul – Batum uçuşları da devam etmektedir.

Haritası ve Konumu

Sizlerde gezilerinizi ve tecrübelerinizi yazımıza yorumda bulunarak bizlerle paylaşabilirsiniz.