Kategoriler
Gezilecek yerler Uncategorized

Ölüdeniz Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 14 Yer!

ölüdeniz gezilecek yerler

Ölüdeniz gezilecek yerler listesinde nereler var? Doğa Ana’nın Türkiye‘ye adeta armağan ettiği Ölüdeniz, Akdeniz Bölgesi’nin incisi olarak her yıl binlerce turisti ağırlıyor. Yakınınızda duran bu güzelliği birebir tanımanız ve gezilecek popüler noktalarını keşfetmeniz için hazırladığımız bu içerik yolculuğunuz boyunca sizlere iyi bir rehber olacak.

Ülkemizin en özel turizm merkezlerinden biri olan Ölüdeniz, Muğla’ya bağlı Fethiye ilçesinde konumlanıyor. Adeta bir tabloyu andıran bu eşsiz tatil noktası yerli ve yabancı turistler için vazgeçilmez bir cazibe merkezi olmasıyla dikkat çekiyor.

Bembeyaz kumsal, yerini denize doğru yavaş yavaş turkuaz rengine, ardından ise mavi tonlarına bırakıyor ve aynı ismi gibi ölü olan bölgenin deniz kıyısında bir yosun dahi yetişmiyor.

Bu destinasyon yalnızca plajları ve incecik kumu ile ünlü değil elbet; geçmişte Likya Uygarlığı’ndan Roma İmparatorluğu’na kadar farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Ölüdeniz gezilecek yerler açısından tarihi bir mirasla da karşımıza çıkıyor.

Ölüdeniz Gezilecek Yerler Listesi

2006 senesinde Dünyanın en iyi kumsalı olarak ismini tarihe altın harflerle yazdıran Ölüdeniz’de tadını çıkaracağınız cıvıl cıvıl birçok plaj ve koy bulunuyor.

Deniz tatili için vazgeçilmez bir rota olan ve hem coğrafyası hem de tabii güzellikleri ile dikkat çeken Ölüdeniz’in, tarihi yüzüyle de tanışmaya hazırsanız, bölgenin en önemli ve popüler noktalarına gelin birlikte göz atalım.

Bu arada Ölüdeniz’de konaklama konusunda genel bilgileri ve otel tavsiyelerimizi Ölüdeniz’de nerede kalınır? başlıklı yazımızda okuyabilirsiniz.

1. Ölüdeniz Lagünü ve Plajı

ölüdeniz gezilecek yerler Ölüdeniz Lagünü ve Plajı

Ölüdeniz’in muhteşem coğrafyasında bir yanında yemyeşil ağaçlık alan, diğer yanında masmavi bir deniz bulunan Ölüdeniz plajı sıcak yaz günlerinde insanın adeta içini ferahlatan cinsten.

İster dalış gibi su sporları yapabileceğiniz, isterseniz de güneşlenip yalnızca denizinde serinleyeceğiniz bu plajda, deniz seviyesinin bir anda derinleştiğini hatırlatmakta fayda var.

2. Belcekız Plajı

ölüdeniz görülecek yerler Belcekız Plajı

Hem yamaç paraşütü yapan adrenalin tutkunlarının iniş pisti, hem de deniz-kum-güneş üçlüsünden vazgeçmeyenlerin serinleme yeri olan Belcekız, namıdiğer Belceğiz Plajı; upuzun kumsal ile turkuaz rengi denizin buluştuğu nokta olarak ziyaretçilerini büyülüyor.

3. Kumburnu Plajı

ölüdeniz gezilecek yerler Kumburnu Plajı

Yine mavi ve yeşil tonlarının ortak bir noktada buluşmasıyla karşımıza çıkan Kumburnu Plajı, Ölüdeniz’in dağlarına karşı güneşlenebileceğiniz bir kumsal ve uzun, bembeyaz plajı ile deniz tatili sevenlere gerek denizi, gerekse çevrede bulunan Ölüdeniz konaklama seçenekleri ile ideal bir alternatif sunuyor.

4. Kıdrak Koyu

ölüdeniz gezilecek yerler Kıdrak Koyu

Ölüdeniz’e yaklaşık 3 km uzaklıkta bulunan Kıdrak Koyu, çam ağaçlarının içinde deniz ile kumsalın buluştuğu pitoresk manzarası ile öne çıkıyor. Özellikle yerli ve yabancı ziyaretçilerin piknik alanı olarak tercih ettiği Kıdrak Koyu’nda mangal alanlarından piknik masalarına kadar birçok olanak sizleri hazır bekliyor.

5. Ölüdeniz Milli Parkı

ölüdeniz gezilecek yerler Ölüdeniz Milli Parkı

Ölüdeniz Tabiat Parkı olarak da bilinen milli park, 1978 senesinden bu yana ziyaretçilere kapılarını açmış durumda ve Kıdrak Orman Parkı ile birlikte ağaçları ve denizi bir araya getiriyor.

Tertemiz suyunda yüzüp ağaçların gölgesinde doğanın sesini dinleyebileceğiniz bu tabiat parkını Ölüdeniz gezilecek yerler sıralamanıza mutlaka eklemelisiniz!

6. Babadağ

Babadağ ölüdeniz

Ölüdeniz’in spor ve aktivite noktası da diyebileceğimiz Babadağ, yamaç paraşütlerinden atv gezilerine, kamplardan doğa yürüyüşlerine kadar birçok etkinliğin yapıldığı nokta olarak önümüze çıkıyor. Aynı zamanda Ölüdeniz’in enfes manzarası, Babadağ tepesinden adeta hafızalara kazınıyor.

