Kategoriler
Gezilecek yerler Uncategorized

Bozcaada Gezilecek Yerleri ve Gezi Rehberi

Türkiye’nin üçüncü büyük adası olan Bozcaada turistik ve kültürel açıdan ülkemizin en değerli ilçelerindendir. Çanakkale iline bağlı olan bu ilçe Adanın kuzeybatısında yer almaktadır. Yüzölçümü 40 kilometre kare olup, nüfusu kışları 1500 kişi civarı, yazları ise ortalama 5000 kişiye kadar çıkabilmektedir. İlçenin kendine özgü bir iklim yapısı bulunmaktadır.

Yazı Başlıkları
Bozcaada’da Gezilecek Yerler
Bozcaada’da Ne Yenir ve Nerede Yenir
Bozcaada’da Nerede Kalınır Bozcaada Otelleri ve Pansiyonları

Bozcaada Resimleri
Bozcaada Nerede ve Nasıl Gidilir Bozcaada Ulaşım Haritası

Akdeniz ikliminin etkisi altında olmakla beraber boğazın tam karşısında olması nedeni ile kuzey rüzgarlarını da bolca almaktadır. Bu durum ilçede nem oranının düşük kalmasının en önemli etkenleri arasında gösteriliyor.İlçeye her sene çok sayıda yerli ve yabancı turistler gelmektedir.

Bozcaada’da Gezilecek Yerler

Bozcaada’da gezilecek yerlerin listesi şu şekildedir: Ada Sokakları, Bozcaada Kalesi, Şarap Fabrikaları, Ayazma Manastırı, Göztepe, Bozcaada Müzesi, Rüzgar Gülleri, Tarihi Eserler ve Sanat Galerileri. Bunlardan Ada Sokakları, Göztepe, Bozcaada Müzesi ve Sanat Galerileri insanlar tarafından özellikle gelip görmek için tercih edilen yerlerdir.Aynı zamanda adanın en ünlü yerleridir ve birçoğunun anlamlı birer tarihi olup ada için çok önemli yerler teşkil etmektedir.

Bozcaada’da Ne Yenir ve Nerede Yenir

İlçede yemek için ise çeşitli alternatifler bulunmaktadır. Turistlerin ve ada halkının bir araya geldiği çay bahçeleri adada en çok vakit geçirilen yerler arasındadır. İçecek olarak çay, adaçayı ve türk kahvesi, yiyecek olarak ise (kahvaltı tabağı) tost, döner, gözleme, menemen, omlet gibi çeşitler vardır. Fiyat aralıkları şu şekildedir: Çay-adaçayı 75 kuruş, Türk Kahvesi 4-6 TL, Menemen 5-10 TL, Çiğ börek-Gözleme 6-8 TL. Genelde kahvaltı için konaklama yapılan yerler, öğle yemeği için plajlardaki restoranlar, akşam yemekleri için merkezdeki restoranlar tercih edilmektedir.

Bozcaada’da Nerede Kalınır

Bozcaada’da konaklamak için birçok seçenek mevcuttur. Şayet merkez içinde konaklamak istiyorsanız burada bulabileceğiniz birçok konukevi, pansiyon ve küçük otel vardır. Buradaki pansiyon ve otellerin çoğu kendilerine özel bahçelerinde, bir kısmı da sokağa koydukları masalarda kahvaltı ve yemek hizmeti yapmaktadır.

Merkez dışında konaklamak için ise özel arabaya sahip olmanız tavsiye edilmektedir. Pansiyon olarak kullanılan bağ evleri, en fazla iki katlı küçük oteller ve tatil çiftlikleri merkez dışında kalmak isteyen kişiler için en uygun seçimler ve seçenekler olacaktır. Burada bulunan tesislerin en önemli avantajları bağlarla iç içe ve doğa manzaralı olması olarak sıralanabilir. Ayrıca ilçede denize sıfır birkaç tesis de bulunmaktadır ancak halka açık plajlarda denize sıfır herhangi bir tesis bulunmamaktadır.

Bozcaada Otelleri ve Pansiyonları

Konaklama seçenekleri arasında Adabahçe Pansiyon, Hotel Fahri, Apollon otel ile Ege Han Otel yer alıyor.

Gökçeada Gezi Rehberi ve Gezilecek YerlerGökçeada Gezi Rehberi ve Gezilecek Yerler
Gökçeada Gezi Rehberi ve Gezilecek Yerler

Kaz Dağları : Eşsiz Doğası ile Oksijen DeposuKaz Dağları : Eşsiz Doğası ile Oksijen Deposu
Kaz Dağları : Eşsiz Doğası ile Oksijen Deposu

Kadırga Koyu Gezi RehberiKadırga Koyu Gezi Rehberi
Kadırga Koyu Gezi Rehberi

İlçede bulunan diğer otel ve pansiyonlardan bazısı ise şunlardır: Öykü Otel, Panorama Otel, Risus Otel, Rüzgargülü Otel, Sardunya Otel, Sonef House, Su Otel, Martı Pansiyon, Mine Tatil Evi, Nilada Konukevi, Şenol Pansiyon, Umutdenizi Konukevi, Uysal Pansiyon, Yılmaz Pansiyon, Zeytin Pansiyon, Acar Apart, Adahan Pansiyon, Adalı Konukevi.

Bozcaada Resimleri

Bozcaada SokaklarıBozcaada Sokakları
Bozcaada ResimleriBozcaada Resimleri
Bozcaada ResimleriBozcaada Resimleri
BozcaadaBozcaada
BozcaadaBozcaada
BozcaadaBozcaada
BozcaadaBozcaada
Bozcaada Mavi PanjurBozcaada Mavi Panjur
Bozcaada manzarasıBozcaada manzarası
BozcaadaBozcaada
Bozcaada evleriBozcaada evleri
Bozcaada koylarıBozcaada koyları
Bozcaada Nerede ve Nasıl Gidilir

Bozcaada, Çanakkale ilinde yer alır.İstanbul’dan gelecek olan vatandaşlarımız şu yolu izleyebilirler: Öncelikle Çanakkale Boğazı’nı geçmek için Gelibolu – Lapseki (20 dak.), Eceabat – Çanakkale (15 dak), Kilitbahir – Çanakkale (7 dak) seçeneklerini kullanabilirsiniz. Çanakkale Boğazı’nı geçtikten sonra Geyikli Bozcaada tabelalarını takip ederek yaklaşık 50 dakika içinde Geyikli Yükyeri Feribot İskelesi’ne ulaşılabilmektedir.

Eğer İzmir yönünden geliyor iseniz hiç Çanakkale’ye gitmeye gerek kalmadan, Ezine ve Geyikli tabelalarını takip ederek iskeleye ulaşabilirsiniz. İlçenin İstanbul ile karasal mesafesi 400 km, Ankara ile karasal mesafesi 710 km, Bursa ile karasal mesafesi 320 km, İzmir ile karasal mesafesi 280 km ve Çanakkale ile karasal mesafesi 60 kilometredir.

Bozcaada Ulaşım Haritası

Sizlerde gezilerinizi ve tecrübelerinizi bizlerler yazımıza yorum yaparak paylaşımda bulunabilirsiniz.