Kategoriler
Gezilecek yerler Uncategorized

Palamutbükü Gezi Rehberi

Palamutbükü, Datça yarımadasında yer alan tertemiz bir denize ve harika bir plaja sahip sakin bir tatil yeridir. Palamutbükü ile ilgili olarak denizi, plajı, gezilecek yerleri ve neler yapılır ile nerede ve ulaşım bilgilerine detaylı bir şekilde yazımızda yer verdik.

Yazı Başlıkları
Palamutbükü Hakkında Bilgiler
Palamutbükü Gezilecek Yerler
Palamutbükü’nde Ne Yapılır
Palamutbükü Plajı ve Sahili
Ne Yenir?
Palamutbükü Nerede?Haritası ve Konumu

Palamutbükü Hakkında Bilgiler

Palamutbükü, Datça merkezine 26 km uzaklıkta yer almaktadır. Sakin ve huzurlu bir ortamda tatil yapmayı planlayanlar için harika bir yer. Badem ağaçları, tertemiz denizi ile plajı ve plaj çevresinde yer alan konaklama imkanları ile tercih edilen bir bölge. Sahilde bir liman bulunuyor. Yatla gelenler için iyi bir konaklama alanı olabilir. Ayrıca liman sayesinde bölgede yapılan tekne turlarınada buradan katılabilirsiniz.

Palamutbükü Gezilecek Yerler

Palamutbükü KoyuPalamutbükü Koyu
Palamutbükü gezilecek yerler arasında sahilin hemen yakınında yer alan Akvaryum Koyu bulunuyor.Bu harika yerde denize girmenin ayrıcalığını yaşarken bir yandanda bir kaç balık çeşidine rastlamanız mümkün.Bir başka görülecek yer ise Kindos Antik Kenti. Antik kent yaklaşık 15 km uzaklıkta yer alıyor.

Palamutbükü’nde Ne Yapılır
•Tertemiz suları bulunan plajlarında yüzebilirsiniz.
•Tekne turlarına katılabilirsiniz. Burada yer alan tekne turlarında diğer bölgelerde ki gibi yüksek müzik yok. Bu yüzden daha sakin bir tur yapabiliyorsunuz.
•Bölgenin yetiştirdiği harika bademlerden yapılan lezzetleri deneyebilirsiniz.
•Doğanın sunduğu bir güzellik olan Akvaryum koyunda balıklarla birlikte yüzebilirsiniz

Palamutbükü Plajı ve Sahili

Palamutbükü PlajıPalamutbükü Plajı
Palamutbükü plajı ortalam bir genişlikte, şezlong, şemsiye ve duş imkanları bulunan harika bir plaj. Denizi oldukça temiz ve bu yüzden deniz gözlüklerinizi yanınızda getirmeyi unutmayın. Plaj çakıl taşlı diyebiliriz. Plaj ve denize giriş kısımlarında yer alan taşlardan dolayı biraz rahatsız olabilirsiniz. Bu sebeple deniz ayakkabısı ile yüzmeniz daha rahat olacaktır.

Plajda yer alan şezlonglar oradaki işletmelere aitler. Konaklama yaptığınız işletmeniz yoksa bile orada yer alan kafelerin şezlonglarını kullanabilirsiniz. Ücret konusunda ise işletmede (kafe veya restoran) belli bir limitte harcama yapmanız durumunda şezlonglar ücretsiz olarak kullanılabiliyorsunuz.

Ne Yenir?

Bölgenin yerel lezzetleri arasında burada yetişen badem ön plana çıkıyor. Pek çok farklı lezzette badem kullanılmış. Yöresel olarak kabak çiçeği dolması denebilir. Bademli lezzetlerden bademli kıymalı börek, bademli kabak gibi yiyecekleri deneyebilirsiniz. Sahilde yer alan restoran ve kafeler bu lezzetleri uygun fiyatlar ile sunuyorlar.

Palamutbükü Nerede?

Palamutbükü YerleşimPalamutbükü Yerleşim
Palamutbükü, Muğla ilinin Datça yarımadasında yer almaktadır. Datça merkezine 26 km uzaklıkta bulunuyor. Marmaris’e 90 km uzaklıktadır. Muğla şehir merkezine ise 152 km uzaklıkta yer alır.