7. Kelebekler Vadisi

Kelebekler Vadisi ölüdeniz

İsmini, bölgede yaz aylarında ortaya çıkan kelebeklerden alan Kelebekler Vadisi, sarp kayalıkların denizle buluştuğu muhteşem bir kumsala ev sahipliği yapıyor.

Rengarenk kelebeklerin kayalıklarda tutunduğu bu vadi unutamayacağınız manzaralara sahne oluyor. Kelebekler Vadisi’ne Ölüdeniz ve Fethiye’den kalkan günübirlik tekne turları ile ulaşabilirsiniz.

8. Hisarönü Kasabası

Hisarönü Kasabası ölüdeniz

Özellikle İngiliz turistlerin yaz nüfusunun çoğunluğunu oluşturduğu Hisarönü Kasabası, gündüzleri masmavi denizine girip inci gibi kumsalında uzanabileceğiniz; akşamları ise soluk kesen gece hayatına eşlik edebileceğiniz bir sahil kasabası olmasıyla öne çıkıyor.

Ölüdeniz’den kara yoluyla ulaşım sağlayabileceğiniz Hisarönü Kasabası’nı Ölüdeniz gezilecek yerler rotanıza eklemeyi sakın unutmayın.

9. Patara Plajı

patara plajı kaş

Patara Antik Kenti’nin yakınlarında yer alan Patara Plajı, çevrenin sıkça tercih edilen kumsal bölgesi olmasıyla öne çıkıyor. Hem yerel halkın hem de turistlerin ortak buluşma noktası olan Patara Plajı’nda serinledikten sonra, size tarihte kısa bir yolculuk yaptıracak olan Patara Antik Kenti’ni ziyaret edebilirsiniz.

10. Water World Aqua Park

Water World Aqua Park ölüdeniz
Foto kaynak: oludenizwaterworld.com

İçinde büyük kaydıraklardan dalga havuzlarına, nehirlerden çocuk kulüplerine, marketlerden restoranlara kadar eğlence amaçlı birçok alternatif barındıran Water World Aqua Park, hem çocuklara hem de yetişkinlere hitap ediyor.

Ailenizle ya da arkadaş grubunuzla sınırsız eğlencenin tadına varabileceğiniz aqua park eğlencesini, Ölüdeniz’e gitmişken mutlaka yaşayın!

11. Saklıkent Kanyonu

Saklıkent Kanyonu ölüdeniz

Garip doğa olaylarının ortaya çıkarttığı muhteşem sonuçlardan yalnızca biri olan Saklıkent Kanyonu, çökme sonucu meydana gelen 18 km uzunluğunda bir kanyon ve yaklaşık 6-7 derecelik berrak mı berrak suyu ile dikkat çekiyor.

Aynı zamanda kanyon üzerinde yer alan teraslar, bu muhteşem manzaranın içerisinde suyun sakinleştirici sesi ile birlikte yemek yemeniz için ideal bir alternatif oluşturuyor.

(Saklıkent Kanyonu’na Ölüdeniz ve Fethiye’den düzenlenen günübirlik jeep safari turlarına katılarak ulaşabilirsiniz.)

12. Likya Yolu

Likya Yolu ölüdeniz

Yerli ya da yabancı birçok gezgine ve turist kafilelerine rastlayabileceğiniz Likya yolu, tarifsiz Ölüdeniz manzarasına karşı doğa yürüyüşü yapabileceğiniz antik bir yol olma özelliği taşıyor.

Yol boyunca sizleri hayvan seslerinin karıştığı mis gibi bir doğa, boylu boyunca akan pınar ve manzara karşılıyor. Sırt çantasını takıp keşfetmeyi seven gezginlerdenseniz, bilmelisiniz ki Likya Yolu tam anlamıyla maceraseverlere hitap ediyor.

13. Gemile Adası

ölüdeniz’de gezilecek yerler Gemile Adası

Bir diğer adıyla Aya Nikola diye hitap edebileceğimiz Gemile Adası hem trekking gibi doğa sporlarının yapıldığı, hem muhteşem plajı ile deniz sevdalılarını ağırlayan, hem de bir zamanlar ev sahipliği yaptığı Bizans İmparatorluğu’ndan tarihi izler taşıyan bir doğa harikası.

Özellikle Bizanslılardan kalma kilise kalıntıları; bu kalıntıları birbirine bağlayan tünel ve freskler ile bu bölge çok sayıda turist ağırlıyor.

14. Patara Antik Kenti

ölüdeniz gezilecek yerler Patara Antik Kenti

Tarihte Likyalıların yaşamını sürdürdüğü bir sahil kasabası olan Patara, bu uygarlıktan bugünlere kadar uzanan Antik Kenti ile bugün Ölüdeniz’de karşımıza çıkıyor.

M.Ö. 8. yüzyıla değin uzanan tarihi ile Patara Antik Kenti’ni ziyaret etmek Ölüdeniz gezilecek yerler listenizi bir yapboz gibi tamamlayacak.

Ölüdeniz’de Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri

Ölüdeniz’de nerede kalınır Liberty Hotel Lykia
5 yıldızlı Liberty Hotel Lykia, konaklama için güzel bir seçenek.

Eğer Ölüdeniz seyahatinizde konaklama yapacağınız otelinizi kendiniz ayarlayacaksanız 4 yıldızlı Montana Pine Resort ile Suncity Hotel ya da 5 yıldızlı Liberty Hotel Lykia, Sentido Lykia Resort & Spa, Belcekız Beach Club adlı tesislere göz atabilirsiniz.

Ölüdeniz’de konaklama konusunda genel bilgileri ve otel tavsiyelerimiz hakkında detayları Ölüdeniz’de nerede kalınır? başlıklı yazımızda okuyabilirsiniz.